A Milan meghozta a döntést Florenziről

9

A várakozások szerint a Milan vezetősége az idény végén végleg megvásárolja Alessandro Florenzi játékjogát a Roma együttesétől.

A piros-feketék tavaly nyáron egy évre vették kölcsön a Románál kegyvesztetté vált Florenzit, akinek ugyan a szezon elején voltak némi nehézségei, azonban az elmúlt hónapokban már tartósan jó teljesítményt nyújtott, amikor lehetőséget kapott.

A Calciomercato információi szerint a Milan meghozta a döntést és a nyáron végleg szerződteti Florenzit a szerződésében szereplő 4,5 millió eurós vásárlási opció aktiválásával. A tavaly nyáron átutalt 1 millió eurós kölcsönvételi díjjal együtt a teljes vételár 5,5 millió euró lesz.Florenzi a teljesítményével nem csupán Stefano Pioli vezetőedzőt, hanem Paolo Maldinit és Frederic Massarát is meggyőzte. A 31 éves Európa-bajnok jobbhátvéd végleges megtartása mellett szól a játéka mellett a tapasztalata, a nemzetisége és a viszonylag alacsony átigazolási ára is. A La Gazzetta dello Sport szintén megerősítette, hogy Florenzi minden bizonnyal a következő szezonban is a Milant fogja erősíteni és nem várható változás a védelem jobb oldalán, így Davide Calabriával fog versenyezni a kezdőcsapatba kerülésért.

Florenzi az aktuális idényben 26 tétmeccsen lépett pályára és 1 gólt szerzett.

9 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Azért nem nagyon hangoztatnám a tegnapi után hogy “Európa-bajnok jobbhátvéd”….
    De szerintem is jó döntés hogy megvásárolják, mert tényleg jobb formában van mint Calabria és elég jól le hozza a meccseket, és bevethető elég sok helyen. Tehát ennyi pénzért remek üzlet.