A Milan csapatkapitányának áldozatot kell hoznia, ha maradni akar a csapatnál.

Alessio Romagnolit az aktuális szerződése 2022 nyaráig köti a Rossonerihez és ez a hetedik szezonja a csapatnál. Az olasz középhátvéd 2015 augusztusában 25 millió euróért érkezett a Romától.

Alessandro Jacobone a RadioRossonerától közölte, hogy a Milan vezetősége egy hosszú távra szóló hosszabbítási javaslatot tett Romagnolinak.

A klub további négy évre – azaz 2026. június 30-ig – szóló szerződést ajánlott a csapatkapitánynak, ugyanakkor a jelenlegi évi 3,5 millió eurós bérénél alacsonyabb fizetéssel. Jacobone szerint Paolo Maldini, a Milan technikai igazgatója szezononként nettó 2,8 – 3 millió eurót kínál, ami 15-20 százalékos bércsökkentésnek felel meg.A 26 éves középhátvéd az idei szezonban összesen 13 tétmeccsből 9-en kapott lehetőséget és legutóbb a Torino elleni bajnokin egy félidőt töltött a pályán, amely a 230. összecsapása volt piros-fekete mezben 2015 óta.

30 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Remélem nem fogadja el az ajánlatot és távozik. Hozzanak egy sokkal ambíciózusabb és tehetségesebb hátvédet. Tomori, Kjaer és Romagnoli között azért nem kevés külömbség van. Romagnoli megmozdulásaiban sok a rizikó, sárga lap és a 11-es gyanús esetek…

 2. Remélem el fogadja egy igazi legenda a klubbnál akkor is itt volt mikor a milán közepszerű csapat volt csak aszt sajnos sokan el felejtik el capitano ❤️🖤

 3. Őszintén szólva, ha a játékos szemszögéből nézem a dolgot, akkor én megalázónak tartom ezt az ajánlatot. Csapatkapitány, 6 évet eltöltött már a klubnál és sokáig a legstabilabb védőnk volt. Ennél szinte bárhol többet kereshetne, ahova eligazolna. Legalább a jelenlegi fizuját adnák meg…

  • Nekem rémlik olyasmi, hogy annak idején pl Maldini és Ambrosini is volt, hogy lemondott a fizetése egy részéről. 2005/6 környékén. Tehát nem lenne példa nélküli egy ilyen. Egyébként nem vagyok nagy rajongója Romagnolinak, nem dőlnék a kardomba, ha távozna, de ugye akkor minimum ilyen szintű védővel kellene pótolni a nyáron. A pénzügyi keret pedig bizony mindig vékony. Szerintem ez egy korrekt ajánlat a vezetőségtől. Többet semmiképp sem érdemel.

   • Igen, lehet, hogy volt ilyen Ambrossini, és Maldini esetében, de Ők akkor már a pályafutásuk végén voltak.

    • Maldini esetében ez még rendben is lenne, de Ambro akkoriban 27-28 éves volt.
     De igazából nem is ez a lényeg. Ami számomra érdekes még, hogy a sajtóban sokszor nagyon eltérő összegek hangzanak el Romagnoli fizetése kapcsán. Itt a cikkben netto 3,5 millióról írnak, máshol pedig 5,5-ről. (Ez utóbbit említette tegnap Méhes G. is a meccsen)
     Nagyon nem mindegy, hogy mit és milyen mértékben akarnak csökkenteni Maldiniék.

 4. Az hogy jobb volt mint a társai (ha egyáltalán), nem jelenti azt, hogy jó védő, pontosabban hogy jó eléggé a jelen elvárások tükrében.
  Anno Bonaventura is húzó ember volt. Sajnos a vakok között volt a félszemű ő is, azaz nem volt ő sem JÓ játékos-se elötte, se azóta.

 5. Maldininek és Ambrosininek,a kis lábujjában több volt,mint az egész Romagnoli….
  Nyugodtan mehet,máig lassú és körülményes,bőven fejlődnie kell még!!!

  • Hát Maldini ő világsztár volt és a balloldalon egyedülálló , de Ambosini ő középpályás és nem védő egy jójátékos de nem világsztár és szerintem Romagnoli egy jó hátvéd csak itt Piolinak valami nem tetszik benne és azért nem játszik sőt én Contit is egy jó jobbhátvédnek tartom sőt sokkal jobb Kakukunál technikában és fejben is csak a mesternek nem tetszik valami benne ez itt a bibi !

   • Igazat adok neked, bár Conti és Romagnoli esete egész más. Romagnoli idén elég sokat játszik és szerintem nagyon is jól! Sajnos neki is rossz a “marketingje” jelenleg.

 6. Ez egy nagylelkű ajánlat, hogy 4 évig kereshet 1 milliárd forintot egy ennyire átlagos játékos, aki többnyire padozik.

 7. én eladnám pénzt is lássak aztán hoznék kölcsönbe egy normális védőt amit kapnék az olaszért odaadnám a cseréért 😀

 8. Részemről is mehet nyugodtan. Forintot nem ér a srác. Sajnálom de ez van. Ehhez képest az ajánlott összeg rendkívül nagyvonalú.

 9. Tényleg érdekes mennyire változó a szurkolók véleménye. Egyszer még istenítenek, majd egyből fikáznak mindenkit. Kessie erre még élesebb példa erre, mint a kapitány. Szerintem idén a legstabilabb védőnk. De persze ez relatív, ki hogy nézi a meccseket. Én Tomori fizikális adottságaiban minimum annyi hátrányt látok, mint előnyt. Elég sok gólt kaptunk már idén is úgy, hogy kirontott, megpróbálta megelőzni az ellenfelet, majd üresen maradt a helye. Ezt egy lassúbb védő csak kis területen meri megkockáztatni, így nem maradnak lyukak. Ezt láthatjuk Kjaer esetében is. Ha sikerül a manőver Tomori részéről, az nagy előny ha nem akkor csak a többiekben bízhatunk. Romagnoli ha jól számolom 7 meccsen volt kezdő ezeken 6 gólt kaptunk. (olyan meccseken is játszott mint a Madrid elleni emberhátrányos illetve Juve, Lazio ellen is)
  Tomori 12 meccsen (tehát szinte folyamatosan játszott Romagnoli mellett is) kezdett 13 gólt kaptunk.
  Kjaer-al 7 meccsen 10 gól kaptunk.
  Én ezzel nem mondom, hogy bármelyik védőnk jobb vagy rosszabb a másiknál.
  A saját véleményem, hogy 3, sőt Gabbiával együtt 4 azonos szintű védőnk van. Én a fiatal Olasz játékát nagyon szeretem. Mert lábbal pontosabbnak érzem és kőkeményen védekezik. Nála helyezkedés és a megzavarhatóság a gyenge pont, főleg a meccshiány miatt.
  Szerintem 3.5M bőven reális a csapat jelenlegi csapatkapitánya. Ha a zsírdisznón múlik, úgy is elmegy. Nem kellene kifele megint azt mutatni, hogy nem akarjuk megtartani az értékeinket. Mert senki sem fogja komolyan venni a vezetőséget továbbra sem.

  • Romagnoli az emlegetett kitöréseket ugyanúgy megcsinálja és neki se szokott sikerülni szerelni, ez valószínűleg taktikai utasítás és nem is kritizálnám a döntést, mert ismételten rekordokat dönt meg Pioli a csapattal. Kessie és Romagnoli-val se az a baj, hogy nem jó játékos és nem férne be a keretbe, egyedül arról van szó, hogy nem érdemel meg akkora plusz pénzt, amit lehet olvasni. Donnarumma-t is azért kezdte ki mindenki, mert ahhoz képest, hogy 12 milliót akar keresni semmivel sem jobb, mint egy Mike Maignan. Ezért fölösleges belekeverni bármi mást és Calhanoglu se volt bűn rossz, de nem kell kedvelnünk és hiányolni se, ha Diaz tartja a formáját.

   • Én úgy gondolom mérlegelni kell minden esetben. Hakan esetében az 5M teljesen reális volt, meg kellett volna adni, míg Donna annyit keresett volna, mint 3 másik kulcsember összesen.
    Ha hisztisen viselkedünk és csak tinikkel és veteránokkal tudunk hosszabbítani, senki sem fog komolyan venni egy vezetőt sem. Se külsős, se belsős. Mert ez ugyan annyira rossz üzenet volt Kessie számára is.

 10. Igen teljes mértékben egyetértek veled. Szidjuk donnát, meg calhát,/teljesen jogosan/, hogy több pénzért elmennek. De a CSK-nak meg csökkentjük a bérét.

 11. Sziasztok! Láttam már pár védőt Milan mezben, de Romagnoli nem ér többet a kereseténél. Maldini-ek tökéletes ajánlatot tettek elé, mind a játékos, mind a klub részéről, ha lehet hinni a 2,8-3 körüli összegnek. Ha nem fogadja el, mehet máshová játszani. Kjaer, idővel Tonali, akiken szívesebben látnám a kapitányi szalagot.

 12. Belegondolok ha velem történne ilyen?! Azt gondolnám megalázó, hogy még ugyan azt sem akarják megadni?!

  Másrészről kicsit olyan szaga van a dolognak, hogy Raiola bérenceket elzavarják. (Zlatan kivétel ezalól) Romagnoli kezében van a döntés. D, Hakan, Kessie mind a nagyobb lóvét választotta, meglátjuk mit mond. Egyszer már utasította Raiolat, hogy állapodjon meg a Milannal.

  • Az újság írta csak, hogy utasította, ennyi erővel én azt mondom, hogy együtt ettek egy hamburgert és ugyanannyira lehet valóságosnak venni, mert biztos evett már hamburgert Raiola.

 13. Nekem semmi bajom a nem hosszabbító játékosokkal. De Romagnolit sosem Istenítettem. Mindig a bugyrom teli volt vele.

 14. https://www.tuttomercatoweb.com/milan/?action=read&idtmw=1595344

  Szóval Romagnoli jelenleg 6 milliót keres nettó. Ezt nyilván nem érdemli. El fog menni, mert ezt a nagyságrendet fogják kérni az ügynökével (nemmondomki…). Ingyen igazolhatóan meg is adják majd neki, mert 4 év alatt kb a piaci értékét kell kifizetni. Nagyon meg lennék lepve, ha itt maradna. Ez egy elveszett dolog, jön majd helyette más.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet