A Real Madrid támadója újra képben a Milannál

12

Paolo Maldiniék nem tettek le Marco Asensio szerződtetéséről, ám a transzfer meglehetősen bonyolult a játékos fizetési igénye miatt.

A MilanNews jelentése szerint Asensio régóta a Rossoneri célpontjai között szerepel. A játékos jövője most kérdésessé vált Madridban, ugyanis mindössze 1 év van hátra az aktuális szerződéséből és úgy tűnik, hogy nem lesz hosszabbítás. Ebben az esetben két opció merül fel: vagy jövő nyárig marad, vagy a Real eladja őt idén nyáron, hogy még utoljára pénzt kapjon érte.

Carlo Ancelotti, a Real vezetőedzője nyitott arra, hogy a nyári átigazolási időszakban megváljon Asensiótól – írja a Corriere dello Sport. Ezt az olasz szakember kommunikálta a Milan felé, amikor Paolo Maldinivel telefonon beszélt.A spanyol válogatott játékos nagy erősítést jelentene a Milan támadó-szekciójának jobb oldalára. Ugyanakkor a tárgyalások komplikáltak, mivel akadályt jelent a játékos magas fizetési igénye és a szerződtetéséért kialakult nagy versengés. A 26 éves futballista bérigénye eléri a 7 millió eurót, ami a Rossoneri számára túl sok és Maldiniék megpróbálják csökkenteni az igényt. Asensio iránt a Premier League-ből is érdeklődnek, nevezetesen a Manchester United és az Arsenal. Mindkét angol klub probléma nélkül képes megadni a kért fizetést, azonban a Milannal ellentétben egyik csapat sem szerepel a Bajnokok Ligájában, ami fontos szempont lehet.

Asensio piaci értéke 35 – 40 millió euróra tehető és a lejáró szerződése miatt ennél alacsonyabb összegért válthat klubot. Állítólag a Real Madrid hajlandó kevesebbért eladni. A spanyol játékos nemrég megerősítette, hogy jelenleg nincsenek folyamatban tárgyalások a hosszabbításról. Elmondása szerint az a célja, hogy folyamatos játéklehetőséghez jusson az elkövetkező években és nem akar kiegészítőember lenni.

12 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. A csávó iszonyat jó lövővel rendelkezik, de szélső létére egyáltalan nem gyors és a cselezési képessége sem top szint szerintem. Saele-nél es Messiásnál biztos jobb, de nem vagyok benne biztos, hogy ő a legjobb megoldás. A sérüléseiről nem is beszélve…

 2. Remélem ez is valami terelés a valódi kiszemelt(ek)ről. Miért akarnánk horrorfizetésű játékosokat idehozni?….

 3. Ezt a horrorfizetést lassan el kell engedni, más top csapatoknál ez a középszer alja. Ha akarunk valamit. Nem kell 10 misiket osztogatni minden jöttmentnek, de ha érkezne egy korrekt név, aki helyett mást nehezen tudnánk szerválni, akkor az a 7 nem olyan vészes, főleg tökéletes korú játékosként nem. Valahogy leviihetnénk 6+bónuszra, de ha nem, nem tragédia. Ha egy viszonylag gólerős játékosnak nem adunk meg ennyit, senki nem fog jönni, és nem fogunk tudni feljebb jutni.

  1700 perc alatt 10 gól egyébként elég jó, főleg, hogy 1-2 éve Madridban mindent Benzemára játszanak.

  Én nem mondom, hogy nem lehet nézelődni még, és ha valami nagyon ígéretes emberkét fedezünk fel, aki azért már most is jó, és idejön 2,5-ért, oké, de nem tolonganak a piacon a jobbszélsők.

  • Jelenleg ő egy csere a Madridban, nem tudom mennyit keres, és nem is érdekel. Mérlegelni nem tudom mennyire tud: itt nagy valószínűséggel stabil kezdő lenne, Madridban epizódista marad. Nem hiszem, hogy éhen halna, ha itt ‘csak’ 5 milliót kapna….

   • Az alaptétellel egyetértek, csak ha nem növünk fel legalább a többi nagy csapat árnyékába, akkor ezek a játékosok inkább elmennek máshová. Nyilván nem halna éhen, csak minek jönne, ha az Arsenalban keres majd 8 misit mondjuk. Szóval szerintem kell itt is egy szemléletváltás, nyilván túlzásokba nem átesve.

    Ez a mostani nagyon fiataloknál működik csak, meg pár elvakult Milan-fanatikussal, aki minden áron ide akar jönni. Baromi jól tudtunk építkezni vele, csak ennek a rendszernek vannak feflső határai. Leao is hasonló eset, meg kell adni neki egy korrekt fizut, a BL-ből erősebb jövedelmek jönnek, és 1-1 ilyen játékoson fog múlni, meddig mehetünk.

    • Mindamellett nem vagyok benne biztos, hogy beleillene itt a játékrendszerbe, illetve el tudná sajátítani az olasz foci minden kötött velejáróját. Utóbbi időben a spanyolokkal mellélőttünk, de remélem Maldiniék jobban látják ezt. Amúgy Carloval lehetne üzletelni, biztos tudnánk onnan hozni játékosokat, akik erősítést jelentenének

     • Abban én sem, nem mondom, hogy pont ő kell nekünk, és pont tőle ne sajnáljuk a 7-et, de ha Maldiniék úgy érzik, hogy igazi erősítés lehet, abban az esetben ne sajnáljuk. Ha ez nem ő lesz, hanem más, akkor is érvényes.

      Asensio azért nem Suso. 🙂 Nem klasszis szint nyilván, de elég magas polc, főleg, ha szétnézünk, mennyire pang ezen a poszton a piac.

 4. Ezeknek fontos a pénz, amit egy évig még úgyis megkap, és jövő nyáron a lejáró szerződése miatt jó nagy fizut kérhet új klubjától.

 5. Jó lenne megszerezni, ha max. 30 milliórért mozdítható.

  A bérigénye kicsit magas talán a BL szereplés vonzó lehet és egy 6 millió +bónusszal meggyőzhető.

  Beszélhetne Theóval aki szintén a Reálnál volt és itt kivirágzott.

 6. Anno óriási tehetségnek tűnt, de hatalmas csalódás lett belőle. Kiváló a rúgótechnikája, de mivel nem valami gyors és nem is valami robbanékony, inkább mint mélységi irányító lehetne alkalmazni (még ha messze nem is ez a posztja). Mindenesetre, nem hiszem, hogy egy ennyire sérülékeny üveglábú játékosra lenne szüksége a csapatnak. Ha ingyen jönne, talán lehetne használni, de úgy, hogy akár 20-30 milliót is elkérhetnek érte, teljesen felesleges pénzkidobás.

 7. Nem az AC Milan csapatának szurkolok, kizárólag azért szeretnék írni, mert nagyon jó volt olvasni minden hozzászólást ezen a fórumon. Véleményem szerint nagyon jól látjátok a helyzeteteket és lehetőségeiteket. Madrid szurkolóként is elismerem a Milán idei teljesítményét és természetesen szurkolótáborát. Asensio egy minőségi játékos (véleményem szerint), akiben még van potenciál és évi 40-50 meccsnél valószínűsíthetően jobban kijön a benne lévő tudás. (u.i.: Lásd Brahim Diaz példáját)

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet