A Milan első kalapos lesz a Bajnokok Ligájában

8

Tíz év után először várhatja az első kalapból a Milan a Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolását a következő kiírásban.

Nagy volt a tét a Milan számára a szezon hajrájában, ugyanis a Scudetto megnyerésének nagyon fontos hatásai vannak a következő szezonra.

A Milan a 2022/2023-as idényben az első kalapban fog szerepelni a csoportkör sorsolásakor. Érdekesség, hogy ilyen legutóbb 10 évvel ezelőtt, a 2012/13-as szezonban fordult elő. A szabályok szerint nyolc együttes szerepel az első kalapban: a Bajnokok Ligája és az Európa Liga címvédője mellett a hat legmagasabb UEFA-együtthatójú bajnokság aranyérmese. A második, a harmadik és a negyedik kalapba soroláskor a klubok UEFA-koefficiense (együtthatója) dönt, amelyet az elmúlt öt európai kupaidényben nyújtott teljesítmény alapján határoznak meg. Ebben a tekintetben a Milan jelenleg a 45. helyet foglalja el a koefficiens ranglistán. Ennek oka, hogy az elmúlt 5 évben csupán egyszer vett részt a legrangosabb kupasorozatban.Abban az esetben, ha a Rossoneri a második helyen végzett volna a Serie A-ban, akkor az idei szezonhoz hasonlóan negyedik kalapos lenne.

A Milan mellett a Real Madrid, az Eintracht Frankfurt, a Manchester City, a Bayern München, a Paris Saint-Germain, a Porto és az Ajax foglal helyet az első kalapban, míg a második kalapban olyan együttesek szerepelnek, mint a Liverpool, a Chelsea, az FC Barcelona vagy éppen az Atlético Madrid. A csoportkör teljes mezőnye augusztusban fog összeállni, amint véget érnek a selejtezők. A csoportkör sorsolása augusztus 25-én lesz és a főtáblán lévő 32 csapatot nyolc négyfős csoportba fogják osztani. Az azonos nemzetiségű csapatok nem kerülhetnek egy kvartettbe.

KALAPBEOSZTÁS:

1. KALAP 2. KALAP:
Real Madrid
Eintracht Frankfurt
Manchester City
AC Milan
Bayern München
Paris Saint-Germain
Porto
Ajax
Liverpool
Chelsea
FC Barcelona
Juventus
Atlético Madrid
Sevilla
RB Leipzig
Tottenham
3. KALAP: 4. KALAP:
Dortmund
RB Salzburg
Shakhtar Donetsk
Inter
Napoli
Sporting CP
Leverkusen
Club Brugge
Celtic

 

8 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  • Haland nélkül talán a Dortmund nem lesz verhetetlen számunkra. Sok függ attól, hogy a mi támadósorunkat miként erősítjük.

  • Inkább jöjjön a Lipcse a 2.-ból és akkor a 3. kalapból nem kaphatunk igazán keményet (németek és olaszok kiesnek onnan)

  • És mivel szeretem az Intert nem kívánok nekik rosszat, csak annyit hogy legyen mondjuk PSG/Liverpool, esetleg City/Barcelona az első két kalapból 😀

 1. Milan, Lipcse, Shakhtar, Ferencváros. Ez lenne a legkirályabb, csak ehhez a Fradinak is be kéne jutni. Ráadásul így 4 meccsünket tuti közvetítené a TV, plusz Mo-ra jönne a Milan. A meggyengült ukránokat meg oda-vissza kell verni. Ha nincs Fradi, akkor legyen a Brugge, ha már onnan akarunk igazolni.

 2. A BL-re nevezhető játékosokon gondolkodtam.
  Mert úgy tudom, hogy a 25-ös A listára legalább 8 játékost kell nevezni, akik ugyanabban a Ligában nevelkedtek. Ezen a 8-on belül kell 4 játékos, akik a csapatnál nevelkedtek.
  Nevelkedtek = nemzetiségtől függetlenül a csapat igazolt játékosa legalább 3 évig, 15 és 21 éves kora között.
  Esetünkben a saját nevelés: Calabria, Gabbia, Pobega, azaz 1 játékos hiányzik.
  A 8 ligán belül nevelkedett: Mirante, Calabria, Florenzi, Gabbia, Pobega, Tonali, Messias, szintén hiányzik 1 játékos.
  27 játékosunk van a hivatalos oldalon, de gondolom Bakayoko és Lazetic nem lesz nevezve.

  Szóval hiányzik 1 saját nevelésű játékos, HA jól értelmezem a dolgot.
  Vagy most ez hogyan van?

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet