Alessio Romagnoli az előző fordulóban visszatért a kezdőcsapatba, azonban bizonytalan, hogy mi lesz a sorsa a nyáron, ugyanis egy év van hátra a szerződéséből.

A 26 éves csapatkapitány márciusban egy hónapot hagyott ki vádlisérülés miatt és a Benevento ellen ismét a kezdőcsapat tagja volt. Romagnoli ezúttal Tomorival kezdett a védelem tengelyében és a csapat kapott gól nélkül hozta le a mérkőzést.

Romagnoli a Benevento elleni meccs után így nyilatkozott.

“Mindig szeretnék pályára lépni, ám a döntés az edzőn múlik. Amíg itt vagyok, készen állok mindent beleadni a Milanért. Az a legfontosabb, hogy akik játszanak, kitegyék a lelküket a pályán. Még egy év van hátra a szerződésemből, a jövőmről szóló kérdéseket a vezetőségnek kell feltenni.” – mondta Alessio.

A La Gazzetta dello Sport arról ír, hogy Romagnoli jövője bizonytalan. Az olasz védő ideiglenesen elveszítette a helyét a kezdőben Tomorival szemben, aki jelenleg kölcsönben – vételi opcióval – szerepel a Chelsea-től.

Romagnoli szerződése 2022 nyaráig szól és jelenleg évi 3,5 millió eurót keres. A hírek szerint Mino Raiola, a játékos ügynöke a szerződés meghosszabbítása gyanánt legalább 5 millió eurós bért akar kiharcolni a védőnek, amit a klub túlzott követelésnek ítél meg.

11 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Hát egy cserepados védőnek az biztos sok lenne. Így hogy formán kívül van legalább nem pattoghat annyira Raiola. Romagnoli sosem volt a szememben egy top védő. Mármint biztosan jobb volt mint például egy Zapata, de egy olyan Nestat meg sem közelít. Viszont a legjobb az lenne ha ez egy kicsit ösztönözné Romagnolit hogy dolgozzon magán és formába hozza magát és maradna a Milanba mert azért Kjaer sem már a legfiatalabb, tehát 3 belső védőt simán lehetne rendszeresen rotálni, és szerintem Tomori és Kjaer is benne lennének ha egy olyan 45 meccsből “csak” 30-at játszanának…..

 2. Van 1 fergeteges ötletem:
  Romagnoli szerződését hosszabbítsuk meg mondjuk 5 évvel, 3,5M keresettel (Tiszta mindenki számára, hogy nem a legélesebb kés a fiókban, de bőven van itt helye). Amennyiben a dagi szerint többet érdemel, mondjuk 5M/év, a maradék 1,5M-t utalja neki ő. A sok potyapénzéből bőven van rá lehetősége 🙂
  Egy ilyen esetben biztosan a dagi is rájönne, hogy nincs szükség semmilyen fizetésemelésre, mivel Romagnoli valóban ennyit ér.
  Szép fikció 🙂

 3. Én jó védőnek tartom, ha jelenleg nem is TOP szint, de tud olyan teljesítményt hozni. Egy meccsből nem szabad nagy következtetéseket levonni, de Benevento ellen jól látható mennyivel magabiztosabban játszik, mint mellette Tomori. Én Gabbia-t sajnálom leginkább, mert ő kb hiba nélkül került parkoló pályára, közben annyiért akarjuk megvenni Tomori-t amennyiért Belotti már mozdítható lenne.

 4. Múltkor már azt lehetett olvasni ,hogy 20 millióért értékesítené a Milan a nyáron mert Raiolaval nehéz megegyezni és nem akarnak úgy járni mint Gigioval.

 5. Az elmúlt 5 fordulóban legalább 3 gólt kaptunk Tomoriról és (emlékeim szerint) minimum 1-et Kjaerről és még mindig ott tartunk, hogy Romagnoli a csapat leggyengébb védője? Gabbia meg Tomori hibái ellenére se tudta kiszorítani a kezdőből, pedig Romagnoli is sérült volt az időszak döntő többségében.
  Biztos, hogy ha esetleg eladjuk Romagnolit akkor az érte kapott pénzt Tomorira kellene áldozni? Mert az igaz, hogy atletikussága alapján a keret legjobb játékosai között van, de pocsékul helyezkedik és a cseleket is megeszi.

  • Hogy lehet ennyi baromságot leírni?Azt összeszámoltad,hogy hány góltól mentette meg a csapatot? Vagy az nem számít?Csak arról lehet “gólt kapni” aki játszik.Aki ilyen idióta dolgokat ír,arról soha nem fog senki ” gólt kapni”,mert valószínűleg nem volt még futbal pálya közelében.Ha élt valaha olyan védő akiről soha nem “kaptak gólt” írd már le léhyszíves a nevét!

   • Akkor ezzel azt mondod, hogy Romagnoli a jobb védő, mert sokkal több góltól mentette meg a csapatot, mint Tomori? Romagnoli volt tavalyi szezonban az egész Serie A-ban az a védő, akinek a legtöbb kapott gól nélküli meccse volt (szám szerint 9)
    Ha valakiről 5 forduló alatt (nem 1 db meccsen) 3 gólt is kapunk, emellett számtalanszor megverték, talán felmerülhetnek kérdések a képességeivel kapcsolatban, nem?

 6. Elég nehéz a helyzet:
  Van egy gyakran sérült, de amúgy általában stabil Kjaer.
  Van egy formán kívüli, a sérülese óta gyengén játszó, mellesleg csapatkapitány Romagnoli, aki mint kapitány nyilván elégedetlen azzal a helyzettel hogy ő alanyi jogon nem alapember.
  És van az első pár meccsén bíztató, de az elmúlt időszakban rendre súlyos hibákat vétő Tomori.
  Ja meg Gabbia, akinél a “még fejlődnie kell” jelző szerintem a legvisszafogottabb megnyilvánulás, őt ide sem venném, tucat ilyen játékos lenne helyette.

  Magyarul, a 4 belső védőből nem tudsz kirakni 2 állandóan játszó, mindig megbízható szintet hozó védőpárost, szerintem ez itt az egyik legnagyobb baj. És akkor felmerül a kérdés, hogy fizessünk-e Tomoriért nem keveset, emeljünk-e fizetés Romagnolinak (mire?), meg hogy végülis ki az a kettő aki játszon. Hát sok sikert ehhez a helyzethez, Paolo.

 7. Alapjàban nem lenne rossz,de amíg Theo helyett is védekezni kell,az nem megy neki.
  Soha nem volt gyors,amikor formàban volt én se mondanàm rossznak.Pechére Tomori sokkal jobban tud helyezkedni,keményebb és gyorsabb.
  Ha elmegy ilyen stilisú védö böven pótolható….

 8. Adni kell neki 4M +megvenni Tomorit és van 3 normális KH a csalatban akit lehet rotálni.Szerintem nem szabad elzavarni mert volt egy gyengébb időszaka.

 9. 5 M-s bért nyilván nem érdemel és ha komolyan gondolja akkor eladnám.

  Ja várjunk csak………. ha látványosan kibassza Raiolát mint ügynökét akkor tőlem megkapná az 5 M-s bért!
  ☝️😂🙏

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet