Cardinale szavai a Milan stadionprojektjéről

6

Gerry Cardinale, a RedBird Capital Partners vezetője nagyon fontosnak tartja a stadionprojektet és véleménye szerint Milánó és Olaszország megérdemli, hogy egy világszínvonalú stadion épüljön.

A Financial Times egy cikket készített a Milan tulajdonosváltásáról és meginterjúvolta a klub új többségi tulajdonosának, a RedBirdnek a vezetőjét. Gerry Cardinale közel két héttel ezelőtt landolt Milánóban és megállapodott az Elliott Management vezérkarával a klub részvényeinek megvásárlásáról. A bejelentés napján az amerikai üzletember hosszú megbeszélésen vett részt a vezetőséggel, beleértve Paolo Maldinit.

“Nagyon fontos volt számomra, hogy találkozzak vele. Végül három és fél órát töltöttünk együtt és fantasztikus volt.” – mondta Cardinale a Maldinivel való találkozóról.A RedBird egyik legfontosabb célkitűzése az új stadion megépítése lesz. Az elmúlt években már téma volt az új milánói stadion, azonban nem történt lényegi előrelépés és most Cardinale annak a lehetőségét fontolgatja, hogy a Milan az Inter nélkül Sesto San Giovanniban építse fel az arénát, mivel a Milánói Önkormányzat nem igazán támogatja a projekt megvalósulását.

“Egy ilyen nagy mértékű klubnak, mint a Milan, olyan infrastruktúrával kell rendelkeznie, amely jól tükrözi a globális potenciálját. Sok tapasztalatunk van az Egyesült Államokban megvalósult stadionprojektekkel kapcsolatban. Milánó és egész Olaszország megérdemel egy világszínvonalú stadiont, amely a legjobb sport- és szórakozási lehetőségeknek ad otthont.”

“Óriási lehetőség rejlik a Serie A-ban. Ugyanakkor nem szabadna, hogy ilyen nagy bevételi különbségek legyenek a televíziós jogdíjak szempontjából a Serie A és a Premier League között.”

6 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Én bízok benne/bennük!

    Amerikában szereztek tapasztalatot a stadion projektekkel. Ott azért a sivatag közepén is több tízezres légkondis pl. kosárlabda csarnokot építenek.

    Már csak az olasz bürokráciát kell legyőzniük, ami sikerülni fog nekik.

    3,5 órát beszélgettünk Maldinivel remélem nem csak a szerződése került szóba!!!!