2022. augusztus 19., péntek

Beajánlották a Milannak a PSG középpályását

-

A Paris Saint-Germain újdonsült trénere nem számol Georginio Wijnaldummal.

A Milan vezetőségének eddig Renato Sanches volt a konkrét célpontja a középpályára a soron következő szezonra, azonban a tárgyalások nehézsége és a PSG megkeresése miatt csökkent a valószínűsége annak, hogy létrejön a transzfer. Most egy újabb név röppent fel a Rossoneri háza táján, szintén Franciaországból.

Gianluca Di Marzio, a Sky Sport Italia átigazolási szakértője arról számolt be, hogy a játékos ügynöke beajánlotta Wijnaldumot a Milannak.

Állítólag a franciák új vezetőedzője, Christophe Galtier nem tart igényt a 31 éves középpályásra, aki a nyári átigazolási időszakban – mindössze egy évvel az érkezését követően – távozhat. Wijnaldum ügynöke klubot keres a játékosnak és több együttesnek is beajánlotta a leigazolásának lehetőségét. Di Marzio szerint a Milan vezetősége mérlegeli a lehetőséget.

A holland válogatott középpályás tavaly nyáron ingyen szerződött a PSG-hez, miután lejárt a szerződése a Liverpoollal. Az előző szezonban összesen 38 tétmeccsen lépett pályára, ezeken 3 gólt szerzett és 3 gólpasszt osztott ki. Wijnaldum éves szinten 10 millió eurót keres Párizsban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

17 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Őt azzal a “trükkel” lehet elüldözni Párizsból, hogy érdekében áll, hogy ősszel valahol játsszon, különben van Gaal ki fogja hagyni a vb-csapatból. De ha valakinek ekkora fizetést adnak, számítsanak arra, hogy nem nagyon akar majd távozni…

  Középső középpályásból már tele a padlás. Nem gondolnám, hogy rá van szüksége a Milannak. A bérigénye meg – ha lejjebb is adna a 10 millióból – elfogadhatatlan lenne.

 2. Ha jön De Ketelaere irányító posztra, márpedig Maldiniék nagyon akarják őt, akkor valószínűleg nem lesz szükség még egy belső középpályásra Tonali, Bennacer, Pobega, Adli, Krunic mellé, plusz talán még idevehetjük Bakayokót is, ha nem bontják fel a kölcsönét.

  A maradék büdzsét sokkal inkább egy jobb szélső támadóra kell fordítani (Ziyech nagy fogás lenne szvsz). Ez létfontosságú, sokkal jobban mint egy középpályás leigazolása. Ha tippelnem kellene, akkor Maldiniék úgy gondolkoznak, hogy a CDK, Brahim, Adli hármas elegendő lesz támadó-középpályás posztra, ráadásul Adlira egy sorral hátrébb is lehet számítani a Tonali-Bennacer duó tehermentesítése céljából. Továbbá Diazt sem írnám le még, simán benne van, hogy jön az áttörés neki is.

  Wijnaldumra kitérve nem hiszem, hogy bármilyen formában is reális lehet a leigazolása, tekintve a piaci értékét, fizetését, stb. Az ügynöke meg gondolom fűnek fának beajánlotta. Ha hajlandó lenne a fizetésének feléről lemondani a Milanért, akkor még mindig engednie kellene annak a feléből, hogy jönni tudjon. 😀

 3. Érdekes ez a szituáció. Mi Sanchesért letettünk egy 15 millás ajánlatot, a Lille rábólintott. A PSG nagy nehezen most adna érte 12 milliót, de a Lille erre nemet mondott. Erre mit csinálnak a franciák? Ahelyett, hogy hozzácsapnának még hármat, hogy na, intézzük el, és mindenki legyen boldog, ráuszítanak minket Wijnaldumra, akivel nem számolnak a jövőben. Hátha nekünk majd jó lesz a holland a portugál helyett, és nekik az dupla haszon. Nyilván Paolóék nem hülyék, és asztalon hagyják az ajánlatot, amíg nincs végleges döntés. Sanches helyében én elgondolkodnék azon, mennyire nem erőltetik meg magukat a párizsiak, hogy megszerezzék, miközben fűt-fát megvesznek három jó meccs után. Amúgy ha konkrétan őt akarjuk, januárban keressük meg ismét, miután fél évet padozott a PSG-nél. Olcsóbb lesz, mint most, és talán hajlandóbb is.

  CDK és Ziyech kapcsán nincs újdonság, Tanganga ügyében jövő héten konkrétabb tárgyalások lesznek a Spurs-szel és a játékos képviselőivel. Védő gyanánt Diallo mellett Pablo Mari neve is felmerült, ha az angol nem jön össze.

  Újabb érdekesség viszont van a tízes posztra. Miután tettünk egy akkora ajánlatot a Napolinak Elmasért, amit CDK kapcsán nem is akarunk egyben kifizetni, most rápróbálunk Fekirre is a Betisnél. A vicc az, hogy ő is kb. ugyanannyiba kerülne. Laár András szavaival élve: “Ki érti ezt, ki érti ezt, én nem…”

  A viccet félretéve, a jövő hét nagyon fontos lesz. A Blue Skye-ügy kapcsán is lehetnek fejlemények, és az igazolások ügyében is elválik a búza az ocsútól. A maga módján ez a mercato is van olyan izgalmas, mint a bajnokság. Teljesen rácsavarodtam a hírekre. 🙂

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS