Stefano Pioli, a Milan vezetőedzője szerint sokkal korábban el kellett volna dönteni a mérkőzést és nagyobb hatékonyságot vár el a csapatától az ellentámadások terén.

“Úgy gondolom, hogy a következetesség volt az erősségünk ezen a mérkőzésen, de túl sok lehetőséget hagytunk ki. A meccs a kezünkben volt az első félidőben és bebiztosíthattuk volna a győzelmet. A második félidőben az ellentámadásokat – számos esetben létszámfölényben – másképpen kellett volna felépítenünk. Ettől függetlenül a győzelem számít. Ezen a ponton ez a legfontosabb.” – nyilatkozta Pioli.

“Sokáig nem tudtunk nyerni hazai pályán és ez okozott némi feszültséget. Fájó volt, hogy nem használtuk ki a lehetőséget a meccs eldöntésére. 2-0-val megváltozott volna a mérkőzés. Volt 3-4 ellentámadásunk a végén, amelyeket jobban ki kellett volna aknáznunk.”

“Karaktert és megfelelő elszántságot mutatva nyertünk. Ez egy fontos győzelem és most a következő mérkőzésre koncentrálunk, ami egy kemény kihívás lesz – legalább ennyire fontos vagy még fontosabb. Nem foglalkozom a többi meccsel, csak arra összpontosítok, hogy felkészüljünk a Sassuolo ellen. Nincs sok időnk, regenerálódnunk kell és jól teljesíteni. Egy taktikus csapattal játszunk, amelyben megvan a kvalitás. Megvannak az erősségeink és jól fel kell készülnünk.”

“Mandzukic? Jól szállt be a meccsbe. Nem voltak kétségeim felőle. Mario egy vezéregyéniség a karaktere, az elszántsága és az odaadása alapján. Erős, megbízható és tapasztalt játékos. Biztos vagyok benne, hogy sokat fog segíteni nekünk a hajrában. Nagy kár, hogy korábban nem tudott segíteni, de ilyen a futball és ez része a játéknak.”

“Úgy vélem, hogy a csapat jól olvasta a játékot és arra törekedtünk, hogy gólhelyzeteket alakítsunk ki. Némi kockázatot vállaltunk, de azt gondolom, hogy a teljesítmény többnyire pozitív volt.”

“Rafael Leao? Normális, hogy magasak az elvárások egy ilyen tehetséges játékossal szemben, mint Leao. Véleményem szerint nagyon jól mozgott a helyzeteinknél, de sajnos nem volt szerencséje a labdaátvételnél, amikor megduplázhatta volna az előnyünket. Néha nem szolgáljuk ki őt elég jól, de mindig jó felfutásai voltak a támadásoknál. Fejlődnie kell, de nem aggódom emiatt.”

“Tabella? Meg kell tartanunk a pontátlagot és így kell folytatnunk. Még mindig sok pontra lesz szükség. Nem figyelem más csapatok menetrendjét, de a miénk elég megterhelő.”

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet