Ibra utolsó meccse lesz a San Siróban?

8

Könnyen elképzelhető, hogy elérkezett a pillanat, amikor Zlatan Ibrahimovic az utolsó alkalommal lép a San Siro gyepszőnyegére a Milan játékosaként.

A svéd klasszis két és fél évvel ezelőtt, 2019 decemberében úgy döntött, hogy hosszú évek után visszatér a Milanhoz. Az akkor 38 esztendős Ibra érkezésével hatalmas fordulat következett be a piros-feketék háza táján és fokozatosan elkezdtek jönni az eredmények. A csapat tavaly a második helyen zárta a bajnokságot és 7 év után újra kvalifikálta magát a Bajnokok Ligájába, míg idén bejelentkezett a bajnoki címért és 2 fordulóval a vége előtt vezeti a Serie A-t.

Ibrahimovicnak 2022. június 30-án lejár a szerződése és egyelőre bizonytalan, hogy mit hoz a jövő. Amint véget ér a bajnokság, a Milan vezetősége május végén tárgyalóasztalhoz ül a svéd csatárral, hogy megvitassák a jövőt. A Milan vasárnap az utolsó hazai meccsét játssza a San Siróban az aktuális idényben és ennek kapcsán felmerül az a forgatókönyv, hogy Ibrahimovic az utolsó alkalommal léphet pályára Rossoneri színekben a San Siróban. Ibra egy esetleges Scudetto-győzelemmel megkoronázhatja a milánói pályafutását. A jelenlegi keretből ő az egyetlen játékos, aki tagja volt az eddigi utolsó 2011-es bajnokcsapatnak.Zlatan a legutóbbi interjújában azt nyilatkozta, hogy jelenleg teljes mértékben a futballra és a Milanra koncentrál annak érdekében, hogy segítse a csapattársait a bajnoki cím elérése érdekében. Ugyanakkor korábban többször is elmondta, hogy nem gondolkozik a visszavonuláson.

Paolo Maldini, a klub technikai igazgatója egy néhány hónappal ezelőtti nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy Ibrahimovic soha nem lesz teher a Milan számára és hosszabbítani kívánnak vele. Mindenesetre nem elhanyagolható szempont a svéd klasszis fizikális állapota, ugyanis hónapok óta térdproblémával bajlódik, ami megakadályozza őt abban, hogy folyamatosan pályára lépjen és több időt töltsön a pályán. Ibra az utóbbi hetekben rendre csereként beállva játszott és a térdfájdalma miatt nem végez rendszeresen teljes értékű edzésmunkát Milanellóban.

Ibrahimovic eddig összesen 158 alkalommal öltötte magára a Milan mezt és ezeken 92 gólt szerzett illetve 35 gólpasszt osztott ki.

8 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Szomorú helyzet, mert még mindig maga a megtestesült életveszély, ha beáll (lásd utolsó előtti meccsét), hiába körülményesebb. 10-15 percekre felőlem maradhatna 3. számú csatárnak, ennek megfelelő fizuval.
  Ha ezt valahogy mindkét fél elfogadná, akkor hosszabbíthatna még egy évet, ha nem, akkor akármilyen szomorú, meg kellene köszönni neki az addigi munkáját, és elengedni.

 2. Esetleg, mint Maldini esetében, (bár arra kellett pár évet várni, de talán most már mondhatjuk, hogy megérte), akár magas fizuval is (ha jön egy tőkeerős és nem pénzügyi befektető), maradjon, mint segédedző, mint mentális edző, mint technikai edző….szerintem neki nagyon nagy értéke lenne a csapatnál akkor is, ha nem mint játékos van itt… Lehetne persze játékosi licence is, hogy ha úgy van, mint egy fenyegetettség az ellenfeleknek vagy egy mentőöv nekünk, még 1-2 évig maradhatna az is, de…nagyon erős mentor, nagyon jó motivátor és nagyon jó értékrenddel rendelkezik, és képes az igazi Milan érték prezentálására, oktatására, ami elég ritka…. Gattuso se véletlenül volt nálunk a legeredményesebb edző…

 3. Én egyvalamitől félek, amiről Lansky már írt korábban: hogy egy mém lesz. Jelenleg inkább még kabala, de ha tovább folytatódik az, hogy hetente ad egy interjút, ahol Benjamin Buttonhoz hasonlítgatja magát, közben meg 5 meccsenként játszik 20 percet, az előbb-utóbb nagyon rosszul fog már kijönni.

  Nem ezt érdemli a pályafutása. Ha marad, akkor el kell fogadnia a határait, mint mondjuk Ribéry.

 4. Egyetértetek! Lehet, hogy tudni kell(ene), mikor mondja a szervezet, hogy elég, ennyi volt! Ettől még a “Legenda-státusz” alanyi jogon jár neki!

 5. Szeretném ha Pioli mellett játékosedző lenne. Viszont erős személyisége nem biztos, hogy lehetővé teszi ezt. Játékosként nem gondolhatja komolyan, hogy kezdőként első osztályú meccseket tud játszani. De ez Maldini reszortja. Ő látja közelről mit lehet kezdeni Ibra-val.

 6. Ibra marad meg egy évet. BL t akar nyerni.
  Nyáron óriási lépések lesznek a befektetői oldalon. Előre és nem hátra:-)))
  Ibra pedig enne részese lesz.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet