2022. augusztus 07., vasárnap

“Megtiszteltetés, hogy itt lehetek” – Origi

-

Divock Origit egy sajtótájékoztató keretein belül mutatták be a szurkolóknak és a sajtónak a Milan játékosaként. A belga válogatott csatár azt is elárulta, hogy milyen hatással volt rá a decemberi San Siróban lejátszott Bajnokok Ligája-meccs és milyen személyes célkitűzései vannak Rossoneri mezben.

“A szezon vége felé beszéltem először a Milan vezetőségével, de csak arra koncentráltam, hogy jól zárjam a szezont a Liverpoollal. Ezt követően megértettem, hogy mi a klub víziója és ráébresztettek arra, hogy milyen különleges időszakot él át a csapat, amely éppen történelmet ír és a folytatásból én is szeretném kivenni a részemet az elkövetkező években.” – mondta Origi.

“Követtem a csapatot és a szezon alakulását. Érezni lehetett, hogy valami különleges van kialakulóban. Giroud? Olivier nagyon fontos gólokat szerzett, például az Inter elleni derbin. Egy csatárnak mindig fel kell készülnie ezekre a pillanatokra. Mindent bele kell adnunk, hogy segítsük a csapatot és a labdarúgás szépsége, hogy egy meccsen bármi megtörténhet. Nagyon szeretnék fontos gólokat szerezni, ahogy a múltban is tettem a csapataimban. San Siro? Teljes mértékben átéreztem a mérkőzés hangulatát a Bajnokok Ligájában. A stadionba belépve érződött a klub történelme és a kultúrája. Ezért is megtiszteltetés és öröm számomra, hogy itt lehetek. Amikor a Milan megszerezte a vezetést a mérkőzésen hallani lehetett a szurkolók elképesztő támogatását. Érződött a közönség és a játékosok között lévő különleges kapcsolat.”

“Sok olyan játékos van, akit csodáltam és fontos szerepet játszott a Milan történelmében. Nehéz egyet kiemelni, gondolok itt Van Bastentől kezdve Shevchenkón keresztül Inzaghiig, akik mindannyian részesei voltak ennek a csodálatos klubnak a történetének. Nem szeretem összehasonlítani magamat másokkal, mert mindenkinek megvan a saját története és a saját útja. Hiszem, hogy bármelyik játékostól és a futball világán kívülről is lehet inspirációt meríteni. Célom, hogy játékosként folyamatosan fejlődjek.”

“Személyes célok? Mindig meghatározó akarok lenni, következetesen teljesíteni minden edzésen illetve mérkőzésen, fontos gólokat szerezni és különleges pillanatokat szerezni a szurkolóknak.”

“Talán kívülről úgy tűnik, hogy túl nagy hangsúlyt fektetnek a sérülésemre, de a pályafutásom nagy részét a pályán töltöttem. Fontos, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a sérülésekből. Fejlődni kell és jobban megismerni a tested. Ebben a pillanatban úgy érzem, hogy pályafutásom legjobb formájában vagyok. Fizikálisan és mentálisan is készen állok erre a kalandra.”

“A Milan vezetőségével való megbeszélés meghatározó pillanat volt számomra. Maldini a világ egyik legjobb játékosa volt, ő egy példakép. Csodálatos dolgokat vittek véghez és kiváló munkát végeztek. Érezni lehet a légkörben és az értékekben, hogy mit adtak a klubnak és a csapatnak. Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy engem választottak.”

“Minden rangadónak megvan a maga története és a lehető legjobban kell felkészülni rá. Nincs titka a derbiken való gólszerzésnek. Ezek különleges mérkőzések, a csapatnak felkészültnek kell lennie és élveznie a kihívást. Alig várom, hogy az összes mérkőzésen pályára lépjek, különösen a milánói derbin. A Serie A és a Premier League két teljesen különböző bajnokság. Szerencsés vagyok, hogy számos nemzeti bajnokságban játszhattam: Németországban, Franciaországban, Angliában, és persze a nemzetközi porondon. Az olasz bajnokság nagyon taktikus és kissé fizikálisabb. Úgy gondolom, hogy taktikailag sokat fogok tanulni Olaszországban, de ugyanakkor tapasztalat szempontjából is hasznos lesz.”

“Nagyon örültem a fogadtatásnak, amit itt kaptam a Milannál. Szemmel látható, hogy milyen egységes a csapat. Beszéltem az edzővel és mindketten nagyon lelkesek vagyunk. Alig várjuk, hogy elinduljon a közös munka és nagy törekvéseink vannak. Az edző kiváló munkát végzett, szenvedélyt teremtett és kihozta magából a legjobbat.”

“Rendkívül hálás vagyok a Liverpoolnak az ott töltött időszakomért. A klub mindent megteremtett nekem és Kloppal hihetetlen élményben volt részünk. Sok trófeát nyertünk és nagyon büszke vagyok rá, hogy együtt dolgozhattam vele. Remélem, hogy Pioli edzővel is ilyen lesz. Alig várom a kezdést. A Liverpoolnál töltött időszakom nagyon érzelmes volt, különösen a búcsúk, de most eljött a pillanat, hogy új kalandba kezdjek és a lehető legjobb formámat nyújtsam a Milanért.”

Forrás:acmilan.com

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS