Megtörtént a hivatalos bejelentés, az olasz középpályás marad a Milanban.

Sandro Tonalit tavaly nyáron vette kölcsön a Milan egy szezonra a Bresciától és a megegyezés értelmében vételi opciója volt rá. Ez az opció júniusban lejárt, azonban a klubok az előző hetekben újratárgyalták a részleteket.

A napokban megszületett a végső megegyezés a Milan és a Brescia között Tonali átigazolásáról. A 4-szeres olasz válogatott játékos szerda délután a klub főhadiszállásán, a Casa Milanban aláírta az új szerződését. A Milan csütörtökön a hivatalos honlapján egy közleményben jelentette be a transzfert.

“A MILAN ÖRÖMMEL JELENTI BE SANDRO TONALI ÁTIGAZOLÁSÁT A BRESCIA EGYÜTTESÉTŐL. Az olasz középpályás 2026. június 30-ig írt alá a rossonerivel.”Az átigazolási árat hivatalosan nem hozták nyilvánosságra, azonban olasz sajtóhírek szerint a Milan a tavaly nyári 10 millió eurós kölcsönvételi díjon felül 6,99 millió eurót fizet Tonali játékjogáért. Ezen felül még 3 millió euró bónusz ütheti a Brescia markát. Ez azt jelenti, hogy a teljes vételár maximum 20 millió euró lesz. Tonali elfogadta a fizetésének csökkentését is, hogy maradjon a klubnál.

Tonali az első szezonjában összesen 37 tétmeccsen öltötte magára a Milan-mezt.

Isten hozott újra a Milanban, Sandro!

8 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. én kedvelem. nagyon jól jött idén is hogy itt volt. nem lógott ki, sőt, 3 ember helyett robotolt, van benne potenciál. Benacernek volt néhány jó meccse, aztán lesérült, azóta megint kuka volt sajnos. És nem tűnik túl masszívnak, jó ha van pótlása…nem is beszélek a januárról
    az külön öröm, hogy ő itt akar lenni, ellenben másokkal…

  2. Ha marad ez a rendszer, akkor ebben nem sok hasznát fogjuk venni. Ettől függetlenül nagy javulást várok tőle, mert volt néhány (de nagyon kevés) kiváló megmozdulása, ami klasszisra vall, de sajnos többségében voltak az olyan húzásai, amelyeket nem lehet azzal magyarázni, hogy 4-2-3-1-ben, nem pedig pl. 4-3-1-2-ben játszott a csapat. Pontosabbnak kell lennie, gyorsulnia kell, elsősorban gondolkodásban, és tartom, hogy van (volt) rajta 4-5 kiló súlyfelesleg. Nem sokan kaptak volna még egy esélyt ennyire gyenge idény után; a leigazolása leginkább annak köszönhető, hogy a kölcsönvételért kifizetett összegen felül legrosszabb esetben is legfeljebb 10 milliót kell még leperkálni. 10 millió pedig megéri a kockáztatást “nem létezik, hogy ekkorát tévedtünk” alapon. Ha legfeljebb 3-4 millióért vettük volna kölcsön, szinte biztos, hogy nem vesszük meg.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet