2022. szeptember 25., vasárnap

Új kiszemelt van csatárposztra a Milannál

-

A jelek szerint a Milan lemarad Kaio Jorgéról és a Juventushoz fog szerződni, így a klubnak új célpontja van a csatársorba a nyári átigazolási időszakban.

Paolo Maldini, a klub technikai igazgatója nemrég megerősítette, hogy Zlatan Ibrahimovic és Olivier Giroud mellé érkezhet egy fiatal tehetséges csatár. Eddig Kaio Jorge volt a legfőbb jelölt a Milannál, azonban úgy tűnik, hogy a Juventus lesz a befutó.

A MilanNews értesülései szerint az alternatíva a Nantes csatára, Randal Kolo Muani, akinek egy év van hátra a szerződéséből és nagyszerű idényen van túl Franciaországban.

A 22 esztendős középcsatár 37 mérkőzésen 9 gólig és 8 gólpasszig jutott az első francia élvonalbeli szezonjában, továbbá idén nyáron a francia válogatottban is debütált a tokiói olimpián. A Nantes mintegy 10 millió euróra becsüli a francia csatár játékjogát, azonban egy év van hátra a szerződéséből és alacsonyabb összegért is mozdítható lehet tekintettel arra, hogy télen már szabadon tárgyalhatnak vele más klubok az előszerződésről.

Muani kiváló adottságokkal rendelkezik, gyors, robbanékony és erős a fejpárbajokban is. Nem elhanyagolható szempont, hogy alapvetően csatár, viszont otthonosan mozog a támadó-szekció jobb szélén is.

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

22 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Lassan elmegyünk az Etióp első bajnokság játékosaihoz, mert ők olcsók.
  Soha nem fogom megérteni, miért kell ezeket a “jobbszélen is bevethető” témát , pláne egy jobblábasnál… ez sosem lesz jó eset. Elhiszem, hogy játszott ott párszor, mert mondjuk nem volt oda más, de Leao sem alkalmas jobbszélsőnek, annak ellenére, hogy párszor játszott ott. A támadószekció jobb oldalára ballábas játékos kell, aki befelé tud húzni, és tud lőni, emiatt gólveszélyes lesz. Punktum.

  • Nem tartom hülyeségnek a leigazolását. Talán ő még nem annyira felkapott, hogy versenyezni kelljen érte másokkal. Nyilván csak összevágott videót láttam róla, de az alapján elég ígéretesnek tűnik. 2 poszton is bevethető, de ez elmondható Ilicicre is. Viszonylag ‘olcsón’ megoldódna a csatárposzt.

   ‘miért kell ezeket a “jobbszélen is bevethető” témát , pláne egy jobblábasnál… ez sosem lesz jó eset.’
   Ezt kifejtenéd? Nem értem 🙂

   • Persze, kicsit túlzásba estem, Giroud és Ibra mögé sztár tényleg nem kell, csak valaki, aki biztosan bevethető, ha kell. 🙂

    Minden normális esetben (ha nincs sérülés, vagy egyéb játékosállománybeli probléma) a jobboldali támadó ballábas, mivel így tudja befelé húzva ellőni a labdát normálisan. A híresebb példák Messi, Robben,ők gondolom előtted vannak jobban, ahogy jönnek befelé és kilövik a hosszút. Mert befelé áll a lábuk. De mondhatnám Berardit is, Ilicicet is de még ugye nálunk is Suso, Castillejo, volt ott ballábasként, Sale kétlábas. Ezek a játékosok persze nem voltak tényezők, mert atomgyengék, de érted.
    A túloldalon meg a baloldali támadók ugyenezen okok miatt mindig jobblábasok. Leao, Rebic nálunk, de mondjuk az olasz bajnokságból remek példa Insigne, nagyon jellegzetesen jön befelé és lövi ki a sarkokat.

    Ha jobbszélre jobblábast alkalmaz egy csapat, az is lehetséges persze, de akkor az gólt lőni nemigen fog, mert nem a kapu felé áll a lába, akkor az ő feladata a beadás lesz a centernek inkább. De nekünk olyan régóta gólképtelen a jobbszélünk, (hiába ballábasok, nem Milan-szint egyik sem), hogy már nagyon szeretnék ott látni valakit, akiben benne van legalább a gól…

    • Na igen, ez a tükörszélső téma. Nekem az nem világos, hogyha van egy jobb lábasod a bal oldalra, akkor a leghülyébb védő is tudni fogja, mi fog következni: befelé húz. Nekem pl. a jobb oldalon jobblábas, sokkal életképesebb, mert bár valóban nem a kapu fele indul meg ( szerintem egy szélsőnek nem is feltétlen az a dolga), de legalább be tud adni.
     Kétségtelen, ezt pl. Robben bravúrosan oldotta meg sebességből, de azért ez elég ritka, legalábbis nálunk nem megy ez még.

     • Persze, mert nálunk Casti meg Suso volt 😀 Suso egy darabig amúgy meg is oldotta valahogy, de aztán valahogy szétesett az egész.
      Ha jó a szélső, működik, akkor is, ha tudja a védő, mi jön. Rengetegen lőnek így rengeteg gólt szerte Európában.
      Meg hát a tükörszélső sem húz állandóan befelé, ugyanúgy el tud menni az alapvonal felé, beadni rosszabb lábbal is lehet, max kevésbé hatékonyan, de a beadás eleve kicsit kevesebb pontosságot igényel.

  • Ez egy hatalmas hülyeség, hogy tükörszélső és kész! 2 magas jólfejelő centerünk van akik nagyon veszélyesek lehetnek a beadásokból de egy tükörszélső ebben nem az igazi. Egy igazán jó jobb lábbal megáldott jobbszélső adna 20 gólpasszt szezononként egy Ibra, Giroud duónak!

   • Egyetértek. Egyrészt kifejezetten nevetségesnek tartom, hogy még ma is arról beszélünk, hogy egy játékos milyen lábas! Amikor már a kapusok irányítanak szinte, vagy a csatár védekezik, ill. a védőtől is gólokat várunk el, akkor legyen már egy futballista kétlábas (legalább a top bajnokságokban).
    A másik, hogy valóban, ha a tükörszélső visszahúzza a labdát az ügyesebb lábára, akkor oda a lendület, ill. lesre fut a csatár.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS