Alaposan megbüntették a Romát a Milan elleni meccs után

1

Komoly pénzbüntetést kell fizetnie a Romának a szurkolók viselkedése miatt és egy Roma ultrát a mérkőzést követően letartóztattak.

A Milan 3-1-re megnyerte a Roma elleni rangadót és a két együttes legutóbbi összecsapásához hasonlóan a fővárosi drukkerek ismét rasszista megnyilvánulásokkal illették Zlatan Ibrahimovicot. A svéd klasszis a 77. percben csereként lépett pályára és egy gólpasszal járult hozzá a győzelemhez, míg a hosszabbításban kihagyott egy büntetőt. Ugyan Mourinho közbeavatkozott és megpróbálta elcsendesíteni a vendégszurkolókat, ám nem sokkal később újra rákezdték.

Nem ez volt az egyetlen incidens, ugyanis a mérkőzés alatt a vendégszektorból az egyik ultra petárdákat dobott a hazai szektorba a Milan szurkolók közé. A felvételek alapján a rendőrség azonosította az illetőt és letartóztatták. Mint kiderült, a 22 éves Roma-drukkernek már számos rendőrségi ügye volt. Ezúttal 5 évre szóló kitiltást kapott a stadionokból minden sporteseményre vonatkozóan.A fegyelmi bizottság közleménye szerint a Roma összesen 25 ezer eurós – közel 9 millió forintos – pénzbüntetést kapott a Milan elleni rangadót követően a szurkolók miatt.

Ebből 15 ezer eurót az ellenfél játékosának címzett rasszista szurkolói megnyilvánulásokért, míg 10 ezer eurót pirotechnikai eszközök használata miatt kell fizetnie a klubnak.

1 HOZZÁSZÓLÁS

  1. A játékosaik miatt is meglehetne évek óta. Nem is értem miért nem a Roma a legnagyobb riválisunk. 😀 Bár igaz ha kikapásra állnak általában ilyenek. Piszkoskodnak.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet