Thauvin elárulta, miért nem lett a Milan játékosa

7

Florian Thauvin 1 évvel ezelőtt nagyon közel állt ahhoz, hogy csatlakozzon a Milanhoz, azonban végül az átigazolás meghiúsult és a játékos elmondta, hogy ennek mi volt a legfőbb oka.

A 29 éves futballista volt a Rossoneri egyik legfőbb célpontja a támadó-szekció jobb oldalának megerősítésére és 2021 tavaszán tárgyalások voltak a felek között. Thauvinnak tavaly nyáron járt le a szerződése az Olympique Marseille együttesével és úgy döntött, hogy nem hosszabbít.

Ugyan számos más klubhoz hasonlóan a Milan is bejelentkezett érte és szerződést kínált neki, ennek ellenére a világbajnok francia játékos meglepő módon Mexikóba igazolt a Tigreshez, miután pénzügyileg roppant kedvező ajánlatot kapott.Thauvin a Canal+ mikrofonjainak beszélt a Milanba való átigazolásának meghiúsulásáról.

“A jövőm a Milannál kellett volna legyen, de akkoriban a klub még nem tudta a következő szezonra szóló költségvetést, kérdéses volt a Bajnokok Ligája-kvalifikáció és számos fontos játékossal kellett hosszabbítaniuk. Ezek voltak azok, amelyek miatt időt kértek tőlem. Amikor eljött az április, nem akartam tovább várni, hogy meghozzam a döntést a jövőmet illetően.” – mondta Thauvin.

Thauvin eddig 21 meccsen lépett pályára a Tigresben, a mérlege 5 gól és 2 gólpassz.

7 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Hat kistata, nem tudom kivel toltal ki 🙂
  Ha egyaltalan felmerult benned a ketseg, hogy mexiko vagy serie a es ezen belul is a milan akkor mar gondok vannak !!

 2. Nem hiszem, hogy a Milan ne akarta volna megszerezni Thauvint, ha esetleg nem lett volna meg a BL.

  Elég abszurd, hogy miután voltak ajánlatai máshonnan is, annyira bizonytalannak érezte a jövőjét, hogy még az európai futballidény végét sem akarta megvárni.

  Ez az egész dolog arról szólt, hogy megnézte, ki kínálja a legmagasabb fizetést. Ezért egy mexikói csapatot választott, amivel gyakorlatilag vállalta, hogy többé Európában már nem lesz tényező, lemondott a top szintű futballról, de legalábbis a lehetőségéről azzal, hogy egy perspektíva nélküli helyre (csapat, bajnokság) igazolt. Ha nekem akármilyen kis esélyem lenne, hogy a Milanhoz igazoljak, áprilisnál tovább várnék… Egyébként Dzsudzsák Mahacskalába szerződése eléggé hasonlít ehhez a történethez.

  • Egyetértek! Tökéletes hasonlat! A “türelmetlenség”, ami azt okozta, hogy igazán jelentős európai bajnokságba már nem lesz visszatérés!

 3. Óriási szakmai előrelépés, gratulálok neki!
  Félelmetes a statját Mexicóban, talán jobb is hogy nem minket választott!!!

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet