Leao lett a szezon MVP-je a Serie A-ban

3

A Milan portugál támadója, Rafael Leao lett az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 2021/2022-es szezonjának legértékesebb játékosa.

A 22 éves futballista kétségtelenül a Rossoneri húzóembere volt az aktuális idényben és azon játékosok között volt, akik a csapatból a legnagyobb fejlődésen mentek keresztül az elmúlt 1 évben. Olivier Giroud-val holtversenyben Leao végzett az első helyen a Milan házi góllövőlistáján.

Az olasz élvonalbeli bajnokságot szervező Lega Serie A bejelentette, hogy Leao lett a 2021/22-es idény legértékesebb játékosa, így ő kapta meg az MVP-címet. A portugál válogatott játékos 34 meccsen játszott a Serie A idei szezonjában, ezeken 11 gólt szerzett és 10 gólpasszt osztott ki.Leaónak számos fontos találata volt az idény során, ráadásul bombaformában teljesített az utolsó hetekben, hiszen a legutóbbi 6 bajnoki meccsén közvetlenül 9 gólból vette ki a részét 3 találat és 6 assziszt formájában. Érdekesség, hogy Rafa mutatta be a legtöbb sikeres cselt az egész ligában, szám szerint 95-öt, ami 33-mal több, mint amennyit a második legjobban cselező játékos, Gianluca Caprari bemutatott.

“Rafael Leao kétségtelenül a Milan egyik szimbóluma, mint Olaszország bajnoka és egy olyan támadó, aki mindig képes nagyszerű show-t teremteni. A kiszámíthatatlansága, a fizikai ereje és a gyorsasága által már most top játékos és ezek az erények nemzetközi szinten is a legragyogóbb tehetségek közé emelik. A szezon sorsdöntő pillanataiban kulcsszerepet játszott, 11 góllal, 10 gólpasszal és csúcsteljesítménnyel járult hozzá csapata sikeréhez.” – mondta Luigi De Siervo, a Lega Serie A vezérigazgatója.

Ezt megelőzően az elmúlt három szezonban Romelu Lukaku (2020/21 – Inter), Paulo Dybala (2019/20 – Juventus) és Cristiano Ronaldo (2018/19) volt a Serie A MVP-je.

3 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet