Gazidis reagált az új Pénzügyi Fair Playre

1

Ivan Gazidis, a Milan vezérigazgatója kommentálta az UEFA új szabályrendszerét, amely az elkövetkező években a futballklubok pénzügyi fenntarthatóságát fogja szolgálni.

Mint arról részletesen beszámoltunk, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) megreformálta a 2010-ben bevezetett Pénzügyi Fair Playt. Az új előírások és a változások ide kattintva megtekinthetőek. Gazidis, a klub vezérigazgatója az UEFA hivatalos bejelentését követően nyilatkozott.

“Az új szabályok a korábbi Pénzügyi Fair Play struktúra jelentős fejlődését eredményezik. Egyértelmű, hogy az európai futball pénzügyileg fenntartható modelljének kialakítása továbbra is kritikus fontosságú célkitűzés marad és bízunk benne, hogy a korábbi rendszerről való áttérés után az új szabályokat az illetékesek határozottan betartatják.” – mondta Gazidis.“Klubunk stratégiájának középpontjában a pénzügyi fenntarthatóság áll és már lépéseket tettünk annak érdekében, hogy teljes mértékben megfeleljünk az új szabályoknak. Aktív megbeszéléseket folytatunk az UEFA pénzügyi ellenőrző testületével a klubunk elmúlt évekbeli pénzügyeiről. Biztosak vagyunk abban, hogy ezek a megbeszélések sikeresek lesznek, tekintettel arra a hatalmas előrelépésre, amelyet a tulajdonosunk támogatásával és a vezetőségünk kemény munkájával elértünk mind a sporteredmények terén, mind pénzügyileg.”

“Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy egyre nagyobb nyomás nehezedik az európai futballra, amit a világjárvány pénzügyi hatása is súlyosbított. E kihívások ellenére nagy lehetőség áll előttünk, hogy pozitív változást hajtsunk végre. A Szuperliga projekt kudarca bebizonyította, hogy ennek egyetlen módja az átláthatóságon, a megbeszélésen és a bizalmon alapuló nyílt és konstruktív környezet megteremtése. Pozitív és széleskörű megbeszéléseket folytattunk az UEFA-val a futball jövőbeli fejlesztéséről és reméljük, hogy a jövőben tovább folytathatjuk az UEFA-val kialakított erős kapcsolatunkat.”

1 HOZZÁSZÓLÁS

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet