A klub panaszt tesz az Olasz Labdarúgó Szövetségnél a történtek miatt.

A Milan vasárnap este a Laziót fogadta a San Siróban és a 60. percben Tiemoué Bakayoko csereként lépett pályára Franck Kessiét váltva. A francia középpályás két év után tért vissza a piros-feketékhez. Bakayokót a beállásakor a hazai közönség részéről ováció fogadta a San Siróban, azonban a vendégszektorból a Lazio-drukkerek rasszista megnyilvánulásokat és énekeket címeztek felé. A vendégcsapat ultrái “ez a banán a tiéd, Bakayoko!” rigmust skandálták.

Nem ez volt az első eset, hogy a Lazio szurkolók sértő és diszkriminatív megjegyzésekkel illették Bakayokót, ugyanis 2019 tavaszán – az első olaszországi idényében – már történt hasonló. Akkor a szövetség nem lépett fel és semmiféle következménye nem volt a szurkolók elítélendő viselkedésének.A Milan a mérkőzést követően reagált a Bakayokót ért diszkriminatív támadásokra: “A klub a történtek alapján fontolóra veszi, hogy panaszt nyújt be az Olasz Labdarúgó Szövetség felé.”

A francia középpályás első meccse a visszatérése után nem úgy sikerült, ahogy szerette volna, hiszen kevesebb mint negyedórát töltött a pályán és a 74. percben sérülés miatt le kellett cserélni. Bakayokóra ma orvosi vizsgálatok várnak, hogy kiderüljön, mennyire komoly a sérülése.

HIVATALOS: A Milan bejelentette, hogy panaszt nyújtott be az Olasz Labdarúgó Szövetség felé a Bakayokót ért rasszista megnyilvánulások miatt.

6 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Miért veszik csak fontolóra????? Én komolyan nem értem ezeket a szurkolókat. Lassan már minden csapatban megfordul valamien színes bőrű játékos, tehát ha ez valakinek nem tetszik akkor ne járjon a meccsekre és kész. Ameddig nem lépnek fel ez ellen komolyan, komolyabb szankciókal és rendszeresen akkor ezt sosem fogják eltűntetni.

  • Én meg épp emiatt gondolom, hogy ez rég nem rasszizmus. Tudja mivel tudnak kihozni a sodrából xy játékost és csinálják. Anyukáját emlegetve is sok játékost lehetett felhúzni, de manapság arra senki sem ugrik. Ez a rasszizmus baromság egy vicc. Pályán volt Yokon kívül jó pár brazil és fekete játékos is.

   • Itt nem hoztak ki senkit sem a sodrából….. nem csinált Bakayoko semmi hisztit, tehát itt nem ez a lényeg, hanem az hogy ha ártanak a szurkolóknak az ilyen focisták akkor ne nézzenek meccseket. Az ilyesminek nincs helye a sportban.

 2. Bakayoki közönségkedvenc lett mikor először itt volt! Pedig az első pályáralképése után a fejem fogtam,hogy kit vettünk kölcsön a Cselszkíjtől..Aztán az egyik legjobb lett.. Sajnáltam mikor visszatért..
  Remélem újra a csupaszív harcos játékosunk lesz.Sajnálom hogy sérüléssel kezdte,remélem minél hamarabb felépül. Én kifejezetten örülök hogy újra velünk van.
  Huhogók mindig voltak, és lesznek..
  Forza Milan!

 3. A vezetésnek kutya kötelessége a megfelelő lépéseket megtenni a szövetség felé. A saját játékosáért ki kell állnia, ez a minimum.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet