Leao-ügy: Sikertelen volt a fellebbezés

12

A jelentések szerint elutasították Rafael Leao fellebbezését a közel két évvel ezelőtt kiszabott nagyon magas kártérítési ügyben.

2020 márciusában a Sportdöntőbíróság úgy határozott, hogy Leaónak horribilis összegű, mintegy 16,5 millió eurós – átszámítva közel 6 milliárd forintos – kártérítést kell fizetnie a korábbi csapatának, a Sporting CP-nek. Az ügy 2018 nyaráig nyúlik vissza, amikor a portugál támadó szerződést bontott a klubjával és ingyen csatlakozott a Lille-hez, miután a szurkolók betörtek a Sporting öltözőjébe és megtámadták a játékosokat.

A CalcioFinanza tájékoztatása szerint a Lisszaboni Fellebbviteli Bíróság elutasította Leao fellebbezését a Sportdöntőbíróság azon határozatának hatályon kívül helyezésére vonatkozóan, amely 16,5 millió eurós kártérítés megfizetésére kötelezte a Sportinggal való szerződés egyoldalú felbontása miatt.A portugál klub eredetileg 45 millió euróra perelte Leaót, mivel 2018 nyarán a Franciaországba való igazolása előtt ekkora kivásárlási ár szerepelt a szerződésében. A bíróság kimondta, hogy az akkor 20 esztendős futballista jogellenesen bontott szerződést a klubjával.

A per során egy speciálisan erre kijelölt független szakértő 15 és 18 millió euró közötti összeget állapított meg valós értékként a keletkezett kár összegére vonatkozóan és végül ennek alapján a bíróság 16,5 millió eurós kártérítés mellett döntött.

Egyébként Leao 1 év után távozott a Lille-től és 2019 nyarán a Milan 29,5 millió eurót fizetett a játékjogáért. Akkor a portugál támadó 5 évre szóló szerződést írt alá a piros-feketékkel évi 1,5 millió eurós fizetéssel.

12 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Nemár!!Haragszok azokra a játékosokra akik csak a pénzt látják a szemük előtt mint Dagobert M’chip(vagy hogy ígják)pl.Dollarrumma,Kebab,Kessie de így ha Leao helyében lennék (ő is így lesz)meg is értem.Élete végéig csak azon lesz a csori, hogy pénzhez jusson.Minél többhoz.Így neki még egy éve van nálunk.Jegyezzétek meg a mai dátumot:2022.1.29.Megint elvesztettük egy játékosunkat

 2. Ez akár még jól is jöhet. Én belőle is kinézem, hogy eljátsza a “nem lesz gond a hosszabítással” játékot. Így viszont jól fog jönni neki, ha minél hamarabb megkapja a fizetésemelést. Esetleg kényetelen lesz nyáron azt mondtani, hogy adjatok el olyan helyre ahol többet tudok keresni.

  Egyébként az ingyen igazolással kb a Lille járt jól. Ezt igazából nekik kéne kifizitetni, a Leaoért kapott közel 30 millióból futná.

  • Nem a Lille miatt jött el Leao a Sportingból, csak leszerződtetett egy szerződés nélküli játékost. Mindent jogszerűen csináltak a franciák, egyszerűen sokat nyertek az üzleten. Leao (illetve nyilván az ügynöke) hülyesége miatt miért kellene kártérítést fizetniük? A Lille és a Sporting között a világon semmiféle kapcsolat nincs, a franciák nem károsították meg a portugálokat.

   • Viszont Leao nem ügyvéd és biztosan ügynökség képviseli. Kiváncsi vagyok mennyit vállalnak át ebből. Mert úgy gondolom leginkább az hibázott aki megírta a felmondó nyilatkozatot. Itt nem egy magánszemélyről van szó aki felmond egy gyárban.

 3. A helyében felhívnám a Lillet és megkérdezném nincs e kedvük mondjuk a büntetés felét kifizetni.. mégis csak kerestek rajta 30 millát egy év alatt.
  A Milan helyében pedig azt mondanam hosszabbítunk 5 évvel, 2 millás fizuért. Cserébe kifizetjük az adósságot.

  • Az első mondatodhoz: olvasd már el a fentebb írt hozzászólásomat… A Lille fizessen Leao és/vagy a barom ügynöke helyett vagy mellett??! Ez pont olyan, mintha arra kérnénk a PSG-t, hogy fizessen már nekünk úgy 20-30 millió eurót, mert tkp. ingyen jutott hozzá az amúgy 50-60 milliót érő Donnarummához.