Maldini: “Ez a Scudetto mindenkié”

1

Paolo Maldini az első trófeáját nyerte a Milan igazgatójaként azok után, hogy játékosként 7 alkalommal is magasba emelhette a Scudettót az elmúlt 35 évben. 2019 óta ő felel az átigazolásokért és Frederic Massarával, Ivan Gazidisszel illetve Stefano Piolival együtt sikerült visszavezetnie a Rossonerit Olaszország csúcsára. Íme Maldini nyilatkozata a bajnoki cím megnyerése után.

A SCUDETTÓRÓL
“Ez csodálatos érzés, ennyi év után számomra és a Milan számára is. Ez egy jól megérdemelt siker. Csodálatos, mert a játékosok három éve fantasztikusan teljesítenek. Fiatal csapat vagyunk és kivételes támogatást kaptunk a szurkolóinktól. Az elmúlt években soha nem szenvedtünk hiányt a támogatásukból. Van néhány dolog az életben, ami nem igazán kézzelfogható és a Milan ezek közé tartozik. A klubnak és a városnak is kultúrája van, ami megteremti az egyensúlyt és az emberek tudják, hogyan kell kezelni a jó és a rossz pillanatokat egyaránt. Itt tartunk, de ez egy kiindulópont kell, hogy legyen számunkra, nem pedig a végállomás.”

“Kinek ajánlom a győzelmet? Amikor nehéz helyzetben vagy, a családod mindig veled van, ezért a feleségemet és a fiamat mondanám. Közülük az egyik most itt van velem. Ők azok, akik mindig is a legközelebb álltak hozzám. Természetesen a szüleimet is megemlíteném, mert örömet szerezni a szüleidnek mindig gyönyörű érzés.”“Köszönetet kell mondanunk a csapatszellemnek, amely soha nem tűnt el, még akkor sem, amikor a dolgok komplikálttá váltak és ennek bajnoki cím az eredménye. Játékosként más érzés trófeát nyerni, mert képes vagy minden energiádat beleadni a pályán. Igazgatóként ezt nem tudod megtenni, ezért otthon a feleségednek és a gyerekeknek kell megküzdeniük a hullámvölgyekkel. Van azonban egy közös dolog: a szenvedély, a sportág és a Milan iránt. Az igazgatói karrierem csak a Milan miatt létezik. Nem terveztem, hogy a játékospályafutásom befejezése után ezt fogom csinálni. Időt szakítottam rá, megpróbáltam tanulni, vártam a megfelelő pillanatra és szerencsém volt.”

A CSAPATÉPÍTÉSRŐL
“Más a felelősség, mint amikor játékos voltam. Sok fiatal játékosunk van, akiknek bizalomra van szükségük és az elmúlt három év egyik titka az volt, hogy tiszteletbe tartottuk azt, amit a játékosoknak mondtunk. Sok minden történt, mert mindig volt tervünk és hiteles elképzelésünk. Igazgatóként ezt kell tennünk.”

“Ez a csapat 2019 nyarán épült, amikor felhívtam Bobant, Massarát és számos játékost. És persze idén is épült, mivel az előző szezon után azzal az elképzeléssel vágtunk neki a munkának, hogy esetleg megnyerjük a bajnoki címet. Ez egy lehetőség volt és most itt ünnepelünk. Az ötlet egy fiatal, gyors és bátor csapat megépítése volt. Hittünk a Scudettóban, de volt egy korlátozás: nem volt lehetőségünk bajnokokat igazolni, hanem olyan erős játékosokat hoztunk, akik elveszettek voltak, mint Theo és Leao. Csapatként dolgoztunk a játékosok fejlődésén. Azt szoktam mondani a srácoknak, amikor az irodámba jönnek, hogy a nehéz pillanatokban nem a játékosok, hanem a férfiak nyerik a trófeákat.”

“Ez egy alulértékelt csapat. 100 százalékot nyújtottunk, de van lehetőségünk még jobbnak lenni. Ez kell, hogy legyen a kiindulópontunk a nemzetközi porondra.”

A MILAN ÚJJÁSZÜLETÉSÉRŐL
“Nem szeretnék megismételni pár dolgot, amit a múltban mondtam. Jobban kellett volna tisztelnem azokat az embereket, akik sokat tettek a Milanért. Amikor igazgató leszel, sok dolgot megértesz. Az életben mindannyian követünk el hibákat, de a legfontosabb, hogy tanuljunk belőlük. Mindig azt mondom, hogy a Milan egy egyedülálló klub a világon. Megvan a saját DNS-ünk, különleges szurkolótáborunk van és egy egész város támogat minket. A kultúránk arra késztet, hogy nem tart sok időbe elérni egy bizonyos szintet. Az egyensúly megteremtése elengedhetetlen ahhoz, hogy visszatérjünk a csúcsra.”

“Ez a nap szóljon a játékosok és az edző ünnepléséről. Mindannyian nagyon boldogok vagyunk, de soha nem szabad abbahagyni a tanulást. Igazgatóként fiatal vagyok, hiszen ez volt csupán a negyedik szezonom. Az embernek mindig tanulni kell és a fiatal játékosok egyre többet tudnak adni. Hihetetlen energia van bennük és sokszor bizalomra van szükségük. Ezt próbáljuk megadni nekik Massarával.”

THEO HERNÁNDEZRŐL
“Büszke vagyok rá. Theónak mindig is megvoltak az egyedülálló kvalitásai. Úgy gondolom, hogy még van hová fejlődnie, de hihetetlen fejlődésen ment keresztül az elmúlt három évben. Az útja egészen hihetetlen volt. Végül minden megvalósult abból, amit abban a bizonyos ibizai bárban beszéltünk egymás között. Nem azt mondtam neki, hogy meg fogjuk nyerni a bajnoki címet. Erre csak ebben a szezonban kezdtünk gondolni. Van valami különleges belül az olyan srácokban, mint Theo és Leao és amikor együtt játszanak, az a pályán is kijön.”

TONALIRÓL
“Meg kell mutatnia minden értékét, ami benne rejlik. Aki minden egyes nap látja őt az edzéseken, az pontosan tudja, hogy Sandro milyen értékes. Akik profi szinten játszottak élvonalbeli klubokban, azok tudják, hogy van különbség a magas szintű teljesítmények között egyik és másik stadionban.”

A SZEZON FŐSZEREPLŐIRŐL
“Az én gondolatom az, hogy a Scudetto mindenkié. Danielé is, aki fontos hozzájárulást tett a csapat sikeréhez.”

A SZERZŐDÉS MEGHOSSZABBÍTÁSÁRÓL
“A mai nap az ünneplésé…”

1 HOZZÁSZÓLÁS

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet