A Milan korábbi elnöke beperelte az Elliottot

6

Giga összegű kártérítési pert indítottak a Milan jelenlegi tulajdonosa, az Elliott ellen.

Nemrég újra felbukkant Yonghong Li, a klub korábbi tulajdonosa, aki 2017 áprilisában lett a Milan elnöke, miután 740 millió euróért megvásárolta a klubot Silvio Berlusconitól. Ennek finanszírozásához a kínai üzletember egy 303 millió eurós hitelt vett fel az Elliott Managementtől jelentős kamatlábbal és a fedezet maga a klub tulajdonjoga volt.

A kínai éra nem tartott sokáig: 2018 júliusában Li fizetésképtelenné vált és nem tudta fizetni a törlesztőrészletet a kamatokkal együtt, amelynek következtében a Milan részvényeinek 99 százaléka az Elliott kezébe került.Az Il Sole 24 Ore közlése szerint Yonghong Li beperelte az Elliott Managementet a Luxemburgi bíróságon. Ezt a MilanNews és a Tuttosport is megerősítette. A kínai üzletember mindig is vitatta az amerikai alap fellépését és állítja, hogy jogtalanul vették el tőle a klubot.

Yonghong Li jogi útra terelte az ügyet és mintegy 320 millió eurós kártérítést követel az amerikai alaptól. Ez nagyjából akkora összegnek felel meg, amennyi tőkenyereséget könyvelhet el az Elliott, ha sikeresen létrejön a Milan eladása. A perről tájékoztatták az Investcorp csoportot is, amely előrehaladott tárgyalásokat folytat a klub megvásárlásáról. Az ügy nem érinti a tulajdonosváltást, amely zavartalanul halad.

6 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Azon problémázhatott volna a kínai, hogy amennyiben nem tudja törleszteni a 300 milliót (illetve ennek részleteit), akkor miért szerez meg a hitelező egy ennek az összegnek legalább a két és félszeresét érő klubot, de a kölcsönszerződést ez a hülye írta alá, úgy, hogy tudta, mit kockáztat. Mint tőkével nem rendelkező, kiszolgáltatott helyzetben volt, egyetlen vagyona a Milan volt. Senki sem adott volna neki ekkora hitelt, ha nem ajánlja fel fedezetül egyetlen értékét, a Milant magát… A kínai va banque-ot játszott, nem jött be. A pókerben is előfordul, hogy all int mond valaki, és bukja az egészet… Most meg bónuszként bukni fog egy pert is, ami szintén nem két fillér lesz…

    • Itt szerintem nem feltétlenül az a lényeges, ami a szemünk előtt van. Nyilvánvaló, hogy amit leírtál, azzal, ha Linek magának nem is, de a jogászainak tisztában kell lenniük. Amennyiben ennek ellenére is megindítanak egy ilyesféle eljárást, akkor jön a kérdés, hogy vajon kinek áll ez érdekében, és miért. Mindez utalhat arra, hogy valaki szeretné az Investcorp beruházását a kínai strómannal megfúrni, vagy egész egyszerűen nem tudunk mindent az Elliott és Li közötti szerződésekről, magyarán találhattak bennük valamit, ami alapján joggal reménykednek. Persze az is lehet, hogy tényleg ennyire szerencsétlen 🙂

  2. Ez az ember vagy hülye vagy egy zseni. Kíváncsi vagyok mi lesz a per vége? Vajon miért várt vele eddig? Mi változott azóta?

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet