Pioli szavai a Genoa elleni győzelem után

4

Stefano Pioli, a Milan vezetőedzője elmondta, hogy a Rossonerinek mindenképpen vissza kellett térnie a győzelmekhez és a nyilatkozatában megvédte Olivier Giroud-t, valamint kitért többek között a csapat teljesítményére, Pierre Kalulura, a szurkolókra és a szezon véghajrájára is.

“Kulcsfontosságú volt a győzelem ezen a mérkőzésen. Csalódottak voltunk a legutóbbi két döntetlenünk után, ami bonyolította a helyzetünket a bajnokságban. A helyezésünk még mindig nagyszerű, de ilyennek kell maradnia a szezon végén is. Nyilvánvalóan minél közelebb kerülünk az idény végéhez és minél több meccs telik el, annál nagyobb nyomás lesz. Jó mérkőzést játszottunk, kevés kockázatot vállaltunk és sikerült jobban kihasználnunk a lehetőségeinket.” – mondta Pioli.

“A Genoa nem arra készült, hogy mélyen védekezzen ellenünk és amikor több területünk van meghatározóbbak tudunk lenni. A győzelem volt a legfontosabb a játékosok és a klub számára. Edzőként elemzéseket fogunk készíteni, de elégedettek vagyunk. Megterhelő meccs volt, ezért vissza kell nyernünk az energiánkat, mert kedden újabb nagyon fontos mérkőzésünk lesz.”“Giroud? Úgy gondolom, hogy voltak bizonyos helyzetek, amelyekben sokkal jobban ki kellett volna szolgálnunk őt. Ezt nem tettük meg eléggé. Nincsenek kétségek Olivier technikai, fizikális és morális adottságait illetően. Ő egy nagyszerű csatár és nagy mértékben hozzájárul a csapathoz. Gabbia? Az ő érdeme is, hogy így teljesítünk védekezésben. Ő egy megbízható srác, mentálisan, technikailag és morálisan is felkészült. Nyilvánvalóan sajnálatos dolog, hogy Calabria nem tudott pályára lépni, de sokkal könnyebbé válnak a dolgok, amikor ilyen játékosok állnak a rendelkezésemre.”

“A szurkolóink fantasztikusak. Mindig érzelmes pillanat megérkezni a San Siróba és hallani a szurkolók fogadtatását. Rengeteg energiát és óriási löketet adnak a csapatnak. Most minden stadionba érkező szurkolónk feszültebb, mint korábban, mert közel a szezon vége és nőttek az elvárások velünk szemben. Jól kell kezelnünk az érzelmeket és a nyomást. Erős játékosaim vannak és továbbra is a legjobbunkat kell nyújtanunk.”

“Calabria? Sajnos Davidének influenzás tünetei voltak, lázas volt és hányt. Meg akart próbálni játszani, de nem tudott. Remélem, hogy a keddi mérkőzésre felépül. Krunic? Ő egy intelligens játékos, így bármilyen poszton tud szerepelni.”

“Kalulu komoly és nagyon érett játékos. A kezdőrúgás előtt 20 perccel tudta meg, hogy olyan poszton fog játszani, amiben már régóta nem edzett.”

4 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Hátha meg van elégedve a játékunkal akkor régen rossz!!!Ezzel nem lehet bajnokságot nyerni!!!HAJRÁ MILAN

    • Bírom a drukkereket, akik még inkább lefelé kerekítgetnek, meg negatív irányba csalnak, csak hogy rosszat lehessen mondani a csapatukra, és igazolhassák is azt… 🙁

      Nem hullagyenge a Serie A, sőt, az Inter erős, és van még két csapat, akik jó szinten vannak. Az Atalanta semmit nem gyengült, de labdába sem tudnak most rúgni, úgy felerősödtek a nagycsapatok.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet