2022. szeptember 29., csütörtök

Baresi elismerő szavakkal illette Tonalit

-

Franco Baresi, a klub tiszteletbeli alelnöke szerint Sandro Tonali teljes mértékben megtestesíti a Milan szellemiségét, azonban úgy gondolja, hogy nehéz összehasonlításokat tenni a múlt klasszisaihoz képest.

A 22 éves középpályás a második szezonját futja a Milannál és idén jött el számára az áttörés piros-fekete mezben, ugyanis nem csupán állandó kezdőjátékossá vált, hanem kulcsszerepet tölt be a középpályán. Tonali fejlődéséről és teljesítményéről Baresi, a Milan klubikonja is beszélt a legutóbbi nyilatkozatában.

“Sandro megmutatta, hogy megvan benne a klubhoz való tartozás érzés és mérkőzésről mérkőzésre következetesen játszik a pályán. Az első szezonban tett erőfeszítései után maradni akart a Milanban. Ragaszkodást, elszántságot, önkritikát és bátorságot mutatott. Apránként belépett a csapat szívébe, egészen addig a pontig, hogy mostanra teljes mértékben megtestesíti a Milan szellemiségét.” – mondta Baresi.

“A Milan szellemisége azon tulajdonságok összessége, ami játékosként és emberként lehetővé teszi számára, hogy kiérdemelje azt a dicséretet, amit kap a pályán nyújtott teljesítménye és a képességei révén. Megszerettette magát a csapattársak és a szurkolók körében is. A sors megajándékozta őt és a veronai győzelem nagyon fontos volt számára és a csapat egész szezonja szempontjából is.”

Tonalit az elmúlt években számos korábbi olasz klasszissal összehasonlították, mint például Gennaro Gattusóval, Andrea Pirlóval vagy éppen Daniele De Rossival. Baresi szerint nem egyszerű összehasonlításokat tenni.

“Számomra Tonali egy modern labdarúgó. Nehéz összehasonlításokat tenni a múlttal. A legfontosabb az, hogy Sandro szerény és kiegyensúlyozott maradjon. Csak saját magára és a kvalitásaira kell fókuszálnia. Tisztában van vele, hogy még fiatal és sokat fejlődhet. Nyugodtnak és elégedettnek kell lennie önmagával szemben és tudnia kell, hogy miben fejlődhet a Milannál a csapat érdekében. Gyerekkora óta mindig megmutatta, hogy milyen fontos számára a Milan mez viselése.”

“Scudetto? Nyugalom szükséges. Még két meccs hátra van, akkor is, ha a Lazio és a Verona elleni idegenbeli győzelem erős jelzés volt. Minden a saját kezünkben van és igazán megérdemelnénk.” – tette hozzá.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS