A Milan megtette első ajánlatát Dalotért

2

Miközben folyamatban vannak a tárgyalások Junior Firpo megszerzéséről, Diogo Dalot személyében a védelem jobb oldalára is erősítés érkezhet Davide Calabria mellé.

Dalot a 2020/21-es szezont kölcsönben töltötte a Milanban, ahol kiegészítőember volt a védelem bal és jobb oldalán egyaránt. Összesen 33 tétmeccsen lépett pályára a csapatban, ezeken 2 gólt szerzett és 3 gólpasszt osztott ki. A kölcsönszerződés lejártával a vételi opció hiányában Dalot a nyáron automatikusan visszatér a Manchester Unitedhez, azonban a Milan szeretné megtartani a következő szezonra.

A Sky Sport Italia transzferguruja, Gianluca Di Marzio szerint a Milan vezetősége megtette első ajánlatát Dalotért a manchesteri alakulatnak. Paolo Maldiniék ismét kölcsönvennék a portugál futballistát és egy vásárlási opciót illesztenének a szerződésbe, amely jövő nyáron lenne aktiválható.Nem titok, hogy Dalot nem szerepel Ole Gunnar Solskjaer terveiben, ugyanis Aaron Wan-Bissakára és Brandon Williamsre számít a jobbhátvéd poszton a Manchester Unitednél.

A felek között folyamatban vannak az egyeztetések és a manchesteriek hamarosan választ adnak. A részleteket illetően a vételi opció összegéről egyelőre nincs pontos információ. A Gazzetta szerint a Vörös Ördögök nyitottak lehetnek arra, hogy újra kölcsönadják Dalotot, azonban meg kell találni a megfelelő feltételeket a felek között.

Mindenesetre a transfermarkt portál 10 millió euróra tartja a 22 éves játékos piaci értékét.

2 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Ha újabb kölcsönvétel, akkor szerintem ebbe legfeljebb úgy mennének bele az angolok, ha bizonyos feltételek (adott meccsszám, összes meccsszám X százaléka, kezdőként történő pályára lépés stb.) bekövetkezése esetén kötelező vétellé válna az opció. Feltételezem, a United megpróbálná húzni az időt, mert jó eséllyel Dalot szerepet kaphat az Eb-n is, és ha jól teljesít, akkor elképzelhető egy a Milanénál jobb ajánlat is a portugálért. Nem volt rossz egyébként Dalot. Nem egy Tassotti a srác, de nem is kell mindenhová extraklasszist igazolnunk.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet