Verseny a RedBird és az Investcorp között a Milanért

12

Olasz sajtóinformációk szerint kiélezett verseny zajlik a Milan megvásárlásáért és már nem az Investcorp van pole pozícióban.

Mint arról írtunk, a Sky Sport UK közlése szerint a RedBird Capital Partners tárgyalásba kezdett az Elliott vezetőivel a Milan megvásárlásáról, ezt olyan megbízható források is megerősítették, mint a Financial Times és a Reuters. Az amerikai vállalat körülbelül 1 milliárd eurót kínál a Rossoneri részvényeiért.

A Corriere della Sera szerint az amerikai székhelyű Redbird megelőzte az Investcorpot a Milan megvásárlásáért folytatott versenyben. A bahreini csoport két hétig kizárólagos tárgyalási jogot élvezett, azonban ez már véget ért és egyelőre a felek nem tudtak mindenben megállapodni egymással. Az Investcorp ajánlata 1,18 milliárd euróra rúg, azonban számos kérdés merül fel a finanszírozással és az adósság rendezéssel kapcsolatban.A RedBird mellett szól, hogy pénzügyileg nagyon stabilak és nagy tapasztalattal rendelkeznek a sport világában megvalósított befektetések terén. A Corriere szerint az Elliott azt szeretné, hogy a Milan a lehető legjobb kezekbe kerüljön, éppen ezért garanciákat kér a leendő tulajdonostól. Ugyan a RedBird ajánlata valamivel alacsonyabb, mégis előnyben van, ugyanis egy összegben történne a kifizetés, míg az Investcorp a klub árának egy részét hitelből finanszírozná. Jelenleg úgy tűnik, hogy a bahreini befektető pénzügyileg és stratégiailag sem tud megfelelő garanciákat biztosítani.

Amennyiben a Paul Singer által vezetett Elliott elfogadja a RedBird 1 milliárd eurós ajánlatát, abban az esetben 220 millió eurós tőkenyereséggel válhat meg a Milantól, ugyanis négy év alatt körülbelül 780 millió eurót fektetett a klub működésébe.

Az Elliott alaposan mérlegeli a részleteket mind az Investcorp, mind a RedBird kapcsán, ezért várhatóan a szezon vége előtt nem fog megtörténni a tulajdonosváltás. Az amerikai tulajdonos nem akarja, hogy a klub eladásáról szóló híresztelések és a sajtó spekulációi megzavarják a csapatot abban, hogy 100 százalékban a hátralévő három meccsre és a Scudetto megnyerésére koncentráljon.

12 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Mondjuk a Red Bird a logója alapján a Milannak drukkol. Vagy a Flamengónak. Elvégre az majdnem flamingó. Ami meg egy madár. Bár az meg rózsaszín.

  A Milan újkori történetében valahogy semmi nem tud gyorsan, zökkenőmentesen lezajlani.

 2. Amilyen szerencsénk van jön az Eliott-hoz hasonló amerikai tulaj, az arabok meg berágnak és megveszik az Intert. Utána meg presztízst csinálnak a dologból és csak úgy biztos ami biztos semmi pénzt nem sajnálva le akarják majd nyomni az amcsikat.

 3. Lesz itt még meglepetés bőven…. De hogy én nem érem meg hogy a Milán versenyképes legyen a BL-ben is az tuti… Pedig csak 48 éves vagyok

 4. Mondjuk nem túl biztató, hogy az arabok is (részben)hitelből szeretnék megoldani a vásárlást. Láttuk, hogy ez mivel járt a kínaiak esetében is. Azt gondolom, hogy az Elliott helyesen jár el, ha meghallgat más potenciális vevőket is.
  A Redbird esetében talán beszédes lehet, hogy az általuk kezelt vagyon kb. a tizede az Elliott által kezeltének és pl. Berlusconi vagyona is meghaladja azt. Persze tudom, ez egy nagyon felszínes összehasonlítás egy rövid google keresés alapján, de nem vagyok különösebben nyugodt a hírek hallatán.

  • Igen. Ez egy, még az ellioténál is feszesebb pénzügyi politikát vetít előre. Sportra specializálódás ide vagy oda. Mivel a redbird tulaj a goldman sachsból vált ki, az sem lepne meg, ha az egész összeg hitel lenne. Az arabok meg kicsit kupeckedni akarnak. Az sem lepne meg. De hogy az elliotot nem a garanciák érdeklik, az szinte biztos. Azt még Berlusconi is le.zarta. Aki érzelmileg jobban kötődött a klubot. Ehhez képest eladta az első kókler kínainak. Ne dőljünk be a fenti pr szövegeknek!

  • A hitellel nincsen semmi gond. Minden normális vállalkozás hitelből oldja meg a dolgait, még pedig azért, mert sokkal jobb hozamokat tud elérni a rendelkezésre álló tőkével, mint amennyibe a hitel kerül.

   • Csak azért említettem, mert a cikk, vagy az elliot azt szeretné sugallmazni, hogy az arabokkal az is probléma, hogy a pénz egy része hitel. Meggyőződésem hogy nem ezzel lehet a gond. Hanem az összeggel vagy a fizetési ütemezéssel. A vörösmadár egy összegben azonnal fizetne (feltehetően jórészt hitelből), míg az arabok esetleg több részletben (kisebb részt hitelből).

 5. Pontosan, ahogy “Mutt” is írja… Ez a szöveg, hogy “az Elliott azt szeretné, hogy a Milan a lehető legjobb kezekbe kerüljön” egy baromság. Ha annyira érdekelné az amerikaiakat a Milan jövője, nem adnák el viszonylag hamar, hanem még “ülnének” rajta pár évig. Annak idején én még néhány évet jósoltam az Elliottnak, de kissé naiv voltam. Egy koloncnak tartják Singerék a Milant; valamennyit nyernek az eladáson, de kb. ennyi a történet. A végén úgyis annak fogják eladni, amelyik banda többet kínál érte.

  Lassan ott tartok, hogy az araboknak drukkolok, mert ők inkább presztízskérdést csinálnának abból, hogy a Milannal nyerjenek valami nagyot, a Red Bird ugyanakkor kizárólag a profitra megy, és az idővel elképzelhető, hogy kupák nélkül is jönne. Ők tehát sikernek tekintenének egy olyan idényt, ami pénzügyileg rendben van, de egy szurkolónak több kellene.

  • Egyetértek Mutt-al és Lanskyval, inkább egy bolond arab aki presztizsből pumpálja bele a pénzt mint egy amerikai alap aki csak befektetésnek kezeli a csapatot és csakis a pénzügyi mérleget számít.

 6. Azon sem lepődnék meg, ha redbird csak a vételárat akarná feltolni, hogy az Elliot jobban járjon.
  Az arabok sok pénzt képesek beletolni, az amerikai cég – főleg ha egy kicsit nagyobb orrúak vezetik – úgysem fognak sokat beletolni.

  • Igen, én is ebben reménykedek. Hátha nem véletlen hogy a semmiből hirtelen előkerült egy amerikai “szomszéd” és csak árfelverésre egyeztek meg egymás között a jenkik. Gyanúsan nem egy olyan cégről van szó, akinek beleférne a Milan.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet