Egyre növekszik a Milan kincseinek értéke

5

Több fiatal játékos is van a Milan keretében, akinek a piaci értéke elképesztő ütemben növekedett az érkezése óta.

A csapat fejlődik és az idő előrehaladtával egyre érettebbé válik. Az elmúlt években számos tehetség kiteljesedett Rossoneri mezben és ők mostanra Stefano Pioli csapatának oszlopává váltak. A Corriere della Sera a mai számában a Milan kincseinek fejlődését taglalta rávilágítva a piaci értékük jelentős növekedésére.

Az olasz lap Rafael Leaót a Milan legfényesebb csillagaként jellemezte. A 22 éves támadó számára ebben a szezonban jött el az áttörés és Európa egyik legjobban teljesítő játékosának tartják a posztján a korosztályából. Leao jelenlegi piaci értéke körülbelül 60 millió euróra tehető, azonban ez a szám a szezon végén akár elérheti a 70 milliót is. A portugál válogatott támadó személyében nagy kincsre lelt a Milan vezetősége, amely minden követ megmozgat annak érdekében, hogy hosszú távra megtartsa. Ennek köszönhetően a játékos a következő hetekben további két évvel, 2026 nyaráig hosszabbíthat közel háromszoros fizetésemeléssel.Nem Leao az egyetlen, aki a piros-feketéknél töltött időszaka alatt megduplázta, vagy akár megtöbbszörözte a piaci értékét. A CorSera beszámolója szerint Theo Hernández, Fikayo Tomori és Sandro Tonali aktuális piaci értéke is 50 millió euró körül mozog.

Hernández kegyvesztetté vált a Real Madridnál, míg Tomori a Chelsea peremembereként érkezett a Milanhoz, ahol mindketten kiváló teljesítménnyel hálálták meg a bizalmat. Szinte azonnal kulcsemberré nőtték ki magukat és bátran lehet állítani, hogy sikerült kihozni a bennük rejlő potenciált. Ezzel szemben Tonali egy év kölcsönidőszak után – a mostani szezon elején – robbant be a kezdőcsapatba, nem is akárhogyan. Az olasz középpályás a Serie A egyik legjobbja a posztján és jó eséllyel pályázik a válogatottba is a közelgő világbajnokság előtt.

Rajtuk kívül érdemes megemlíteni Pierre Kalulut is, aki másfél év alatt nagy fejlődésen ment keresztül. 2020-ban az Olympique Lyon második csapatából érkezett (a szerződésének lejártával) 480 ezer eurós nevelési költséggel. A francia utánpótlás-válogatott védő értéke már legalább 10-15 millió euróra rúg.

5 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Ilyen teljesítmények után Kalulu-ért 10-15 millió többszörösét is elkérné például a Benfica. Így én őt is többre tartanám.

  2. Leao szerintem el fogja érni a 100-at, 1-2 év kérdése. Top3 lesz a posztján a karrierjében egy ponton. A belső középpályánk olyan, hogy egy Kessié a 2.-3. helyezett, ezt a 3 játékost erre a posztra a világ bármelyik klubja elfogadná. A szélsőink is kegyetlenek, főleg ugye Theo, akinek egész Európában a legjobbak között vannak a statjai, kb csak TAA jobb kicsit, de nem sokkal ő sem. Baloldalon meg azt hiszem, ő az első a kanadain.
    Kalulu, Tomori is baromi sokat érnek már most, és fognak többet… Miénk a világ egyik, ha nem a legjobb kapusa…
    Még 1-2 év, és a legjobb keretünk is lehet akár a Serie A-ban. Nem zárom ki a lehetőségét. Ha addigra vonzóak lennénk, és tudnánk egy igazi komoly 9-est, meg legalább egy átlag feletti 10-est hozni, akkor szerintem meglehet.

    Le a kalappal Maldiniék, és azért Gazidisék előtt is, amit ebből a közepes pénzből kigazdálkodtak, kb maga a csoda.

  3. A bal oldal kifejezetten jó Leao-val, de egy Reao még kellene, mert a jobb oldalunk elég veszélytelen. 🙂

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet