Pioli értékelése az Empoli elleni meccs után

6

Stefano Pioli az Empoli elleni 1-0-s győzelem után kiemelte a csapat fantasztikus védekezését és elmondta, hogy mindenki nagylelkűen dolgozott a három pont megszerzése érdekében. A meccs utáni interjúban a hibák, a támadójáték és a csapat szervezettsége is szóba került, valamint Pioli elismerően beszélt Pierre Kaluluról és Mike Maignanról is.

“Az első félidőben jó szinten játszottunk, megvolt a lehetőségünk és több gólt kellett volna szereznünk, de ez sajnos nem sikerült. A második játékrészben támadásban hiányoztak a hatékony felfutások, ezért kevés lehetőségünk volt a gólszerzésre és nem voltunk képesek teljes csapattal támadni. Egy olyan ellenféllel néztünk szembe, amely fizikálisan erős és technikás csapat. Nagyon gyors játékosaik vannak és megdolgoztattak minket. Ugyanakkor nagyon boldog vagyok a csapat védekezése miatt, mert mindenki nagylelkűen dolgozott és készen állt áldozatot hozni. A szurkolók nagy segítségünkre voltak a mérkőzés nehéz pillanataiban. Összességében pozitív este volt.” – mondta Pioli.

“Az egész csapat jól dolgozott, mindenki elkötelezetten hozzájárult a védekezéshez és szervezettek maradtunk. Jól védekeztünk és nagyon kevés kockázatot vállaltunk. Ezt kell tennünk. mert egyes mérkőzések trükkösek lehetnek, hiszen minden ellenfélnek megvan a saját célkitűzése, amelyet el akar érni. Csak ilyen elköteleződéssel – mint amit ezen a meccsen is mutattunk – érhetünk el olyan eredményt, amilyenre szükségünk van.”“Védekezésben és támadásban is majdnem végig két csatárral játszottunk és Leao a szélről a pálya közepe felé húzódott. A második félidő elején megpróbáltuk lezárni a meccset, de a mozgások nem voltak jól időzítve, így a középpályásainknak és a szélsőhátvédeinknek nem volt túl sok opciójuk a labda megjátszására. Túl sok labdát veszítettünk el és kevés volt a mozgás, ezért kissé elvesztettük a dominanciát. Jobb lenne időben lezárni a meccseket, de a legfontosabb, hogy megnyerjük ezeket az összecsapásokat. Fantasztikusan védekeztünk és folyamatosan próbálkoztunk támadással. Egy nehéz, de egyben nagyon fontos mérkőzést sikerült megnyernünk.”

“Kalulu? Nagyon megérdemli. Mindig odaadással dolgozott és a rendelkezésemre állt akkor is, amikor kevesebb lehetőséget kapott. Ez a legnagyobb elégedettség egy edző számára. Tabella? Nagyon szép a tabella aktuális állása, de még nem ad valós képet, mert a csapatok különböző mérkőzésszámmal állnak. Mikor mondom ki a Scudetto szót? Majd az utolsó fordulóban. Minden meccs kemény, Cagliariban is nehéz dolgunk lesz.”

Maignan instrukcióiról is kérdezték Piolit a meccs után. Az első félidőben Olivier Giroud szabadrúgása előtt a Milan francia kapusa az oldalvonal mellől irányította a sorfalat álló csapattársait annak érdekében, hogy megnehezítsék az Empoli kapusának a dolgát a lövés előtti szabad kilátásban.

“Ez történik, ha egy csapat igazán nyerni akar. Nagyon fontos a kommunikáció. Mike nagyon kíváncsi, mindig kiveszi a részét a játékból és így kell folytatnia.”

6 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Előnyünk négy meccs az Atalanta-val, öt, a Roma-val szemben. Ha valamit nagyon el nem cseszünk, akkor a BL hely meg kell, hogy legyen. A bajnoki címhez Ibra-nak meg “rugdosni” kell a társaságot, hogy az kitartson fejben a bajnokság végéig.😀

    • azt sem tartom elképzelhetetlennek, h az utolsó 5 fordulóra 15-16 pont előnnyel megyünk az ötödik helyezett előtt. akkor megvan a BL-hely, és ez olyannyira megnyugtathatja a csapatot h megcsinálja a scudettot is 🙂 hátha

  2. A Torino nagy szívességet tett nekünk az Inter elleni döntetlennel innentől fogva saját kezünkben van a sorsunk mennyünk rá a scudettora nem lehetetlen küldetés FORZA MILAN

  3. Az 1-4 hely miatt jó, de azért sajnálom, hogy az Atalanta mindent elkövet, hogy a Juventus nehogy egyszer lemaradjon a BL-ről

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet