2022. november 30., szerda

Kjaer kapta a Scirea-díjat a 2021-es évben

-

Elismerő díjat vehetett át a Milan és a dán válogatott védője, Simon Kjaer.

A Scirea-díjat 1992-ben alapították a korábbi olasz védő, Gaetano Scirea tiszteletére. Az elismerést korábban számos kiemelkedő Milan-játékos megkapta, nevezetesen Franco Baresi (1994), Mauro Tassotti (1996), Roberto Donadoni (1998), Alessandro Costacurta (2000), Paolo Maldini (2002), Filippo Inzaghi (2007) és Gennaro Gattuso (2012).

Hivatalosan is bejelentették, hogy 2021-ben Kjaer nyerte a díjat, miután hatalmas profizmusról, a sport értékeinek megőrzéséről és példamutató magatartásáról tett tanúbizonyságot.

Ivan Gazidis, a klub vezérigazgatója: “Szeretném megköszönni a díjat Simon és a Milan nevében is. Mindannyian ismerjük Simon munkáját emberileg és játékosként egyaránt. Ez egy nagyon jól megérdemelt elismerés, amelyet egy másik nagyszerű játékos ihletett. Simon minden szempontból példakértékű ember.”

Kjaer a nyári Európa-bajnokságon fontos szerepet játszott Christian Eriksen életének megmentésében a Dánia-Finnország mérkőzésen.

A 32 éves középhátvéd októberben meghosszabbította a szezon végén lejáró szerződését a Milannal, azonban nemrég súlyosan megsérült és a térdműtétet követően fél évig nem léphet pályára. Januárban lesz két éve, hogy a dán futballista csatlakozott a Milanhoz és azóta 72 tétmeccsen öltötte magára a piros-fekete mezt.

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS