Giroud szerint a Milan megérdemelten győzött

5

Olivier Giroud a Napoli elleni győztes góljának köszönhetően a tabella élére lőtte a Milant és Rafael Leaóval holtversenyben vezeti a csapat házi góllövőlistáját. A 35 éves francia csatár a DAZN mikrofonjainak nyilatkozott a mérkőzés lefújása után.

A GYŐZELEMRŐL
“Három pontot szereztünk, ami sokat ér, hiszen egy közvetlen rivális ellen játszottunk a Scudettóért folyó versenyben. Nem volt sorsdöntő, de fontos, hogy nyerni tudtunk. Nagyon jól kezdtünk, sok energiával, motivációval és elszántsággal játszottunk, aztán egészen a végéig koncentráltak maradtunk és ez egy megérdemelt győzelem volt.”

A RANGADÓKON LŐTT GÓLOKRÓL
“Igyekszem a legjobbat kihozni magamból, amikor a 16-oson belül vagyok. Mindig arra törekszem, hogy a megfelelő helyen legyek a megfelelő időben. Nagyon boldog vagyok. Úgy vélem, hogy az első félidőben egy kicsit jobbak is lehettünk volna az ellentámadásokban, különösen az utolsó passzok terén. Védekezésben jól teljesítettünk és minden játékos keményen dolgozott.”A SCUDETTÓRÓL
“Az első három helyezett között mindössze három pont van a tabellán. Nem akarok a Scudettóról beszélni, de reméljük, hogy ebben a szezonban sikerül valamilyen trófeát nyernünk, bajnokság, Olasz kupa… Ambiciózus csapat vagyunk és megyünk előre.”

AZ ÁLLAPOTÁRÓL
“A második félidőben kissé kificamodott a bokám, aztán ott volt az első játékrészben az a másik sérülés is… Bosszúságot okozott számomra, de nagyon örülök a gólomnak és a szurkolóknak.”

Giroud-t arról is kérdezték, hogy Zlatan Ibrahimovic felépülésével ki fog kezdeni.

“Nem akarok arra gondolni, hogy ki fog játszani. Azért is vagyok itt, hogy olyan legyek a fiatal játékosok számára, mint egy idősebb testvér. Kiváló kapcsolatom van Ibrával és tudom, hogy milyen fontos az egymással való kommunikáció. Mindkettőnknek megvannak a képességei.”

5 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Én nem is értettem az elején a nagy ellenségeskedést. Egész karrierje során egy gólgép volt, még akkor is, amikor csere volt egy csapatnál. Nem tökölt, beállt, gólt lőtt. Itt is kb azt hozza, amit az elmúlt 8-10 évben – mindig jókor van jó helyen, és baromi jó ösztönnel nyúl a labdákhoz, közben meg a piszkosmunkát is elvégzi elöl.