Egy évre aláírhat a Milan tartalékkapusa

6

Nagy valószínűséggel a Milan még egy évig megtartja Antonio Mirantét.

A 38 éves olasz kapus tavaly októberben igazolt a Milanhoz, miután Mike Maignan és Alessandro Plizzari személyében egyszerre kidőlt a csapat első illetve harmadik számú kapusa is. Mivel hosszú hetekig Ciprian Tatarusanu volt az egyetlen bevethető kapus, így a Milan úgy döntött, hogy szerződteti a klub nélkül lévő Mirantét, aki a szezon végéig szóló szerződést írt alá.

Daniele Longo a Calciomercatótól arról számolt be, hogy jó esély van arra, hogy a Milan vezetősége a következő szezonra meghosszabbítja Mirante szerződését. A veterán hálóőr harmadik számú kapus a Rossoneri keretében.Mirante új kontraktusa 2023. június 30-ig szólhat a Milannal. Az olasz kapus ebben a szezonban bajnoki címet nyert a csapattal annak ellenére, hogy valójában egyetlen tétmeccsen sem lépett pályára. Érdekesség, hogy ez volt a második megnyert trófeája az egész pályafutása alatt, ezt megelőzően a 2006/07-es szezonban nyerte meg az olasz másodosztályt a Juventusszal.

Időközben Alessandro Plizzarinak június 30-án lejár a kölcsönszerződése a Leccénél és visszatér a Milanhoz. A 22 éves olasz utánpótlás-válogatott kapus tavasszal 3 meccsen védett a másodosztályt megnyerő és az élvonalba feljutó Leccében. Mirante maradása esetén Plizzarira újabb kölcsönidőszak várhat a több játéklehetőség illetve a tapasztalatszerzés érdekében.

6 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  • Rossz időben van rossz helyen.
   Én megkockáztatom, hogy ha ha nincs az a fos 5-6 évünk, amikor mezőnyjátékosra sem költött a klub, nemhogy kapusra, akkor ma azt sem tudnánk ki az a Donnarumma.
   Egyszerűen nem játszott volna. Szerencsétlen elücsörgött volna 3.számú kapusként és annyi.
   Ugyanez Plizzari. Ha nem lenne Maignan és mondjuk lenne Tatarisanu, akkor lehet bedobnák Plizzarit

 1. A Leccében sem kapott szerepet, mindenki nem hülye. Azért egy Lecce cserekapust nem lehet idehozni. De még fontosabb, hogy nem lehet 22 évesen éveket ülni a padon. Miért ültetnénk oda? Kinek lenne jobb? Egy 34-5 éves embernek levezetésre elmegy.