2022. december 02., péntek

Pioli lett a hónap edzője a Serie A-ban

-

A Lega Serie A bejelentette, hogy a Milan trénere veheti át az októberi hónap edzőjének járó díjat.

Mindezt nem érdemtelenül, hiszen a piros-feketék októberben hibátlan mérleggel zártak a Serie A-ban. A csapat 5 bajnokit játszott és 5 győzelemmel a maximálisan megszerezhető 15 pontot szerzett. Pioli irányításával a Rossoneri legyőzte az Atalantát, a Hellas Veronát, a Bolognát, a Torinót és a Romát.

A Lega Serie A közleménye szerint októberben Pioli lett a hónap edzője az olasz élvonalban. A győztes trénert a szakmai döntések, az eredmények, a játék és a teljesítmény alapján választják ki, figyelembe véve az illető magatartását és viselkedését a mérkőzéseken.

Az elismerést a vasárnap esti Milan-Inter városi derbi előtt adják át Piolinak a San Siróban. Az idei szezonban először kapja meg ezt a díjat a Milan edzője, ugyanis szeptemberben a Napolit irányító Luciano Spalletti végzett az első helyen.

Luigi De Siervo, a Lega Serie A vezérigazgatója: “Piolinak ez a harmadik szezonja a Rossoneri élén és folytatja azt a kiváló munkát, amellyel visszahozta a Milant a Serie A csúcsára. Pioli érdemei közé tartozik a csapat tökéletes irányítása, a meggyőző játék és a játékosokban rejlő potenciál kiaknázása. Piolival a Milan októberben 5 meccsen 5 győzelmet aratott és holtversenyben a tabella élén áll.”

Forrás:LegaSerieA

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

1 HOZZÁSZÓLÁS

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS