A Milan győzelemmel kezdte az új szezont, miután 1-0-ra nyert a Sampdoria otthonában az olasz bajnokság 1. fordulójában. A győztes találatot a mérkőzés elején Brahim Diaz szerezte. Stefano Pioli elégedetten nyilatkozott a meccs után és kiemelte a remekül teljesítő Mike Maignant.

“Tudtuk, hogy milyen nehézségekkel fogunk szembenézni és abban a tudatban készültünk fel a meccsre, hogy a Sampdoria fizikálisan és taktikailag egyaránt jó formában van. Habár nemrég váltottak edzőt, már megtalálták az identitásukat, a támadósorban minőségi és gyors játékosokkal, míg a védelemben fizikálisan erős hátvédekkel. Kemény ellenféllel néztünk szembe, de jól játszottunk, megfelelő ritmussal és csapatszellemmel. Úgy vélem, hogy megérdemelten nyertünk.” – értékelt Pioli.

“Mindig az egész csapatról szeretek beszélni, de most helyénvaló, ha kiemelem a két középpályásunk nagyszerű munkáját. A támadásfelépítési fázisban jó munkát végeztek és megfelelő egyensúlyt teremtettek. Leao is jól teljesített. Fejlődünk és versenyképesek akarunk lenni a legmagasabb szinten, ezért elvárom az ilyen teljesítményt. Gyorsan kell fejlődnünk, mert kemény időszak jön nehéz mérkőzésekkel. A Cagliari elleni bajnoki sem lesz egyszerű, ezért jól fel kell készülnünk és folytatni a fejlődési folyamatot. Ez a mérkőzés bizonyította azt, amit reggel mondtam a csapatnak: hogy jó munkát végeztünk az elmúlt 40 napban. A megfelelő hozzáállással léptünk pályára.”“Örömmel töltötte el a játékosokat és engem is, amikor a bemelegítésnél kimentünk a pályára és megláttuk a szurkolóinkat a lelátókon. Gyönyörű látvány volt. Éppen ezért szeretnénk a szurkolóinknak ajánlani ezt a győzelmet és persze Ivan Gazidisnek, akinek a jelenlétét még messziről is éreztük. Egységesek vagyunk és összetartunk. Ezt a klub környezetével együtt formáltuk és Milanellóban illetve a Casa Milanban is mindenki segít átlendülni a nehéz és kihívást jelentő pillanatokon.”

“Van egy új lehetőségünk a játékban, Maignannak erős és pontos kirúgásai vannak. Ha az ellenfél letámad a térfelünkön, akkor fel tudjuk rúgni a labdát. Erős és gyors támadóink vannak, akik büntethetnek ezekből a lehetőségekből. Mike-ra van bízva, hogy olvassa ezeket a helyzeteket. Ha a mérkőzés a mi térfelünkön zajlik, akkor a hosszú labdák sokkal produktívabbak lehetnek, mint a rövid passzok, ahol folyamatosan az ellenfél nyomása alatt vagyunk. Az ellenfél játéka a meccs alatt is megváltozhat, tehát van, hogy komoly nyomást helyeznek ránk és fellőtt labdákkal kell játszanunk és előfordul, hogy nem. Maignannak megvan hozzá a képessége és ezen a meccsen kiváló döntéseket hozott. Elégedett vagyok a teljesítményével és az edzésen mutatott hozzáállásával.”

“Védelem? Ha Kjaer hamarabb visszatér, akkor biztosan pályára küldtem volna néhány felkészülési mérkőzésen. Három nagyszerű középhátvédem van és nem akarom senki érdemeit elvenni. Fontolóra veszem a lehetőséget, hogy időnként a háromvédős rendszert alkalmazzuk, de ami a legjobban számít, hogy csapatként játsszunk. Úgy látom, hogy a sajtó számára fontosabbak a számok és a formáció, de csak az számít, hogy egyértelmű játékelveink legyenek. Létszámfölényben akarunk lenni a támadások felépítésénél és ha tudunk, akkor proaktívan és hatékonyan kell játszanunk. Teljesen mindegy, hogy 5, 4 vagy 3 középpályással játszunk és 1 támadó-középpályással vagy 2 csatárral. Arra törekszem, hogy kiegyensúlyozott csapatot küldjek pályára világos elképzelésekkel annak érdekében, hogy a legjobbat hozzam ki a játékosokból a győzelem megszerzése érdekében.”

“A következő mérkőzés teljesen más lesz. A posztok és a játékosok is eltérhetnek ettől a meccstől. Minden mérkőzés és ellenfél más és más, továbbá a játékosok kondíciója is változhat. A legfontosabb, hogy legyenek variációs lehetőségeink. Azt mondtam a csapatnak, hogy alázattal és ambícióval messzire juthatunk a bennünk rejlő kvalitással. Fenn kell tartanunk ezt az intenzitást, tempót és odaadást, hogy áldozatot hozzunk a csapatért.”

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet