Maldini: “A Scudetto emlékei még mindig frissek”

0

Paolo Maldini, a Milan technikai igazgatója is jelen volt Milanellóban a csapat hétfői edzésén a felkészülési időszak kezdetekor. Az olasz szakember – aki pár nappal ezelőtt írta alá az új szerződését – úgy fogalmazott, hogy a Scudetto megnyerése még jobban növelte a játékosok önbizalmát.

EZ AZ ELSŐ EDZÉSNAP. VISSZATÉRTÜNK, VÉGRE…
“Igen, végre! A játékosoknak volt egy kis pihenőjük, ami teljesen megérdemelt egy ilyen nagyszerű szezon után. A bajnoki cím emlékei még mindig frissek a fejünkben. Emlékeznünk kell arra, hogyan jutottunk el a Scudettóig, de egyben lapoznunk kell és az aktuális szezon célkitűzéseire összpontosítani.”

LÁTHATTUK A SZURKOLÓK TÁMOGATÁSÁT ÉS A RENGETEG TRANSZPARENST. EZ LEHET AZ AZ EXTRA LÖKET, AMELY EGY ÚJABB MINŐSÉGI UGRÁSHOZ SZÜKSÉGES?
“Igen, annak kell lennie. A Sassuolo elleni mérkőzés utáni ünneplés pillanatai velünk maradnak. Ez még jobban megerősítette a csapat önbizalmát. Most újra belevágunk. Minden év más és más.”SIMON KJAER ÚJRA EDZÉSBE ÁLLT, AMI NAGYSZERŰ HÍR. HOGY LÁTOD A VISSZATÉRŐ JÁTÉKOSOKAT?
“Még mindig hiányzik számos játékosunk, mert a szezon végén a válogatottbeli kötelezettségeiket teljesítették. Július 15. és 16. között mindenki visszatér Milanellóba. Még hiányzik a teljes csapatszellem, hiszen sokan nem ismerik egymást és többen is visszatértek kölcsönből. Ez még csak az első nap. Mindig is azt mondtam, hogy ez a nap Milanellóban soha nem átlagos, mindig különleges.”

FURCSA SZEZON ÁLL ELŐTTÜNK, HISZEN TÉLEN RENDEZIK A VILÁGBAJNOKSÁGOT, AMI EGY ÚJABB AKADÁLYT JELENT…
“Még meg kell szoknunk. Sikerült leküzdenünk a világjárvány, az elhalasztott mérkőzések és a zárt kapus meccsek által kialakult akadályokat is. A szezon két részre lesz osztva és így kell tekintenünk rá. Egy elég hosszú szünet lesz azok számára, akik nem mennek a világbajnokságra, szóval lesz egy kis pihenő, aztán folytatjuk.”

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet