Kalulu hosszabbítás előtt áll a Milannal

4

A válogatott szünet után a Milan vezetősége lezárja Pierre Kalulu szerződésének meghosszabbítását.

Kalulu főszereplőnek bizonyult a Rossoneri kezdőcsapatában a szezon második felében és Stefano Pioli kényszerből középhátvédként küldte pályára, azonban nagyon stabil és megbízható teljesítménnyel rukkolt elő, ezáltal kiszorította Alessio Romagnolit a kezdőből. Az aktuális szezonban összesen 37 tétmeccsen kapott lehetőséget, a mérlege 1 gól és 3 gólpassz volt 2516 játékperc alatt.

A SempreMilan információi szerint Kalulu a júniusi válogatott meccsek után rövid időre visszatérhet Milánóba, hogy aláírja az új szerződését a klubbal, majd ezt követően nyaralni megy, hogy kipihenje a hosszú szezon fáradalmait.A 22 éves játékos a Serie A szezonzárója után az elmúlt két hétben a francia U21-es válogatottban szerepelt, amely sikeresen kvalifikálta magát a 2023-ban rendezendő U21-es Európa-bajnokságra. Kalulu mindhárom júniusi meccsen pályára lépett és 1 gólpasszt osztott ki.

A francia védő új szerződése további egy évre, azaz 2026. június 30-ig fog szólni a Milannal és a vezetőség jelentős fizetésemeléssel honorálja a játékát, ugyanis hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt 1 évben. A SempreMilan szerint Kalulunak megduplázzák a fizetését, így az eddigi 600 ezer eurós béréhez képest éves szinten nettó 1,2 millió eurót fog keresni a Rossoneri színeiben.

4 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Ha a következő évben is jó lesz, akkor 1-2 évet hosszabbíthatnak, a fizetését meg duplázhatják.

  2. 1,5-2 millió eurót is megérne bőven, de ha ebbe belemegy, akkor nyilván jó döntés a vezetőség részéről. Úgy is emelik neki, ha folytatódik a fejlődése.
    Amúgy bírom, hogy a védők statisztikáinál is a gól+gólpasszt írják ki, de azt nem, hogy mondjuk amikor játszott, mennyi kapott gól nélküli meccset hozott le a csapat. 😀 Végülis, mégis csak ez az elsődleges feladata…

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet