Bahreini kezekbe kerülhet a Milan

20

Egybehangzó nemzetközi sajtóinformációk szerint az Elliott Management tárgyalásokat folytat az Investcorppal.

Könnyen elképzelhető, hogy hamarosan tulajdonosváltás következik be a Milan háza táján. A jelenlegi tulajdonos, az Elliott még 2018 nyarán vette át a klub irányítását. A L’Equipe, a Reuters, a Forbes, az Il Sole24, a Sky Arabia és a Financial Times beszámolója szerint az Elliott tárgyalásban áll a bahreini Investcorp alappal, amely szeretné megvásárolni a Milan részvényeit.

A Bloomberg az ügyhöz közel álló forrásokra hivatkozva megerősítette, hogy az Investcorp közel áll ahhoz, hogy mintegy 1 milliárd euróért megvásárolja a Milant. Állítólag a felek közötti kizárólagos tárgyalások a végéhez közelednek.Az Investcorp egy bahreini székhelyű alap, amely jelenleg körülbelül 40 milliárd dollárnyi vagyonnal rendelkezik és három kontinensen van jelen. A vállalatnak több részlege is van: nem csupán pénzügyi alapok, hanem magántőke- és ingatlanbefektetések is. Az 1982-ben alapított vállalatnak New Yorkban, Londonban, Bahreinben, Abu-Dzabiban, Rijádban, Dohában, Mumbaiban és Szingapúrban is van irodája.

A bahreini alap már több befektetést is végrehajtott Olaszországban a Guccival, a Rivával és a Dainesével és most úgy tűnik, hogy a Milan a következő célpont, amely az első arab tulajdonú együttes lehet a Serie A-ban.

A Bloomberg közel-keleti részlegének munkatársai arról írtak, hogy a Mubadala pénzügyi társaság is csatlakozott az Investcorphoz a Milan részvényeinek megvásárlása ügyében és támogatják a bahreini alapot az üzlet megvalósulása érdekében. A Mubadala egy emírségi állami vagyonkezelő alap 243 milliárd dolláros vagyonnal a háta mögött.

20 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Úgy érzem ez most más mint az eddig pletykák és ez most tényleg komoly hír. Meglátjuk, de ha jól értelmezem, akkor mi lennénk a világ 2. leggazdagabb csapata a Newcastle után.

  • Én is ezt érzem. Ráadásul ez már nem az első ilyen hír szóval biztosan nem utasítja el az Elliot a vevőjelölteket csípőből. Mikor átvették volt olyan hír, hogy ~4-6 év alatt felfuttatják a Milant majd emelt áron értékesítenék amit persze utána cáfoltak, hogy nincs ilyen de azért mégis csak Befektetőkről van szó és ez egy jó biznisz lehet számukra.

 2. Hát már itt lenne az idő hogy egy rendes tulajdonosa legyen a mi szeretett csapatunknak aki nem csak érdekből hanem szeretettből is mindent megtesz érte ! Jó lenne ha ez a bajnokság végéig beteljesülne !

 3. Csak nehogy PSG 2 legyünk. Én nem 25 világsztár szeretnék Milan mezben látni hanem egy ütőképes Milan szerethető játékosokkal

 4. A vezetőség maradjon, és kapjanak elég erőforrást hogy tovább épitkezhessenek.
  NEm hiszem hogy az arabok pont egy PSG 2.-őt akarnának.

 5. Ahogy az Elliott is egy befektetési alap, úgy az Investcorp is (ha jól értem).
  Számomra ez azt jelenti, hogy ők is a pénzt látják a Klubban, szóval nem örülök ennek feltétel nélkül.
  Mivel egyre több helyről olvasom ezt a hírt, az világos, hogy nem csak egy könnyű tavaszi pletykáról van szó!

 6. Vegyes érzéseim vannak.

  Nyilván jó lenne, ha nem Lazetichez hasonló nullákra volna csak esélye a csapatnak, hanem olyanokra is, akik minőséget jelentenek, illetve egy-egy szerződéshosszabbításnál nem pár százezer eurón menne az alkudozás. Ibrahimovic (2010…) óta talán Bonucci volt az egyetlen fénykorában lévő (világ)klasszis játékos, aki érkezett, ez azért abszurd.

  Az amerikaiak sokat tettek a Milan felemeléséért, de az eltelt néhány év alatt mindig is azt éreztem és most is ezt érzem, hogy a Milan számukra egy nyűg. Egy európai futballklubot nem lehet úgy irányítani, mint egy NFL-csapatot. Ott ráadásul az tényleg szenvedély. Ott van egy GM, egy HC, sokkal nagyobb a tervezhetőség, míg az európai focikluboknál az “önműködés” jóval kevésbé megvalósítható. És a folyamatos nyilatkozatok a vezetőség részéről is, hogy most erre nincs pénz, most arra nincs pénz… Ez nem felháborító, inkább csak elkeserítő. Egyrészt, hogy a Milan ilyen helyzetben van, másrészt, hogy azért a Juventus tőkét emelhet, a PSG elkölthet majdnem fél milliárd eurót csak a fizetésekre, amivel senkinek semmi baja nincs, miközben a Milan vezetőinek mennie kell magyarázkodni, miközben a hülye is látja, hogy jelentősen csökkentek a kiadások, és a nem szórta a klub a pénzt. Én úgy gondolom, ha valami, akkor az a legutóbbi “beszámoltatás” lehetett az Elliott számára az utolsó csepp.

  A bahreinieket a Newcastle, a Manchester City vagy a PSG tulajdonosaival összevetni anyagilag nyilván kézenfekvő. Ugyanakkor ez lenne az első olyan jellegű befektetés, amikor egy “történelmi” klub “megsegítése” történne. A fent említett három klub semmilyen tekintetben nem mérhető a Milanéhoz. Ennek következtében én nem félnék attól, hogy a Milan egy második PSG lenne. Hozzátenném, az, hogy a Milan erre kényszerülhet, az a FIFA/UEFA tandem ténykedésének köszönhető, amely ezeknek az elsősorban arab befektetőknek a kiszolgálójává degradálódott, élén egy hülyébbnél hülyébb ötletekkel előálló Infantinóval meg egy igazi szar alak Ceferinnel. Hogyan működhet korrekt módon egy szervezet, ha az egyik leggazdagabb klub tulajdonosa bent ülhet annak talán legfontosabb olyan bizottságában, amely adott esetben ezen klub ügyeivel kapcsolatban is dönthet?!

  Az egyetlen dolog, ami miatt maradéktalanul örülnék, ha a bahreiniek jönnének, az az, hogy ők esetleg hajlandóak lennének beruházni annak érdekében, hogy a Milannak legyen egy új, SAJÁT stadionja. Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem elegem van a társbérletből.

  Valahol szomorú, hogy ez történik, de ne legyünk naivak. Olyan kort élünk, amikor egyetlen klub sem emelkedhet fel jelentős tőkeerő nélkül. Lehet próbálkozni a Forma-1-ben Camping biciklivel, de az erkölcsi győzelmen kívül más nem fog jutni osztályrészül.

  • Nagyjából egyetértek veled. Egyébként a stadiont nem a két csapat fizeti, valami ilyesmi rémlik, hanem szponzori pénzből menne. Gondolom névhasználat, stb. Egyébként én is remélem, hogy ha tulajváltás lesz, akkor full saját stadion lenne.

  • Annyit hozzád fűznék, hogy hiába adnak jelentős tőkeinjekciót a leendő új tulajok ha a bevételeink nincsenek olyan szinten akkor nem költhetünk többet igazolásokra+fizetésekre. Ugye valami ilyesmi az FFP lényege?!

   A PSG-nek (vagy pl MU-nak) állítólag olyan nagyok a bevételei, hogy azért költhet sokat. Hogy tudnánk ugye növelni? Itt jön a sajat stadion, a sportsikerek és a nagyszponzori pénzek..

   Azt meg valójában nem tudjuk (mert nem közlik), hogy nem költhetünk a jelenleginél többet vagy nincs miből?!

   • Jóóó, hát ez kb. annyi hogy a Bahreiniek kötnek egy bahreini cipőfűző kisiparossal egy 400 Millió/év-es szponzori szerződést arra hogy a csapatbusz kipufogóján legyen egy 2×2 cm-es matrica a cégről és meg is vagyunk. Nyilván ez szándékos túlzás, de a City és PSG kb. így csinálja csak egy kicsit finomabban.

 7. Sok helyen olvasom hogy csak ne legyünk PSG 2… miért ne? Milyen szar is lenne ha itt is Neymarok Messik Mbappek rohangálnának, es az átigazolási időszakban Haalandokat néznénk és nem Messias jönne. A PSG-nek az a baja szerintem hogy a gyenge Francia bajnokság miatt nem tudnak kellően felpörgni, nehéz élesnek maradni úgy hogy klasszisokkal jobb vagy mindenkinél, mert kb csak fél lángon kell pörögniük, nem egy játékos mondta már hogy a PSG- nél olyan játszani a bajnokságban a többiekkel mintha amatőrön játszanál a fifában, őket már nem motiválja a francia bajnokság megnyerése, szerintem itt olaszban mi nem lennénk itt olyan helyzetben, egyedül ami nem tetszik a PSG háza táján az a magas fizetések, de igazából egy Realnál, egy City-nél vagy a Barcanal eddig ugyan ezt fizetik ki szinte, mert bármennyire is fáj, 4-5 milliókért egy világklasszis már nem megy el focizni, legyen bármilyen a posztja. Úgyhogy tegyük össze a kezünket és imádkozzunk hogy komolyak legyenek a szándékaik mert a mai focihoz ha a legmagasabb polcra akarsz kerülni sok pénz kell, mert egy Milannak nem a BL helyek egyikéért kellene küzdenie, hanem kupákért

 8. Ne nyomjátok már ezt a PSG 2-t
  Egy történelem és sikerek nélküli (szurkolókról sem nagyon tudok😀) klubhoz ne hasonlítsuk a Milant!

  • Pedig a fiatalabb generációkból rengeteg szurkolójuk van, ezen nőnek fel. Ezek a srácok Neymart meg Mbappet ismerik. Nem pedig Pippo Inzaghit, Seedorfot stb…

   • Persze értem.
    De a Milan drukker az Milan drukker. Én 88-89 óta vallom magam annak. Azóta volt sok siker, majd az utóbbi évtizedben egy elfekvő. Mégis itt vagyunk. Viszont ezek a psg drukkerek nem állandósulnak.
    Csak a cimborám kicsi fiából indulok ki. 3 éve még Barca mez volt rajta, majd Psg. Egészen a Real meccsig 🤣
    Most Real mezben kergeti a lepkéket (Barca mez után Real az komoly).

 9. Igen,ezért sajnálom is őket!
  Már Maradona és Messi között is hatalmas különbség van!
  De,Neymar se hasonlítható még pl.Ronaldinho árnyékohoz sem….

 10. Érdekes lesz, ha ez összejön. Már látom magam előtt, ahogy Hakan, Gigio és Kessié részt vesznek egy váratlan orvosi kivizsgáláson, és utána sajtótájékoztatón bejelentik, hogy újra kinőtt a Milan-szívük… Persze szigorúan évi 10 millió felett. 😄

  Amúgy viccet félretéve, a bahreinieknek mi pont jó választás lennénk. Nagy klub, nagy hagyomány, komoly brand, és már a csapat is visszakapaszkodóban van, nem úgy, mint a Newcastle. Nem a nulláról kellene felépíteni valamit, hanem igen komoly alapokra és falakra kell már csak a tetőteret felhúzni. Nem mindegy, sem időben, sem pénzben, és a kettő összefügg.

  Ami a saját stadiont illeti, nyilván az nagy előrelépés lenne. Kíváncsi vagyok, így változik-e a milánói városháza hozzáállása a projekthez. Nem lepne meg, ha igen. Ha mást nem nyerünk ebből a stadionon kívül, már akkor is örülhetünk.

  A zsoldoscsapat kialakítása valóban veszélyes dolog lenne. A PSG-vel szemben én is inkább olyan irányt tartanék jónak, mint amit a Liverpool-nál látni. Ott is van pénz dögivel, bár nem araboktól, de nemcsak azért mennek oda. Ott ha valaki két évnél többet lehúz, azt beszippantja a klub, és Pool-szive lesz, ami meg is látszik a pályán. Mert megvan a hagyomány, a minőség és a presztizs egy helyen, amihez tartozni kiváltság, bármilyen fizetésért. Ha az új tulajok ílyen szellemben, a Milannal szemben tanúsított tisztelettel és okosan kezdik fejleszteni a csapatot, akkor én benne vagyok. Nem mintha bárki kérdezné. 😄

  Amúgy engem nem zavar a társbérlet (bár a gyep főleg emiatt csapnivaló.) Szerintem már tök fura lenne, ha nem az Interrel használnánk egy stadiont, hanem egyedül, és csak a mienk lenne. (Gondoljatok bele: Curva Sud. Utána hogy hívnák magukat, ha az összes karéj és kanyar a Milan-szurkolóké a teljes lelátón?) Hogy az Inter erre mit lépne, az persze az ő dolguk. Még a végén maradunk velük egy új helyen, csak már nem Milánónak fizetnék a bérleti díjat, hanem nekünk. A San Sirót egyedül nem bírnák bérelni, így Sala brigádja elesne egy csomó pénztől. Na, mindegy, ez még odébb van.

  Izgatottan várjuk a fejleményeket.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet