HIVATALOS: Kerkez Milos az Alkmaarban folytatja

2

A holland élvonalban szereplő AZ Alkmaar a hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette Kerkez Milost a Milan Primaverából.

Pénteken már beszámoltunk róla, hogy a Milan megállapodott az Alkmaarral a magyar utánpótlás-válogatott játékos átigazolásáról. A 18 esztendős balhátvéd szombaton sikeresen átesett az orvosi vizsgálatokon és hosszú távú szerződést írt alá.

Az Alkmaar hivatalosan is bejelentette, hogy megvásárolta Kerkez Milost, aki négy és fél évre – azaz 2026 nyaráig – szóló szerződést kötött a holland alakulattal és a 26-os mezszámot fogja viselni az első csapatban.“Könnyű választás volt az Alkmaarhoz igazolás. Ez tökéletes klub a fiatal játékosok számára a fejlődéshez. Nagyon jó fogadtatásban részesültem és különleges pillanat volt, amikor beléptem a stadionba és a nagy kivetítőn megláttam a képemet. Hihetetlen jó érzés itt lenni. Megtiszteltetés, hogy az Alkmaar játékosa lehetek és a családom is büszke erre.” – nyilatkozta Milos.

Olasz sajtóhírek szerint a magyar utánpótlás-válogatott balhátvédet 10-szeres áron adta el a Milan. Egy évvel ezelőtt az olasz klub 200 ezer euróért szerződtette a magyar másodosztályban szereplő ETO FC Győr együttesétől és most mintegy 2 millió euróért – több mint 700 millió forintért – értékesítette.

Egy év alatt összesen 26 mérkőzésen lépett pályára a Milan Primaverában, a mérlege 2 gólpassz volt. Kerkez ősszel az UEFA Ifjúsági Ligában is bemutatkozott az ificsapattal és 6 meccsen kapott lehetőséget. Az első csapatban tétmeccsen nem debütált, viszont 1 felkészülési mérkőzésen játszott és tavaly nyáron a Pro Sesto ellen csereként pályára lépve két gólt szerzett.

Sok sikert kívánunk!

2 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ