2022. október 04., kedd

Különbség a Milan ajánlata és Romagnoli bérigénye között

-

Olasz jelentések szerint továbbra is folyamatban vannak az egyeztetések Alessio Romagnoli új szerződéséről, de jelentős eltérés van a klub ajánlata és a játékos igénye között.

Az olasz középhátvéd 2015 nyarán csatlakozott a Milanhoz a Romától és 2021 elejéig alapember volt a védelemben, azonban Fikayo Tomori érkezésével elveszítette az addigi betonbiztos helyét a kezdőcsapatban. Romagnoli egyike azoknak a játékosoknak, akiknek az idény végén – 2022. június 30-án – lejár a szerződése.

A MilanNews szerint Romagnoli sorsa bizonytalan, ugyanis az eddigi egyeztetések az új szerződésről még nem vezettek eredményre és patthelyzet alakult ki a felek között.

A piros-feketék évi nettó 2,5 – 2,8 millió eurós fizetést kínálnak a csapatkapitánynak. Ezzel szemben a játékos fizetési igénye 3,5 millió euró + 1 millió bónusz, így jelentős a különbség a felek álláspontja között.

Romagnolira fontos szerep hárul az elkövetkező hetekben és hónapokban, ugyanis Simon Kjaer sérülése miatt nagyon fontos lesz a jelenléte a védelemben. A 27 éves játékos az előző három bajnokin nem volt bevethető pzotiív COVID-teszt miatt, azonban a Juventus ellen újra pályára léphet.

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

32 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. 3,5-t nem adunk meg egy jó középhátvédnek, nem mellesleg a csapat aktuális kapitányának…. Ez a projekt?? A csapat erőn felül aranyért küzd közben a klub magára hagyja őket. 2 fontos meccs előtt nem hogy a lyukakat nem foltoztuk be a keretben, de még a csapattagokat is sz.patjuk. Nekem ez a véleményem.
  Ennél kevesebbért kit akarunk igazolni?? Szalai is többet fog keresni nagy valószínűséggel a következő klubjában. 😂

 2. Szerintem is igazán megadhatnák neki a 3,5 milliót, sosem kedveltem,de ahogy mondod, a mai világban az évi 3,5 nem olyan vészes. Azért már itt van egy ideje, nem véletlenül lett csk sem, persze tud olyanokat is produkálni néha, hogy a hajad égnek áll.

  • Ez alapján Ibra és Giroud akik a sérülékenységük és a koruk miatt kb ketten érnék fel egy jó, de jövő kép nélküli játékossal mennyi fizut érdemelnének? A jelenlegi nettó 11 M helyett kevesebb mint a felét?

   Romagnoli korú/szintet képviselő hátvéd aki nem zsákbamacska min 25m. Idén is némi -ezen a szinten- apró miatt bukjunk újra kezdő szintű játékost amikor a pótlására nincs pénz?

  • Szerinted Tomori és Kjaer szerződése nem tartalmaz bónuszokat? Szerintem kivétel nélkül minden játékos esetében vannak. (Pl kapott gól nélküli meccsek, bajnoki cím/helyezés, bizonyos meccs szám után)
   Ezen lehet rugózni, de sajnos aranyért harcoló csapatban ha valaki ennyit sem kér, az kb a Seria B-ből jön.
   Vegyük Bremert, 20M a piaci ára és még van 1.5év a szerződéséből. 24 évesen hülyék lennének eladni ár alatta, de ha még így is lenne…. Csak a leigazolásával kifizetnénk a Capitano éves fizetésének háromszorosát. Mennyit kérne évente? 2.5M?
   Továbbra is ugyan azt mondom amit nyáron: Ezeknek a húzásoknak az ÜZENETE nagyon rossz!
   Biztos vagyok benne, ha tavaly a 2 kulcsemberből csak 1 aláír, akkor Kessie már rég aláírt volna.

   • Lehet, hogy Tomori és Kjaer szerződése is tartalmaz bónuszokat, bár erről soha nem olvastam az olasz sajtóban. Azt is érdemes kiszámolni, hogy ha megadják Romagnolinak amit kér és hosszabítanak vele mondjuk 2027-ig, akkor ez összesen 40+M-ba fog fájni. Egy 3. számú belső védőre (még ha csk is) ennyit szánni kicsit túlzás.

    • 3. számú?? Mikor? Ki van előtte? Gabbia vagy Kalulu?
     Jaj persze Kjaer…. aki idén elég gyenge volt a tavalyi szezonhoz képest és ennyi idősen koránt sem biztos, hogy top formában tud majd játszani egy ilyen kihagyás után. Épp ezért annyi a fizetése amennyi. 30 felett ő örült, hogy 2 évre írhat alá szerintem. Ráadásul Tomori-hoz hasonlóan az ő pályája is erősen lefele ívelt egy Atalanta csere padról. Ezt persze mindenki elfelejti.
     3.5M x 5 évvel az nálam 17.5 de lehet szar vagyok fejszámolásban. Persze te adó szakértő vagy, akkor miért nem a bruttó béreket hozzák nyilvánosságra? Te tudod az adóból mi az elszámolható, visszatérítendő esetleg támogatásoknak beszámítható? Nekem fingom sincs, de nem is okoskodok itt ezzel. Ha nettó bérekkel számol a club akkor csak azért, hogy fikázzuk a kedvenc csapatunk kapitányát, ne kavarjunk itt.

 3. Nem kell neki megadni amit kér na nehogy má’!Aztán akkor a következő szezonban megint keressük a csapat legjobb összeállítását meg a következő szezonban is meg utána is ……..!!Csak egy stabil alapra lehet építkezni!!!De ez is csak 1 vélemény.Forza Milan

 4. Basten,

  Véleményem szerint az a baj az elméleteddel, hogy a többség fizuját akarod a “lelkes kissebbséghez, a fehér hollóhoz igazítani. Értem, hogy Kjaer a teljesítményéhez mérten szerény összeggel is megelégszik de nem mindenki ilyen, sőt, sajnos senki. Ha lenne ilyen sok akkor mindent le kellene igazolnunk én is azt mondom de sajnos ez a fehér holló kategória.

  Tomori lehetőséget is kapott a fizuja mellé, hogy a mellőzött örök ígéret lejtőjéről vissza kapaszkodjon a pályára. Egy pillanatig se legyen kétségünk, hogy a következő szerződés tárgyalásánál meg fogja kérni a pénzét rendesen.

  Romagnoli nem a legjobb de nem pusztán egy embert vesztünk vele hanem egy csapattagot. Hiába igazolunk olcsón valakit az közel sem biztos, hogy nálunk beválik és az se, hogy befogadja a csapat. ~1-2 év mire teljes értékű csapattag lesz belőle.

  Végezetül annyit, hogy a számokkal nem lehet vitatkozni persze de mindig ott van mellette apró betűvel a hozzá adott érték is.

 5. Annak idején – kb. 15 évvel ezelőtt – Berlusconi rosszul mérte fel, hogy a futball olyan irányba halad, hogy a “spórolásnak”, a költségmegtakarításnak nincs jövője – azok számára, akik az európai csúcsfutballban tényezők akarnak lenni. Talán az egyetlen kivétel a Bayern München, ami szinte a csoda kategóriája, még akkor is, ha Németországot lassan egy évtizede uralja.

  Olyaok a szabályok és olyan igazolási és fizetési összegek mozognak (vagy pl. egy-egy klub játékoskerete annyit ér, hogy abból akár két klubot is meg lehetne venni), hogy a költségcsökkentés lényegében veszteséget eredményez. Vagyis: a BL következtében versenyelőnyt elérni úgy lehet, ha egy gyengébb bajnokságból a megfelelően felépített klub (pl. az Ajax vagy egy Porto) relatíve könnyen be tud jutni a BL-be, és az ott szerzett pénzzel odahaza előnyt szerez a vetélytársakkal szemben. Az erősebb bajnokságokban (ahol sok csapat is pályázik a BL-helyekre, mint pl. a Serie A-ban) viszont tulajdonképpen kényszer a kiadások növelése: BL-be kell jutni, és ott lehetőleg jól szerepelni, mert ez létkérdés.

  Annak idején a leglátványosabban az Arsenal csinálta azt, hogy a bajnokságot a BL-hez, a BL-t pedig a bajnoksághoz tekintette ugródeszkának: a bajnokságban legyen meg az első 4 hely valamelyike, utána a nyolcaddöntővel pedig legyen annyi pénz, hogy abból 1 vagy 2 jó játékost tudjanak szerezni, akikkel a bajnokság is hozható. Ott azonban volt egy hatalmas pénzeket hozó Premier League, egy telt házas stadion (a legbrutálisabb európai jegy- és bérletárakkal), azaz volt forrás (egyébként lett volna forrás ahhoz is, hogy magasabb szintre jussanak Wengerék, nekik azonban jó volt a langyos víz, és mintha ebből nem is akartak volna kikecmeregni).

  A Milan esetében Berlusconi ott követte el a hibát, hogy ezeket a folyamatokat, az európai futballban bekövetkezett változásokat nem ismerte fel – még évekkel azt követően sem, hogy ezeket már a legtöbben észrevették. Éveken keresztül hallottuk, hogy a gazdagabb nyugat-európai klubokkal a Milan nem tud versenyezni egy-egy játékosért (nem is tudott, kivéve a fizetéseket). Jött a spórolás, ami semmire sem volt jó, bár jól hangzott. 9 és fél éve olyan nagyon bejött ez a politika, hogy utána a Milannak köze sem volt a csúcsfutballhoz. Költségcsökkentés címén elmentek a játékosok, nem kellett kifizetni a béreket. Pénz viszont nem sok állt a házhoz, ráadásul akik jöttek, nem voltak olyan szinten, mint a távozók. De fizetésük persze nekik is volt… A legjobbak nem feltétlenül akartak a Milanhoz jönni, mert nem volt erős a csapat, ráadásul a költségcsökkentés folytatódott, a Milan nem akart volna ugyanabba a hibába esni, mint korábban, hogy túlfizeti a játékosait. A Milan ugyanakkor nem is feltétlenül foglalkozott a jobbakkal, mert azok meg nyilván több pénzt kértek volna. “Kis pénz – kis foci”. Az eredménytelenség viszont csak vitte a pénzt, mert BL nem volt (Traoréval, Bertolaccival, Polival meg Mesbahhal hogyan is lett volna…), a csapatot viszont fenn kellett tartani.

  Berlusconi nem jött rá arra, hogy már nem az van, mint 2 vagy két és fél évtizeddel korábban, hogy “belefér” néhány év vegetálás, és majd utána visszatérünk. Az európai futballrendszert úgy alakították ki (ez nem kialakult, hanem tartom, hogy kialakították), hogy aki “bent” van, az hatalmas előnyt szerez a “kintiekkel” szemben. A leggazdagabb klubok a BL-pénzeket felhasználva vehetik meg a legjobbakat, akik a több pénz miatt is e klubokat választják. A BL-be nem jutott csapatok számára pedig marad a többi – általában nem BL-szintű – játékos, többek között azért is, mert ezek BL-pénzek híján nem is tudnak annyit ajánlani…

  Hogy Berlusconi ezt nem látta, az egy dolog. De hogy az Elliott sem látja, az már inkább érdekes. Az Elliott nyilván el akarja majd adni a Milant, méghozzá jelentős haszonnal, de így nem fogja tudni. Szépen spórolgat, költségeket csökkent, igazolásra nem akar nagy pénzeket adni, fizetéseket kurtít meg stb., de a klubot működtetni kellene, közben persze a BL-be is be kellene jutni… Szóval ez a kecske és a káposzta esete.

  Az Elliott valószínűleg nem érti azt a nem túl bonyolult helyzetet, hogy ez a rendszer nem “önmagában” generál pénzeket, ez nem az NFL, hogy a Super Bowl-győztes és a ligautolsó is nyer, mert így alakították ki. A Premier League – talán a sok-sok nem európai tulajdonosnak is köszönhetően – már kezdi sok tekintetben is átvenni az amerikai major sportok rendszerét, mert észrevették, hogy a termék úgy eladható, ha a meccsek izgalmasak. A Manchester City egyelőre kicsit a 2000-es évek New England Patriotsa Guardiolának köszönhetően, de azt várom, hogy idővel a PL-dominanciájuk csökkenni fog – a többiek erősödése miatt.

  Berlusconival tehát az volt a baj, amit fentebb írtam, de az Elliott esetében ugyanez a gond – és ez számomra inkább érthetetlen. Ebben a történetben nem egyszerűen annyi a probléma, hogy most Romagnoli mennyit kér vagy hogy megadják-e Leaónak vagy Hernandeznek a bónuszt. Az a fura helyzet állt elő, hogy az annyira kidolgozott projektről kezd kiderülni, hogy csak papíron létezik. A fiatalítási program szépen már régen nem az, aminek indult, a költséghatékonyság következtében pedig már ott tartunk, hogy nemcsak Kessie 7, 8, 9, 10, 12… milliós fizetését sokallja a klub, hanem már mindent. És míg az elefántcsontparti esetében egy az irrealitás talaján álló pofátlan hazudozóról van szó, addig Romagnoli esetében arról, hogy ő ugyanazt az alapfizetést kéri, amit eddig kapott – amihez egy 1 milliós bónusz társulna. Akárhogyan is nézzük, a Milan úgy ítéli meg, hogy Romagnoli jelenlegi teljesítménye nem üti meg azt a szintet, amit nettó 3,5 millióval kellene honorálni. Ez a játékosra nézve biztosan sértő, mert nem arról van szó, hogy Romagnoli eddig 2-t keresett, a Milan 3-at ajánlana, ő meg 4-et szeretne. Én nem tartom egy túl jó védőnek Romagnolit, de végképp nem értem, mit akar a Milan. Egy ilyen ötletre azonnal rá kellene bólintani, mert ezen a szinten ez az eltérés minimális (a BL-ben egyetlen hazai meccs bevételével ennek a többszörösét kereste meg a klub). És ha nem is ezt nézzük, a következményeket tekintsük: ha nincs megállapodás, akkor Romagnoli megy – kicsit sok lesz a jóból, mert ő lesz a harmadik (illetve negyedik) játékos, akit valamely klub ingyen szerez meg. Mi pedig marha jól járunk, mert ugyan nem akarunk kifizetni valakinek 700-800 ezerrel többet, de semmi baj, mert a piacon nyilván hemzsegnek a 20 éves Nesták meg Baresik, akiket ingyen meg lehet szerezni, és a fizetésük is 300 ezer euró lesz. A BL is legyen meg, a játékosok bérére is egyre kevesebbet kelljen fizetni, stadion is legyen…

  Elengedhet a Milan mindenkit, aki többet akar keresni, mint amennyit a klub gondol, de vajon ez lenne az a projekt, ami annyira tetszett egy sor játékosnak, aki a Milant választotta annak idején? Ez így egy rakás szar, ami nem vezet sehová. A vezetőségnek igenis különbséget kell tennie igény és igény között. Amit Kessie csinál, az undorító, az igénye pedig abszurd. Romagnoli helyzetét értékelve viszont úgy gondolom – mérlegelve korábbi teljesítményét, ehhez képest a fizetési igényét, azt, hogy a következő években mi várható tőle (van-e benne fejlődési lehetőség), figyelembe véve a csapattagok teljesítményét és fizetését (majd később azért eléggé abszurd lenne, ha Leao lényegesen kevesebbet keresne, mint pl. Ibrahimovic), illetve azt, hogy ténylegesen mennyit veszítene a klub azzal, hogy megállapodás hiányában egy középső védőt elveszít -, ezt az igényt a Milannak el kellene fogadnia. Egyszerűen el kell fogadnia egy klubnak, hogy bizonyos szint alá nem mehet.

  A vezetőség meg esetleg gondolkodjon el azon, hogy a BL-pénzeket tényleg arra akarja fordítani, hogy pótolja azokat a játékosokat, akikkel nem tud megállapodni? Mert akkor hagyjuk a francba az egészet.

  • Gazidis azt nyilatkozta, hogy az (FFP-vel kapcsolatos) UEFA-val való találkozót tavalyról átették 2022 elejére. Lehet, hogy költene erősítesekre az Elliot, csak éppen nem tud. A mérleg még nem tisztult ki teljesen, köszönhetően pl. Leonardo 1 éves ámokfutásának is (170M ojró ment a kukába: Paquetá, Piatek, Caldara, Laxalt, Higuaín, Reina, Strinic, Castillejo idehozatalával). Ennek ugye anno kizárás lett a vége az EL-ból, illetve nem szereztünk jó pontot a szuperligás sztorival sem. Az 5 ezres korlátozás is a legrosszabbkor jött, holnap alsóhangon 5 millát bukik a klub. Szerintem nyáron ki fog derülni, hogy mire is számíthatunk a jövőben.

  • Hozzátennék néhány információt Berlusconi szerepéhez. 2011 évben a milánói bíróság a Berlu tulajdonában álló Finivestet 560 millió EUR kártérítésre kötelezte, mely ítélet jelentősen visszavetette az Elnök Úr pénzügyi lehetőségeit. Emellett 2011 novemberében mondott le miniszterelnökként, mely után többé nem került hatalomra. Mindez jelentősen csökkentette Berlu lehetőségeit, én innen származtatom a csapat mélyrepülését. Berlusconinak ettől kezdve nem volt annyi pénze, amennyi kellett volna a klubra. Ezek után következett 2012 nyarán, hogy a klub eladta Zlatant és Thiago Silvát… Mindemellett megnézhetjük, hogy milyen mínuszokkal zárt a Milan az elmúlt években. 2018-19-ben 155 millió veszteség, 2019-20-ban 195 millió veszteség, 2020-21-ben 96 millió veszteség. Ezt, gondolom, az Elliottnak kellett kipótolni. Nem csoda, hogy nem sok marad erősítésre.

 6. Eszük ágában sincs megadni nagyobb bérigényt senkinek és eszük ágában sincs a kiesett 20-30 milliós játékosokat pótolni, legalábbis nem hasonló kaliberű játékosokkal. Nem akarnak költeni többet a csapatra, miért nem értitek? Ezt nagyon jól átlátják azok akik ott játszanak, akik naponta kapcsolatba kerülnek kulisszatitkokkal, nem véletlen akart távozni Donnarumma és a török. Kessie, akinek elnök a beceneve, vagyis komoly tiszteletnek örvend, ő sem akar maradni. Vajon miért? Nincs jövőkép, vagyis van, az hogy biztos alapokon a klub. Közben az évek óta csőd szélén álló Inter röhög a markában és képes pénzért is igazolni.

 7. Ebből ugyan az lesz mint Gigionál. Nem akar engedni a játékos és az ügynöke így kiharcolják, hogy nyáron ingyen elmenjenek. Rohadt egy banda ez a Raiola és Romagnoli kettős! Nem értem miért nem lehet egyszerűen most közölni, hogy menni akar, mert látja, hogy nem terve a kezdőnek és még pénzt is látna belőle a klub…

  • Én nem így látom. Ez a kérés elfogadható. A többieknél (Donnarumma, Calhanoglu, Kessie) inkább volt (van) olyan érzése az embernek, hogy csak szórakoznak. A nagyon nagy fizetési igényekből (Kessie) ez kiolvasható, illetve az időhúzásból (Calhanoglu, Donnarumma) is. Hangsúlyoznám: Romagnoli ugyanannyit szeretne keresni (bónusz nélkül), mint amennyit jelenleg kap. Úgy gondolom, ha tényleg menni akarna, akkor előállt volna egy 5-6 milliós igénnyel. Én úgy gondolom, meg fognak állapodni a felek. Ha mégsem, akkor a projektet szerintem ki is lehet hajítani a kukába.

   • Én ide venném Hakan-t is. Aki egy patkány, hogy épp az Interbe ment és ahogy viselkedik azóta. De lássuk be…. Első helyen állnak jelenleg is.
    Ott is fél millión állt vagy bukott a story. 5M-t keres a török aki kulcsjátékosa volt a csapatnak. Egy kapus 8M-s fizetése eleve abszurd Olaszországban, de ő még erre rendesen rá is tett volna.
    Az ő esetében ,még az nehéz lett volna amit Hakan és Kessie esetében meg lehetne tenni. Mégpedig azt, hogy fű alatt csendben megadni amit kérnek, majd nyáron piaci áron értékesíteni őket. Esetleg az alatt valamivel.

 8. Sok igazsag van abban, amit irtok. Romagnoli valoban nem top of the top, de nem is olyan rossz. En is megadnam, mert nem tunik foldtol elrugaszkodottnak, de bizom annyira a vezetosegben, h ok jol tudjak mit csinalnak. Lehet, hogy a Dagi megint egy szemmel lathato osszeget ker jutalekkent, nem tudhatjuk.
  Annyit azert mindenki lasson be, hogy nem ertelmi fogyatekosok dolgoznak a klubbnal, akik ezekkel foglalkoznak. Valahogy bekerultunk a BL-be tavaly es most sem allunk olyan nagyon rosszul. Elment a kebabos, tuleltuk, en nem erzem a hianyat. Elment Dollar is, az o hianyat sem erzem. Magukkal vittek a zsoldos mentalitasukat. El fog menni Romagnoli is es Kessie is, ez boritekolhato volt mar tavaly nyaron is, mivel mar reg targyaltak mindkettovel, de szartak bele. Jonni fognak fiatalabbak, ugyanugy tehetsegesek. Ami szerintem fontos, hogy fennmaradjon az a torekeny, de egeszseges egyensuly a fiatalok es a tapasztalt jatekosok kozott. Mert pl Ibra mar nem a golokkal jarul hozza a sikerhez, hanem az elsopro mentalitasaval, hozzaallasaval, munkamoraljaval.

 9. Én viszont úgy gondolom, hogy nagyon is érződik Calhanoglu hiánya. Nem érződne, ha megfelelően lett volna helyettesítve. Nem akarom én Brahimot bántani, de a fizikuma Castillejo fizikumánál is gyengébb, a fürgesége pedig nem annyira szembetűnő, hogy kompenzálja a fizikai hiányosságait. Egyszerűen felborítják, még a lassan forduló darabos játékosok is. Pattog, ugrál, de legtöbbszőr oldalra vagy hátra, amint előrelép már a földön van. Az, hogy 10 fordulónként lő egy nagy gólt, hát arra Kjaer is képes, márpedig ő nem 10-esben játtszik.

  • Ha a csapatjatekot es csapat eredmenyeket nezzuk, szerintem tovabbra sem hianyzik. Tovabba ez nem Diaz vs Kebab kerdes. Mr Falafel karierrje csucsan van, Diaz meg 22 eves, akinek van egy hullamvolgye. De hanyszor lattuk Kebabot pofakat vagni es vonszolni magat a palyan? Diaz kuzd es hajt. Ket kulonbozo mentalitas.

 10. Szerintem ha nem ír alá akkor mehet Isten hírével! Jó lesz oda Kalulu meg Gabbia! meg Tomori és Kjaer! Még igazolni sem szükséges. Csatárt kéne venni, de majd nyáron. Ezt amit adtak 4 milliót meg vissza adnám. Azt mondanám hogy köszi, de akkor inkább semmi. 😀

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS