2022. november 30., szerda

A Dortmund irányítója a klub célpontjai között

-

Komplikálttá váltak a tárgyalások Nikola Vlasicról a CSZKA Moszkva vezetőségével, így a Milan más alternatívák felé tekinget és Julian Brandt, a Dortmund játékosa a legújabb név támadó-középpályás posztra.

Hakan Calhanoglu távozásával megüresedett egy kulcspozíció a Milanban és Brahim Diaz mellett még egy irányító leigazolása indokolttá válik a nyári átigazolási időszakban. Eddig Vlasic volt az első számú célpont, viszont a CSZKA nem hajlik a kölcsön+opció felé.

A La Gazzetta dello Sport szerint a Milannál felmerült Brandt szerződtetésének lehetősége, aki kissé elégedetlen a helyzetével a Dortmundban.

Carlo Pellegatti és Alessandro Jacobone is megerősítette, hogy Brandt a Milan célpontjai között van. A klub megkísérelheti a szerződtetését egy kölcsön+opciós ajánlattal, amire nyitott lehet a dortmundi alakulat. A Milan 5 millió euróért venné kölcsön a 25 esztendős német válogatott játékost egy 22 millió eurós vásárlási opcióval. A Gazzetta megjegyzi, hogy jelenleg Brandt érkezésére nagyobb az esély, mint Vlasicra.

Brandt 2019 nyarán csatlakozott a Dortmundhoz a Bayer Leverkusentől és azóta 87 tétmeccsen 11 gólt szerzett illetve 15 gólpasszt osztott ki. A német futballista a legutóbbi szezonban a mérkőzések kevesebb, mint felén volt a kezdőcsapat tagja, a mérlege 4 gól illetve 2 gólpassz volt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

19 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Lorenzo Pellegrini neve miért nem merül fel? Támadó középpályásként 67 meccsen 14 gól és 23 gólpassz a mérlege. Jövőre lejár a szerződése, és nagyon úgy néz ki, hogy nem akar hosszabbítani a Romaval. Akciós áron el lehetne hozni. Az egyetlen “baj” vele, hogy olasz. Ha francia lenne, talán szóba kerülne.

 2. Azért ez a helyzet tényleg az Eliottot minősíti már. Beintettek Hakannak… oké meg kellett mutatni ki a főnök… a végén többe fog kerülni mintha megadták volna Hakan által kért pénzt?! Oké ezt is megértjük de akkor legyen már valami végre könyörgök.

  Ha akkor nagy volt az arc mikor kritizálni kellett akkor most is legyen nagy amikor bizonyítani kell valamit.
  Akkor tessék letenni a kért 30 M-t Vlasicért és kész. Vagy ezért a Brandtért vagy mit bánom èn kiért.

  Ciki mikor végig kérdezzük a boltost minek mennyi az ára majd kibattyogunk üres kézzel. De most nem?

  • Konyorgom hagyjuk màr ezt a Hakan tortenetet! Semmi extrat nem kapott tole a klub csak az igenye emelkedett! Ha olyan jo lett volna fizetettek volna érte a 4 év alatt! Az fel sem merul emberekben hogy. Avezetoseg esetleg belatta hogy Hakan nem tud lendíteni a csapaton és mivel nem fogadta el a szerződést lemondtak róla?

   • Egy ezüstöt azért csak összehozott a csapattal!? A felmerülő nevek az ő statjaitól messze elmaradnak, ráadásul a török csapatmunkája volt igazán kiemelkedő.
    Szerintem ezzel a 2 vezéráldozattal azt értük el, hogy senki nem veszi komolyan a vezetést, sajnos Kessie példáját látva leginkább a játékosok nem.

 3. Ezzel szemben úgy néz ki, hogy a valóság:

  “z Il Messaggero legfrissebb információi szerint az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Lazio együttese megállapodott a Borussia Dortmund 25 éves német válogatott középpályása, Julian Brandt leigazolásának feltételeiről. A játékos klubváltása előreláthatólag 24 millió euró ellenében történhet meg.”

  • Lehet ezt így is, csak ahhoz pénzt kell “áldozni”.
   Nem irigylem Maldinit, akinek szenzációs mercatot kéne produkálni, hiszen itt van újra a BL, de megtömött pénztárca helyett, egy félig lyukas tescos szatyorból kell megoldania mindent…
   Az Elliott nem fog nagy pénzeket beletenni a Milanba, ezt tudtuk már akkor is, amikor hozzájuk került a tulajdonjog. Persze, az anyagi stabilitás fontos, de ha egy irányítóra sajnálunk 25M-t, akkor itt nem tudom, hogyan lesz stabil BL csapat. Tudja mindenki, hogy ez a legkritikusabb poszt a csapat szempontjából, és ezen a poszton megy a garaskodás…
   Nem szeretnék előre károgni (bár most is félig azt teszem:)), de én nem várok nagy durranást ezen a nyáron…

  • De azért arra is gondolni kell hogy a Lazionak ez lesz az egyetlen ilyen nagyobb igazolása…. nekünk meg már volt egy ilyen pénz kiadás Tomoriért. Tehát más lenne ha a Lazio már a harmadik játékost venné meg mi meg semmi, azért nem vehessuk fel az összes klubbal a versenyt…. Várjuk ki a mercato véget. Én azt sem bánnám ha maradna Diaz irányítónak és még jönne Ilicic aki ha kell tudná őt ott pótolni szerintem, és ha kell a jobb szélen is tud játszani. És igenis végig kell nézni a lehetőségeket mert nem lehet csak vásárolni… még nem adtak el senkit és ha el is adnak akkor nem lesz abból sem valami nagy összeg és ezt még a régi vezetőségnek lehet köszöni akik például vettek egy Laxaltol vagy Castillejo olyan pénzekért hogy kettőjükért sem kapunk annyit. És a klubnak vannak más kiadások is nem csak a játékosok vásárlásánal. És szintén nem egy dús gazdag arab sejk a tulaj akinek annyi pénze van hogy van hová dobálni…. eddig lassan 50 millió ment az átigazolásra és még kell egy irányító, csatár, jobb esetleg egy bal szélső, közepén meg vagy marad Pobega vagy oda is kell még valaki, és ahogy írták nem vagyunk például egy Dortmund ahol 50-80 milliós játékosok szaladgálnak és ha lenne is azokat meg kell tartani és nem eladni. Itt volt a Covid ami rendesen megredukálta a költségvetést, nem volt BL tehát nem voltak valami hatalmas bevételei a csapatnak. Ezt miért nem érti meg senki??? Mindenki csak szidja az Eliottot, de azt senki sem nézi hogy már több mint tíz éve nem volt ilyen pénzügyi stabilitása a csapatnak és ugyebár ott van a FFP is….ezt nem veszi észre senki sem…. Vissza kerülni oda ahol volt a Milan nem 1-2 év alatt lehet hanem erre több idő kell és türelem és okos munka, okos invesztíciók….

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS