Saelemaekers a nyáron távozhat a Milanból

21

A legfrissebb hírek szerint a Milan vezetősége a nyári átigazolási időszakban készen áll értékesíteni Alexis Saelemaekerst, ugyanis külföldről érdeklődnek iránta.

A belga válogatott futballista az aktuális szezonban 43 tétmeccsen lépett pályára és közel 2300 játékpercet játszott, azonban az elmúlt hónapokban többnyire csak csereként számított rá Stefano Pioli. Ennek megfelelően a támadósor jobb oldalán Junior Messias élvez prioritást.

Matteo Moretto olasz sportújságíró szerint a Milan nagy valószínűséggel eladja Saelemaekerst a nyáron. A klub vezetősége tudomást szerzett arról, hogy egy külföldi együttes – amely érdeklődik a fiatal játékos iránt – készen áll ajánlatot tenni a játékjogáért.

Állítólag Pioli egyáltalán nincs megelégedve Saelemaekers teljesítményével és munkájával, sem az edzéseken, sem a mérkőzéseken és ez az oka annak, hogy kikerült a kezdőcsapatból.A 22 éves jobb szélső támadó sorsa erősen kérdéses a Milannál, ráadásul a klub a nyári mercato alatt mindenképpen szeretne igazolni egy minőségi játékost a támadó-szekció jobb oldalára. Az elmúlt hónapokban Domenico Berardi és Marco Asensio neve merült fel, mint lehetséges célpont.

Saelemaekers két évvel ezelőtt, 2020 januárjában csatlakozott a Milanhoz kölcsönben és a klub összesen 8,5 millió eurót fizetett a játékjogáért az Anderlechtnek. Alexis az elmúlt két évben 98 alkalommal öltötte magára a piros-fekete mezt, ezeken 6 gólt szerzett és 11 gólpasszt osztott ki.

21 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Mindent elmond, hogy Messias szorította ki, azért nem Salah, de nem is Berardi mögött lett csere.

  Hajtós, lelkes, szimpatikus játékos, de nem is tudok rosszabb támadót elképzelni egy ilyen szintű csapatban, Samu legalább néha gólt lőtt, vagy adott egy nagyobb passzt.

  Ez mondjuk nem Sale hibája, eleve középpályás volt a korábbi csapatában, nem tudom, kinek jutott eszébe őt támadónak megvenni, de a kevés rossz üzlet egyike volt. Stabilitást legalább adott a jobboldalnak, ezt el lehet mondani.

  • Rossz üzlet? Dehogy volt rossz üzlet, a vételár minimum duplájáért fogjuk továbbadni! Castiello pl rossz üzlet volt akit több mint 20 millióért vettünk és 2-3 millióért sem tudunk továbbadni. Vettük a belgát 8.5-ért és 20 környékén fogjuk eladni, ez nagyon nem rossz üzlet.

   • 20 milláért? Te megvesztél? Azért, mert a TM ennyire lőtte be az árát? Talán valakik be voltak lőve a TM-nél. Örüljünk ha 7-8 milláért el tudjuk passzolni, de sztem ő rajtunk fog rohadni, mint Samu.

   • Ja, az üzlet megfogalmazás rossz, volt, úgy értettem, hogy rossz vétel a posztra, és emiatt elég nagy bajban voltunk két évig ott a jobb oldalon. Oda tényleg kb bárki jobb lett volna.

    Szerintem baromi jó középpályás lehet, mert a gól/gólpassz ügyön kívül a játék sok elemében jó. Többszörös belga válogatott, ami azért elég nagy szó – nem véletlenül játszott ott mindig jobb oldali középpályást/szárnyvédőt. Annak nagyon jó lehet. 20 körül szerintem is biztos el lehet adni, sőt, így konrétan üzleti értelemben jó vétel volt, teljesen igazad van.

 2. “Állítólag Pioli egyáltalán nincs megelégedve Saelemaekers teljesítményével és munkájával, sem az edzéseken, sem a mérkőzéseken és ez az oka annak, hogy kikerült a kezdőcsapatból.”
  Számomra ez nagyon meglepő. Bármikor pályára került, mindig hajtott, küzdött, példaértékű hozzáállással…igazából ez az egy igazán értékelhető tudása van/volt. Volt 1-2 jobb mérkőzése, de a kapura teljesen veszélytelen, ami egy támadótól elfogadhatatlan…értékké kell tenni, amíg lehet.

  • Nem lehet hogy ezt valahogy úgy értette, hogy nem fejlődik az edzéseken? Ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy nem dolgozott rendesen (teljesítményével és munkájával). Lehet elvégi a munkát csak nincs látszata (ami igaz is, nem lett nálunk jobb játékos semmilyen téren).

 3. Én nem csodálkozom ezen a híren.
  Ez a pali a játék egyetlen elemében se tudd kiemelkedő teljesítményt nyújtani… Sőt a befejezésben és előkészítésben kifejezetten gyenge… Remélem sikerül elpasszolni

 4. Rendben, adjuk el. De az az igazság, hogy jobb oldalra kettő új embert is kellene vennünk. Messias sem hozta el a megváltást…

 5. Valljuk be várható volt, hogy előbb-utóbb változást kell eszközölni a jobb oldalon. Kíváncsian várom a felmerülő új neveket.

 6. A hozzáállásával semmi gond nem volt, csak hát egy végtelenül buta játékos. Szerintem is az lehet a gond, hogy Pioli észrevette, hogy nem nagyon fejlődik. Ugyanakkor ez is furcsa. Ugyanis Saelemaekers esetében nem pár hete kellett volna észrevenni, hogy nem fejlődött; mióta itt van, ugyanazt a semmit nyújtja. Védekezésben ész nélkül megy rá a labdás emberre (ami vicces, mert olyan, mintha Pioli csak neki szólt volna, hogy ezt csinálja), támadásban meg egy kezemen meg tudom számolni a jó megoldásait az idényben. Pioli hatalmas felfedezése olyan, mintha valaki azt mondja Bonerára 2013-ban, hogy nem valószínű, hogy ő lesz a következő Franco Baresi…
  A 20 milliós kalkulált érték termèszetesen leginkább a Milan nevének és a csapat jó teljesítményének a következménye. Amikor a belga a Milanhoz került, 8 milliót ért. Kèt hónap múlva már 15-öt… Szegény Harry Maguire is, amikor a MU leigazolta, egyszerre megduplázódott az értéke a Transfermarkt szerint… 🙂

  • Lansky, szerintem a vége nem igaz. Feljebb leírtam miért. Sale NEM TÁMADÓ. Sosem volt az, vagyis max vészhelyzetben. Az, hogy mi itt kitaláltuk, hogy játsszon ott – máig nem értem, miért – nem az ő hibája. Szóval a támadókvalitásai alapján nem lehet megbecsülni a szintjét és az értékét sem. A belgák közé bekerült, és joggal, hozta is a szintet KÖZÉPPÁLYÁSKÉNT, ez már jelent valami egy akkora csapatban.

   Az nyilván igaz, hogy nem fejlődött támadásügyileg, de szerintem ő egy Gattuso inkább kb, ha őt beállítottad volna szélső támadónak merő hóbortból, akkor jogosan szidthatnád, hogy 2 év múlva még mindig csak rombolni tud? Ugyanolyan igazságtalan lenne. Egyszerűen másra való a srác. Az eredeti középpályás posztjain kívül simán el tudom képzelni kullancs védekező középpályásként is, egy árnyalatnyi lehiggadással.

   Tehát ha valaki akar egy ilyen felhúzható energiabombát szárnyba, középpálya szélső posztjára, akkor szerintem remek választás lehet, és ez alapján bőőőven megéri a 20 millát, főleg a kora miatt. Tuti így fogják keresni, és nem jobboldali támadónak.

   • Nyilván sarkítok, de szerintem nem kellene úgy beállítani a dolgot, hogy Saelemaekers tkp. kapus, és azért nem tud támadásban jól teljesíteni… Rendben, fogadjuk el, hogy Saelemaekers nem echte szélső támadó. De azt mondod, hogy remek választás lenne, ha szélen szélső középpályásként használnák. Ezzel nehéz egyetérteni. Azért olyan hatalmas különbség nincsen mondjuk egy 4-4-2-es szélső középpályás és egy 4-2-3-1-es rendszer szélsője között. Ha esetleg Saelamaekerst mint szélső középpályást nézzük, akkor szerinted azon a poszton nem kellene részt vennie sőt, jelentős segítséget nyújtania a támadásokban? Hogy az észtek meg a fehéroroszok vagy Burkina Faso ellen mit alkotott, valahogy nem győz meg. A holland és a belga futball sok tekintetben hasonlít egymásra. Ha elfogadjuk, hogy Saelemaekersnek inkább szélső védőként kellene szerepelnie, az, amit leművel támadásban, akkor is elfogadhatatlan lenne. Elemi passzokat ront el, labdakezelési hibákat vét, és nem arról van szó a legtöbb esetben, hogy amennyiben a passza sikeres, akkor azt kulcspasszként vagy akár gólpasszként jegyzik. Nem a fénykorában lévő Dani Alveshez hasonlítom (támadásban), de pl. Florenzi jobban néz ki támadásban, mint ő. A sebessége nagyjából meglenne, de fenntartom, hogy ennek a srácnak nincs sok esze a futballhoz. Ez pedig látható egy játékoson akkor is, ha esetleg nem az “eredeti” posztján játszik. Egyébként pedig, ha 2 éve szélsőként játszatnak valakit, akkor úgy gondolom, valaminek ragadnia kellett volna rá. És nem ezt látjuk.

    • Nekem személy szerint a középpálya belső részén tetszene a pitbull kvalitásai alapján. Akár 4-2-3-1-ben hátul, Akár egy 4-3-3-ban valahol. De mivel a válogatottban végig szélen erőltették, hittem nekik. 😀 Meg a korábbi klubjában is mindig szélen volt.

     Túl sok esze szerintem sincs amúgy hozzá, ezzel egyetértek, meg nyilván fejlődhetett volna az új posztján, csak nem érzem 100%-ban igazságosnak, hogy szidjuk a nem létező góljai és a gólpasszai miatt.

     Ráadásul elöl szerintem görcsösebb is, mert nagyon akar.

     Igazából ha dicsérni akarnám, azt tudnám mondani, hogy jó taktikai lehetőség volt Piolinak egy asszimetrikus támadójáték kiépítésére, ahol a jobboldalon Sale zárt és rombolt. És ezt jól csinálta. Kár, hogy ez nem igazán variációs lehetőség volt, hanem nem volt penge jobbszélsőnk, maradt hol Sale, hol Messias.

 7. A hozzáállásával szerintem sose volt gond, ha láttam játszni, mindig hajtott. A poszt, amin használják valóban nem a legjobb. Sokszor ez volt az érzésem… feltűnően sok labdát vesztett, és a hosszú passzok vagy keresztlabdák sem az erőssége. Ha nem tudnak neki olyan posztot keríteni a játékrendszerben, ahol hasznosabb lenne, akkor valóban el kell adni.

 8. Szeretem az ilyen hajtós játékosokat. Sajnálom, hogy hosszú hónapok óta nem fejlődött semmit, sőt visszaesett a teljesítménye. Sokat küzdött a Milanért, de ide egy igazi szélső kell, ha előre akarunk lépni. Egy hajtós középcsapatban simán kedvenc lesz.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet