Giroud: “Örülök, hogy segíthettem a csapatnak”

0

Olivier Giroud egy góllal és egy kapufás assziszttal járult hozzá a Milan győzelméhez a Roma elleni rangadón és a meccs lefújása után boldogan nyilatkozott. A világbajnok csatár szerint a lehető legjobban kezdték a mérkőzést, ami kulcsfontosságú volt.

“Alapvetően nem hiszek a babonákban, de a COVID fertőzésem illetve a hát- és bokasérülésem miatt elkezdtem hinni benne.” – mondta Giroud nevetve, majd folytatta: “Nagyon boldog vagyok, mert fájdalom nélkül tudtam játszani és remekül éreztem magam a játékban. Az egész csapat az elejétől fogva jól teljesített, ami azért volt fontos, mert az előző mérkőzéseken túl sok időt pazaroltunk el és ez később problémát okozott. Ezúttal jó volt a kezdés. Boldog vagyok, hogy sikerült gólt szereznem, bár a második találat előtt egy kicsit balszerencsés voltam, ám Messias jól belőtte a kipattanót.”

“Az Empoli elleni meccs után nem voltam túl boldog. A csapatért dolgoztam, de úgy éreztem, hogy nem volt lehetőségem gólt szerezni. Így van ez egy csatárnál. A csapatra kell koncentrálnunk, rengeteget futni és soha nem szabad feladni. Ezúttal nagyon örülök, hogy betaláltam és segíthettem a csapatnak a győzelem megszerzésében.”“Véleményem szerint nagyon jól kezdtük a mérkőzést. Pontosan úgy, ahogy szerettük volna: agresszivitással, elszántsággal, nagyszerű csapatszellemmel és hatékony presszinggel. Így sokkal könnyebb jól teljesíteni.”

A francia csatár viccesen azt is elárulta, hogy segített a védőknek a korábbi csapattársa, Tammy Abraham feltérképezésében.

“Beszéltem Gabbiának és Kalulunak Abraham gyenge pontjairól. Ettől függetlenül ő egy nagyon jó játékos, nagyszerű képességei vannak és ezt ezen a mérkőzésen is megmutatta. Zaniolo szintén jó játékos, de csapatként megállítottuk őket.”

Giroud-t megkérdezték arról is, hogy az edző helyében kétcsatáros játékra váltana-e.

“Nem lep meg ez a kérdés…” – tette hozzá nevetve. “Ugyan eddig nem töltöttünk túl sok időt egyszerre a pályán, de szeretek vele játszani. Ez mérkőzéstől függ, hogy szükségünk van-e egyszerre két csatárra a pályán vagy sem. Ilyen volt a Napoli elleni meccs, ahol végül nem volt szerencsénk. Jól érzem magam a csapattársaimmal a pályán és úgy gondolom, hogy Ibrával tudunk együtt játszani, de a csapat egyensúlya érdekében az edző a legjobb döntést hozza meg. Ha így játszunk, akkor nehezen legyőzhető csapat lehetünk.”