Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a Szuperliga alapítói közül 9 klubbal – beleértve a Milant is – megegyezett a reintegrációs folyamat feltételeiről.

Az UEFA tájékoztatása szerint hat angol klub, nevezetesen a Manchester United, a Liverpool, a Manchester City, a Chelsea, a Tottenham Hotspur és az Arsenal, valamint a Serie A-ban szereplő Milan és Inter illetve a spanyol Atlético Madrid aláírt egy kötelezettségvállalási nyilatkozatot, amelynek értelmében a klubok elkötelezik magukat az UEFA versenysorozatai és a hazai bajnokságok mellett, továbbá teljes mértékben elhatárolódnak a Szuperligától.

A Real Madrid, az FC Barcelona és a Juventus nem írta alá a kötelezettségvállalást, ennek eredményeképpen az UEFA velük szemben fegyelmi eljárást indított és súlyos szankciók léphetnek életbe.

Az UEFA jóváhagyta a kilenc visszalépő együttes reintegrációs lépéseit.

A kilenc klub vállalja a következő feltételeket:

– Mindent megtesz annak érdekében, hogy lezárja a kapcsolatát a Szuperligával.

– Elfogadja és tiszteletben tartja az UEFA kötelező érvényű alapszabályzatát.

– A jó szándék gesztusaként a többi klubbal együtt összesen 15 millió euró adományt fordít a gyermek- és ifjúsági futballra európai és brit közösségekben.

– A Bajnokok Ligája- vagy Európa-liga-szereplés után járó bevétel mintegy 5 százalékát visszatartja az UEFA egy szezonban.

– 100 millió eurós pénzbüntetést abban az esetben, ha ismét engedély nélküli – az UEFA égisze alá nem tartozó – versenysorozatban akar szerepelni, és 50 millióst, amennyiben nem teljesíti a kötelezettségvállalási nyilatkozatban vállalt feltételeket.

A húszcsapatosra tervezett Európai Szuperliga létrehozását április 19-én jelentették be, az alapítók között hat angol, valamint három-három olasz és spanyol klub volt, ugyanakkor a tervet magas rangú politikai, valamint sportszakmai körökben, a nemzetközi (FIFA) és az európai szövetség részéről is széleskörű ellenérzés fogadta. A szurkolói csoportok szintén kritikákat fogalmaztak meg a tervezett sorozattal kapcsolatban.

Ezek után elsőként másnap este a Manchester City jelentette be, hogy visszalép a szerepléstől, majd utána hajnalban a Chelsea, aztán az Arsenal, a Liverpool, a Manchester United és a Tottenham Hotspur is kihátrált a kezdeményezésből. Délutánra az Atlético Madrid és az Internazionale is visszalépett a Szuperligától, amelynek a tervek szerint 15 állandó résztvevője lett volna. Végül a Milan is elhatárolódott az új sorozattól, amelynek így hivatalosan három tagja maradt.

7 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. A 9 “giga” klub együttesen fizessen 15 milliót? Micsoda büntetés! 😀 😀

    Egyébként én tegnap úgy értelmeztem klubbonként 15 millió, de akkor legyen így 😀

  2. Čeferin….Te még nem tudod, milyen kellemetlen helyzetbe hoztad magad…Az egészen biztos, hogy a legnagyobb klubbok elnökeivel nem szeretnék konfliktusba lenni. Te ezt megtetted…Várd a következményeket. Én személyszerint Agnellivel még egy szobában sem szeretnék lenni, mivel vélemenyem szerint ő tud piszkos lapokkal játszani. Ha egy kicsit lecsillapodnak a kedélyek, néhány hónap és Čeferinről sok piszkos informació fog előkerülni. Szerintem kb. 1000.000 magánnyomozó van ráálítva Čeferinre, akik a múltban és a jelenben nyomoznak Čeferin után. Itt bosszú lesz, nem is kicsi. Nem hiába Infantino óvatosan, szinte semmit sem nyilatkozik ez ügyben. Neki van esze. Čeferinnek nincs.
    Csak, hogy egy egészen kivételes példát hozzak fel. Magyarország ( Fidesz ) harsány volt az EU parlamentben..mi lett a következménye..Szájer ügy. Ha a kutya sarokba van szorítva, tud támadni. Ez lesz Čeferin ellen is. Bosszú.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet