Seedorf szavai a Scudettóról, a Milanról és Maldiniről

0

Clarence Seedorf, a csapat korábbi középpályása a Corriere dello Sportnak adott nyilatkozatában elmondta, hogy a Milan és az Inter kiélezett harca a bajnoki címért pozitív hatással van az olasz labdarúgásra és úgy véli, hogy Paolo Maldiniék munkájának köszönhetően nagy minőségi előrelépés történt az előző évekhez képest.

“Számítottam erre és a szezon kezdetekor azt mondtam, hogy idén sokkal versenyképesebb lesz a bajnokság, mint az előző és több csapat fog versenyezni a bajnoki címért. Azt gondoltam, hogy a Juventus és a Napoli közelebb lesz a két milánói klubhoz, de nem nyújtották a legjobb formájukat. Továbbá a Roma és a Lazio is sok pontot hullajtott.” – mondta Seedorf.

“A kezdetektől fogva mindig az Intert tartották a Scudetto favoritjának, mert nekik van a legversenyképesebb keretük és ők a címvédők, de most a Milan egyenrangú ellenfél lett. A Rossoneri kiváló helyzetben van, hogy ilyen sok év után újra megnyerje a Scudettót. A két milánói együttes csatájának pozitív hatása van, hiszen Spanyolországban, Németországban és Franciaországban már hetek óta minden eldőlt, míg Olaszországban még mindig szórakoztató.”“A Milannál nagyon jó csapatszellem alakult ki, ez látható a gólok ünnepléséből és abból az elkötelezettségből, amit minden játékos mutat a mérkőzéseken. Pozitív lelkesedést látok, ami egy nagyon következetes edző kemény munkájának eredménye. Pioli nyugalmat ad a csapatnak és az eredmények szemmel láthatók.”

“Maldini? Paolo jelenléte garanciát jelent, hiszen támogatja az edzőt, győztes mentalitást ad a csapatnak és tudja, hogyan kell átadni a Milan DNS-t a játékosoknak. Jól ismerem Maldinit és tudom, hogy a nehézségek közepette mindig megtalálja azt az egyensúlyt, ami szükséges ahhoz, hogy segítse a játékosokat és ezáltal versenyképesebbé váljon a csapat. Paolónak köszönhetően a Milan nagy minőségi előrelépést tett az elmúlt évekhez képest.”

“Ibrahimovic? Costacurta és Maldini 41 éves korukig játszottak… Az életkor csak egy szám és Ibra megfelelő életmóddal fitten tartja magát. Nagy figyelmet fordít a részletekre. Úgy gondolom, hogy az idősebb játékosok meghatározóbbak lehetnek, mint bizonyos 20 éves játékosok.”

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet