Maignan reagált a rasszista támadásokra

1

A Milan francia kapusa a közösségi oldalán posztolt reagálva a Cagliari szurkolók rasszista megnyilvánulásaira.

Mint arról beszámoltunk, a Cagliari-Milan mérkőzés lefújását követően összetűzés alakult ki a játékosok között, amelynek kiindulópontja az volt, hogy a kapu mögötti szektorban helyet foglaló hazai szurkolók rasszista megnyilvánulásokkal illették Mike Maignant, aki kapott gól nélkül hozta le az összecsapást. A francia hálóőrt vizes palackokkal is megdobálták, amikor elhagyta a kaput és az öltöző felé vette az irányt. Ezt követően Maignan megfordult és a füléhez tette a kezét. Ekkor a Cagliari játékosai rárontottak a Rossoneri játékosaira és némi dulakodás alakult ki a pályán, aminek a közbeavatkozó szakmai stábtagok vetettek véget.

Stefano Pioli a meccs után megerősítette, hogy rasszista támadások érték Maignant. Az Olasz Szövetség ügyésze eljárást indított az ügyben és bekérte a televíziós felvételeket, valamint a rendőrség is megkezdte a vizsgálatokat.Maignan a közösségi oldalán reagált és két fekete-fehér színű képet osztott meg. Az egyiken egy majom látható, amely a középső ujját mutatja.

A Cagliari szurkolók esetében nem ez volt az első alkalom, hogy bőrszín vagy származási alapon sértegették az ellenfél játékosait. Most az ügyész kezében a döntés és könnyen lehet, hogy elmarasztalják a klubot, amely a meccs után teljes mértékben elhatárolódott az esettől.

1 HOZZÁSZÓLÁS

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet