Bonucci felidézte a Milanba igazolását

2

Leonardo Bonucci, a Juventus középhátvédje elárulta, hogy 2017-ben miért döntött úgy, hogy csatlakozik a Milanhoz és megnevezte a Scudettóért folyó verseny favoritját.

A Milan vezetősége 2017 nyarán mintegy 42 millió euróért szerződtette Bonuccit a Juventus együttesétől, amellyel ő vált a kínai éra és egyben a klub történetének legdrágább igazolásává. Ugyanakkor nem találta meg a számításait Milánóban, ezért egy évvel később – 2018 augusztusában – visszatért a Juvéhoz. Bonucci a DAZN-nak adott interjújában felidézte a klubváltásának okait.

“Mindenki tudja, hogy a Juventus számomra az első. Abban az évben a csalódottság, a düh és a frusztráció által diktált döntést hoztam, hogy elhagyom a Juvét, azonban ezek az érzések eltűntek. Az ember tanul a hibájából és ma örömmel tölt el, hogy példa lehetek a legfiatalabbak számára. Remélem, hogy ez az elkövetkező két évben is így lesz.” – mondta Bonucci.Az olasz válogatott védő a Milanba igazolásakor rögtön megkapta a csapatkapitányi karszalagot és egy szezon alatt 51 tétmeccsen öltötte magára a piros-fekete mezt, ezeken 2 gólt szerzett.

Bonuccit a Scudettóról is kérdezték és úgy gondolja, hogy jelenleg az Inter a favorit.

“A hátralévő mérkőzéseket tekintve az Inter a favorit, mert papíron könnyebb mérkőzések várnak rájuk. Izgalmas verseny alakult ki a bajnoki címért, még akkor is, ha nem mi vagyunk az első helyen. Kár érte, mert ehhez elég lett volna még néhány pont.”

2 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Na nekem az a szó, hogy példakép, nem jutott eszembe. Pedig kerestem.
    Anno hittem, hogy majd mellette Romagnoli fejlődni fog, aztán rá kellett jönnöm, hogy a megszokott társak és a sporik nélkül Leonardo barátunk olykor elhalványult Alessio mellett.