A Milan a Benevento ellen lép pályára az olasz bajnokság 34. fordulójában és Stefano Pioli megtartotta sajtótájékoztatóját a mérkőzés előtt.

“Zajlanak a szóbeszédek, de ez normális. Fél szezonon keresztül brillírozott a csapat, de az idény második felében nem voltunk annyira jók. Most még több figyelemre és határozottságra van szükség. Túl sok gólt kapunk és kevesebbet szerzünk, mint amennyit kellene. A csapat mindig is éhes volt a fejlődésre. Egy ilyen fiatal együttesnek reagálnia kell a nehéz pillanatokban. A pályán kell megmutatnunk. Célunk, hogy visszatérjünk a győzelmekhez.” – mondta Pioli.

“A klub bizalma és támogatása sohasem lankadt. Olyan emberekről beszélünk, akik ismerik a futballt és tudják, hogy milyen fenntartani a koncentrációt egy ilyen hosszadalmas és mozgalmas szezonban és tisztában vannak azzal is, hogy jöhetnek nehéz időszakok. A vezetőség jelenléte segít megőrizni a koncentrációnkat. Mindig megvolt a klub, a tulajdonosok és az igazgatók támogatása. Célunk, hogy minőségi munkát végezzünk és nagyszerű eredményeket érjünk el. Csak a szezon végén fogunk következtetéseket levonni. Meggyőződésem, hogy jó munkát végzünk a csapattal és a klub támogatásával.”“Úgy gondolom, hogy a csapat meghatározó jellemvonásai a következők: a kvalitás, a csapatszellem és a szív. Bebizonyítottuk, hogy bárkivel képesek vagyunk felvenni a versenyt. Ha ezek közül az egyik csökken, akkor nehezebb olyan célt elérni, mint amilyenre törekszünk. Növelnünk kell a játékunk minőségén, de ezzel együtt remek csapatszellemmel kell rendelkeznünk, hogy képesek legyünk koncentráltak maradni 90 percen át. Tudjuk, hogy milyen keményen dolgoztunk eddig. Fájó volt a legutóbbi két vereség, de hinnünk kell önmagunkban és a kvalitásunkban. Egy intelligens csapatot irányítok, a srácok nagyon jól tudják, hogy mi a tét.”

“Figyelmes csapatunk van, amely éhes arra, hogy nagyszerű dolgokat érjen el. Néha ezek nem sikerülnek: például Rómában a második félidőben hiányzott ez az éhség a csapatból, de még egyszer sem láttam a srácoktól, hogy feladták volna vagy elvesztették volna a nyugalmukat. Az ilyen pillanatokban teljesen normális egy kicsit feszültnek lenni. A minket körülvevő szóbeszédekkel nem foglalkozunk. Senki sem gondol a jövőre. Ibrahimovic? Tudjuk, hogy milyen fontos számunkra, mind a képességei, mind a vezéregyénisége szempontjából. Örülünk, hogy újra bevethető és készen áll. Biztos vagyok abban, hogy nagy segítségünkre lesz.”

“Mindig azon dolgozunk, hogy megoldásokat találjunk a problémákra és ne mást hibáztassunk. Különböző módszereket dolgoztunk ki, hogy rávilágítsunk a mostani problémáinkra, Egyik ilyen, hogy nem vagyunk elég hatékonyak a kapu előtt, de nem ez az egyetlen dolog. Fejlődést várok el a játékunk felépítésében is. Jól kell olvasnunk a játékot és tudnunk kell, hogy mikor kell növelni a sebességen vagy mikor kell lassítani és irányítani a játékot.”

“Úgy gondolom, hogy ez az időszak nagyon fontos a fejlődésünk és az érettségünk szempontjából. Hinnünk kell magunkban. Az ilyen mérkőzéseknek úgy kell nekifutni, hogy világos tervünk van az egész 90 percre. Ez előnyt jelenthet az ellenfelekkel szemben. Ma nem gondolhatunk a tabellára, hanem csak arra, hogy jobban teljesítsünk az ellenfelünknél. Az egyetlen gondolat, aminek a fejünkben kell lennie, hogy mindent beleadjunk és át kell lépnünk azokon a korlátokon, amelyek a legutóbbi gyenge eredményeket váltották ki. A legjobb négy között akarunk végezni és nagyon csalódottak leszünk, ha ez nem sikerül. Nagyon bízom a játékosaimban.”

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet