Kjaer lett az Év játékosa a Guardiannál

0

Simon Kjaer, a Milan dán védője újabb elismerést gyűjtött be a 2021-es évben.

A The Guardian hivatalosan is bejelentette, hogy Kjaert választotta az Év labdarúgójának a 2021-es esztendőben. A brit újság 2016 óta minden évben átadja a díjat nemtől függetlenül egy olyan játékosnak, aki az adott naptári évben a nehézségeket leküzdve igazán figyelemre méltó dolgot vitt véghez és példaértékű megatartást tanúsított. Az elmúlt években a férfi futballisták közül Fabio Pisacane (2016), Juan Mata (2017) és Marcus Rashford (2020) kapta meg az elismerést.

2021-ben az Európa-bajnokságon történt a futballvilág legdrámaibb pillanata, amikor Christian Eriksen összeesett a pályán a Dánia-Finnország mérkőzésen. Dánia csapatkapitányaként Kjaer az elsők között sietett a földön eszméletlenül fekvő barátjához, amíg megérkezett az orvosi személyzet.A Milan középhátvédje elképesztő lélekjelenlétéről tett tanúbizonyságot. Rögtön stabil pozícióba helyezte Eriksent és gondoskodott arról, hogy ne nyelje le a nyelvét és levegőt kapjon az orvosi segítség érkezéséig. Majd Kjaer utasította a könnyekkel küszködő csapattársait, hogy álljanak sorfalat Eriksen körül, hogy megóvják a kamerák kereszttüzétől, miközben az orvosok küzdöttek az életéért. A dán középpályás felesége, Sabrina Kvist Jensen sírva rohant a pályára a lelátóról, amikor Kjaer és Kasper Schmeichel az útját állták, próbálták megvigasztalni és tartani benne a lelket. Végül az orvosok sikeresen újraélesztették Eriksent és stabil állapotban kórházba szállították.

Kjaer néhány nappal ezelőtt így idézte fel a történteket egy interjújában.

“Azt a pillanatot nem lehet leírni. Olyan szavak jutnak eszembe, mint a szörnyű és a felfoghatatlan, de még ezek sem elegendőek, hogy pontosan leírják a történteket. Nem gondolkodtam, a cselekedeteim ösztönösek voltak. Minden tőlünk telhetőt megtettünk, hogy segítsünk. Szörnyű pillanat volt. Számomra az a legfontosabb, hogy Christian jól van.”

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet