A Milan hosszabbításban 3-1-es végeredménnyel kiharcolta a továbbjutást az Olasz kupa következő körébe. Stefano Pioli nyilatkozott a mérkőzést követően és hangsúlyozta, hogy nem igazán volt megelégedve a játékosok hozzáállásával a kupameccsen.

“Azt gondoltam, hogy jó munkát végeztem a mérkőzésre való felkészülés során, de kiderült, hogy nem. Nem készítettem fel jól a csapatot és lélektani szempontból nem volt megfelelő a meccshez való hozzáállásunk. Ha nem sikerül diktálni a tempót és kompakt játékot játszani, akkor nehézségek adódnak. Nagyon sokat tettünk azért, hogy visszajöjjünk a mérkőzésbe és hittünk abban, hogy meg tudjuk nyerni ezt a kemény összecsapást. Tovább akartunk jutni a következő körbe és ez sikerült is. Sok pozitívum volt, de jobban is tudtunk volna teljesíteni.” – mondta Pioli.

“Ebben a sorozatban négy mérkőzésre van szükség a döntőbe jutáshoz, ami nagyon fontos lenne. Másképpen kellett volna hozzáállni ehhez a meccshez. Az utóbbi időben mindig megfelelően viszonyultunk a találkozókhoz, de ezúttal nem így történt és ez egy lecke lesz számunkra, hogy legközelebb ne kövessük el újra ezt a hibát.”“Kalulu és Florenzi? Összességében ez egy pozitív teljesítmény volt, mind az általuk nyújtott teljesítményben, mind a csapatszellemben, amire nagy szükségünk van. Pierre bebizonyította, hogy nagyon megbízható játékos, mindig készen áll és koncentrált. Így kell folytatnia, mert a csapatnak szüksége van rá.”

“Ha nem a kellő odafigyeléssel lépsz pályára, akkor jönni fognak a hibák. Nem volt meg a szükséges határozottság és ez az én hibám. Az első játékrészben hiányzott az intenzitás, a tempó a játékunkból és saját magunknak nehezítettük meg a helyzetet. Tovább akartunk menni, ezért fontos volt a győzelem, de ennél jobban kell teljesítenünk a továbbiakban.”

“Nem gondolom, hogy a jobb oldalunk kevésbé lenne erős, mint a bal szélünk. Több jó labda érkezett középre a jobb oldalról is Florenzitől, Messiastól és Saelemaekerstől. Természetesen a bal oldalon másfajta jellemvonásokkal rendelkező játékosaink vannak, akik erősek az egymás elleni párharcban, míg a jobb szélen inkább a mozgáson van a nagyobb hangsúly a szabad területek kialakítása érdekében. Úgy gondolom, hogy a csapat kiegyensúlyozott. Ezen a meccsen az volt a fő probléma, hogy az egész csapat rossz hozzáállást mutatott és hiányzott az intenzitás.”

“Sérülések? A novemberi hónap nagyon nehéz volt a sérülések miatt. Nagy árat fizettünk, mert hosszú távon majdnem minden meccsen ugyanazoknak a játékosoknak kellett játszaniuk és elfáradtak. Kicsit furcsa a kialakult helyzet a COVID miatt és a teszteredményekre várakozva, de ismét bebizonyítottuk, hogy a cserejátékosaink is képesek megváltoztatni a játékot. Minél több játékos áll rendelkezésre, annál jobb.”

3 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Le a kalappal egy ilyen nyilatkozat előtt. Őszinte, de nem depresszív, és felelősséget vállal nyíltan, mint ahogy szokta is. Emberileg tényleg tökéletes edző.

  2. Akkor dorgál mikor szabad, mikor nem zuhant össze a csapat és tudja, hogy tudnak belőle tanulni a játékosok. Okos húzás!

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet