Kölcsönbe mehet a Milan Primavera gólvágója

4

A várakozások szerint a klub vezetősége kölcsönadja Marco Nastit a 2022/2023-as idényre.

A 18 éves csatár egészen kiváló teljesítménnyel rukkolt elő a gyengélkedő Primavera csapatban a legutóbbi idényben és szép számban termelte a gólokat. Nasti 24 bajnokin 23 gólból vette ki a részét 16 találat illetve 7 assziszt formájában és megválasztották a Primavera bajnokság legjobb támadójának is.

A La Gazzetta dello Sport szerint Nasti közel áll ahhoz, hogy kölcsönben csatlakozzon az olasz másodosztályban szereplő Cosenza együtteséhez.A jelentés szerint közel a megállapodás a felek között és a Cosenza előrehaladott tárgyalásokat folytat a Milan vezérkarával Nasti kölcsönvételéről. A Primavera csapat házi gólkirálya számára ez egy remek lehetőség lehet, hogy bizonyítson a másodosztályban és állandó játéklehetőség mellett fejlődjön.

A saját nevelésű olasz csatár hétfőn nem állt edzésbe a Milan első csapatában Milanellóban, ugyanis júniusban részt vett az U19-es olasz válogatott színeiben az U19-es Európa-bajnokságon és a nyaralását tölti. Ugyan az olaszok továbbjutottak a csoportkőrből, ám a későbbi győztes Anglia ellen búcsúztak az elődöntőben.

4 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Nálunk miért nem tudnak befutni ezek a fiatalok azt nem értem….Robackra meg Nastira nagyon kiváncsi vagyok hogy hova fognak jutni….

  2. Ez a srác is hozzá tudna annyit tenni a csapathoz, mint Lazetic. Miért kellett ő ide máig se értem, amikor ilyen tehetséges fiatalok vannak a Primaveraban, mint Roback vagy Nasti. Reméljük megállja a helyét a második vonalban is, aztán a 23/24-s szezont már az első csapat keretében tölti 🙂

  3. Toti82-vel egyetértve én sem értem miért van ez a régimódi felfogás a csapatnál. Gabbia-nak talán egy gyengébb meccse volt a Fior ellen, bár úgy gondolom egyik gól sem volt kifejezetten az övé. (egyik kétszeres kapus hiba a másiknál Vlahovic szépen kilépett és sokkal gyorsabb volt nála)
    Amikor mindenki kidőlt a 2 fiatal példa értékűen hozta le a meccseket, akkor miért ne lehetne számítani rá hosszú távon!? Remélem hülye kérdés és ő a csapattal marad, nem veszek sok-sok pénzért valakit a padra.

    Visszatérve a kölcsönökre. Előfordul szerencsés kölcsön, de azt tudni kell, hogy egy csapat elsőként a saját játékosát fogja kipróbálni az adott poszton a kölcsönben ott szereplővel szemben. Ez teljesen logikus. Plizzarit pl olyan szarul adtuk kölcsön legutóbb is, hogy a liga egyik legjobb kapusa -az ex-Milanos Gabriel- mellé igazolták. Origi igazolásnál osztottam meg, hogy Cutrone kb ugyan annyi játékperc alatt 20 góllal lőtt többet nála. Ami elég durva szám. Hiába tartom sokkal jobbnak a Belgát! Ezek a fiatalok egy bajnok csapatban, komoly sztárok (Ibra, Kjaer, Giroud stb) mellett nem fejlődnének gyorsabban?
    Maldini-t is lehetne említeni. Egy nagyon gyenge Diaz-t néztünk végig a szezon során. Nézőponton szerint nem kellett volna jobbnak lennie Maldininek, ha nem rosszabb én már őt játszattam volna. Úgy gondolom neki is sokat köszönhetünk a Spezia elleni góljára és az Udine elleni “gólpasszra’ gondolva. Ezek a játékosok sokat tudnak fejlődni, ha kapnak lehetőséget, ráadásul 5 cserés rendszerben 1-1 támadót akár kezdőbe dobni, mekkora kockázatot jelent? Nem rúgunk gólt, félidőben jöhet le…

  4. Akkor szerződtetünk még csatárt vagy 2 bevethető emberrel (Giroud és Origi) futunk neki a szezonnak és mellette kényszermegoldásokat (pl. Rebic) alkalmazunk?

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet