Calabria: “Learattuk a kemény munka gyümölcsét”

0

Davide Calabria az egyetlen saját nevelésű játékos a Milan keretében, aki állandó játéklehetőség mellett a kezdőcsapat tagjaként kivette a részét a csapat bajnoki címéből az aktuális szezonban. Az olasz válogatott jobbhátvéd a 2015-ös debütálása óta a második trófeáját nyerte meg a Milannal és az idény második felében számos mérkőzésen ő viselte a csapatkapitányi karszalagot.

“Nagyszerű érzés bajnoknak lenni, keményen dolgoztunk érte. Nagyon büszke vagyok erre a csapatra. Kiváló a csapategység és megérdemeltük ezt a sikert. Ez egy őrült szezon volt és nagyszerű úton járunk. A kezdetektől fogva hittünk magunkban és nem igazán volt olyan pillanat, amikor elcsúsztunk és elveszítettük volna a hitünket. Ez az edzőnek is köszönhető.” – mondta Calabria.

“Sassuolo elleni győzelem? Soha nem gondoltunk arra, hogy másképpen végződhet ez a meccs. Nagyon magabiztosak voltunk abban, hogy mire vagyunk képesek és a kezdetektől fogva bizakodtunk. Nehéz éveken vagyunk túl, de learattuk az összes beletett kemény munka gyümölcsét és megérdemeltük.”“A posztom? Nem csak a szélen játszom. Az edző lehetővé tette, hogy Theo és én szabadon mozogjunk. Trükkös játékstílusunk van az ellenfeleink számára. Korábban játszottam középső középpályásként, így megszoktam, hogy közelebb vagyok a pálya közepéhez.”

“A csapategység kulcsfontosságú volt a Scudetto megnyerésében. Enélkül nem lehet győzni. Az előszezon első napjától kezdve hittünk a bajnoki cím megnyerésének lehetőségében és tudtuk, hogy képesek vagyunk megnehezíteni a többiek dolgát. Valószínűleg jobban hittünk benne, mint mások. Ez egy fiatal csapat, kiegészülve néhány tapasztaltabb játékossal, akik irányítanak minket. A csapat mentalitása jelentette a különbséget. Rafael Leao? Nagyon sokat fejlődött. Mostanra egy teljesen más játékos lett, így kell folytatnia.”

“Fantasztikus ez a Scudetto számomra, hiszen itt az utánpótlásban nőttem fel és gyerekkorom óta rajongok a Milanért. Remélem, hogy inspiráció leszek azoknak a srácoknak, akik az utánpótlásból figyelnek minket, mert ezt az utat ők is be tudják járni.”

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet