Massimiliano Mirabelli, a Milan korábbi sportigazgatója beszélt Gianluigi Donnarumma szerződésének meghosszabbításáról.

“Nem értem, hogyan kerülhetett a Milan ilyen szituációba. Rossz az időzítés, most abszurd a hosszabbításról tárgyalni. Két évvel a szerződés vége előtt hosszabbítani kell, ez alapszabály a futballban. A klub súlyos hibát követett el, hogy eddig húzta az ügyet.” – mondta Mirabelli.

A korábbi olasz sportigazgató felidézte a 2017-es Donnarumma-sagát és elárulta, hogy a játékos valójában azután írta alá a szerződését, hogy Mino Raiola elhagyta az irodát.

“Amikor Gigióval hosszabbítottam, a legapróbb részletekről is gondoskodtam a tárgyalásokon. A kapus bejegyzéseket tett közzé a közösségi oldalán, majd nem sokkal később ezek törölve lettek. Miért? Egyszerű az oka… Mino Raiola volt az, aki ezeket a bejegyzéseket íratta vele és én utasítottam őt arra, hogy törölje.”

“A tárgyalás döntő pillanata az aláírás napján volt. Tárgyalóasztalhoz ültünk Gigióval, a családjával és az ügynökével. Raiola felállt és azt mondta: »Ne írd alá, menjünk!« Amint Raiola kiment az irodából, Gigio elvette a tollat és aláírta a szerződést, mindezt Mino jelenléte nélkül.”

Mirabellit arról is kérdezték, hogy mi lehet a megoldás a jelenlegi helyzetben.

“Raiola jól csinálta, mert már azzal nyert, hogy ilyen helyzet alakult ki. Ha a klub helyében lennék, akkor megpróbálnám sarokba szorítani Raiolát. Megmondanám neki, hogy Gigio érinthetetlen és vagy hosszabbít, vagy egyetlen ügyfele sem lesz a Milan keretében. Ehhez bátorság kell, de ebben a helyzetben ez az egyetlen út. A Milant tisztelni kell.”

20 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Sajnos “Mutt” elvette tőlem az első hozzászólás lehetőségét… 🙂

  Teljesen jól látja a helyzetet Mirabelli.

  A Raiola sarokba szorításával kapcsolatban írtakat gyakorlatilag lehetetlen teljesíteni, aminek az az oka, hogy a leigazolt játékos a klubbal kötött szerződése hatálya alatt is dönthet úgy, hogy ügynököt cserél. Ehhez joga van. Ebben az esetben máris átadólistára teszünk egy játékost, mondván, Raiola lett az ügynöke?! Sajnos be kell látni, hogy a legjobb játékosok előbb vagy utóbb a sztárügynököknél kötnek ki. Raiola meg egyértelműen az.

 2. Azért nem volt annyira hülye ez a Mirabelli. Respect!

  Amúgy erre írtam egy másik cikkben, hogy a Milan a tűzzel játszik. Ingyen elengedni egy ilyen értéket hatalmas luxus lenne.

  Ezt nem engedhetjük! Ez veszélyes!!
  😂😂😂

 3. A BL elérése után még aláírhat hasonló módon Gigio, de ebből is látszik, hogy Raiola irányít és a kapus nem a legélesebb kés a fiókban.
  Mirabelli nem nagyon lehet büszke a munkájára, mivel 6 milliót (+ 1 milliót a kapus testvérének) adott a fiatal játékosnak és volt még pár nagy mellélövése. Ebben a helyzetben viszont nem hibás a Milan, mert Raiola bármit megtehet és egyedül úgy lehetne védekezni ellene, ha több klub összefogna és nem adnák meg a követeléseit sehol.

  Haaland esetében például már arról írnak, hogy 20 milliót kell majd fizetni Raiola-nak és 20 milliót a játékos apjának, ha valaki mozdítani akarja a fiatalt. Ezt persze próbálja cáfolni Raiola, pedig simán elképzelhető és Pogba szerződésével is nagyon jól jár, amiből látszik, hogy nagyon érti a dolgát, amikor pénzcsinálásról van szó.

  Én biztos megszabadulnék Raiola-tól, mert más játékosokért is rengeteget kell fizetni, de Raiola gátlástalanságának nincs határa és ezt mutatja az is, hogy kisétál és azt mondja, hogy ne írd alá. Akár felbontanám Ibra, Donnarumma és Romagnoli szerződését is, ha ez az ára, hogy megszabaduljunk ettől az élősködőtől.

  Donnarumma helyében teljesen megértem, ha nem marad még egy szezont egy ócska Milanban, amennyiben nem indulnak a BL-ben. Sajnos el kell ismerni, hogy a jelenlegi Milan nagyon gyenge és a BL-ben a csoportmeccsek is komoly akadályt okoznának, ami úgy nem is fog változni, hogy továbbra is spórolni kell. Donnarumma bármelyik BL csapatba beférne, de azért ezt a fizetési igényt csak egy pár csapat adná meg, mert szerényebb fizetési igénnyel rendelkező kapusok is vannak olyan jók mint ő és azok már bizonyítottak is a BL-ben.

  • Alapvetően egyetértek, de szerintem annyira nem vagyunk rosszak. Illetve inkább azt mondanám, hogy látszik egy építkezési folyamat. Egy 22 éves kapusnak tényleg nem fér bele, hogy várjon még 2-3 évet, hogy lojális maradjon a nevelőegyesületéhez? Számomra ez érthetetlen, de nyílván mások az emberek.
   Mirabelli meg egy idióta. Az Ő munkássága miatt állunk úgy, hogy 7 millió alatt esélyünk sincs hosszabbítani. Ráadásul átbaszta Raiolát, ami biztos nem javítja a helyzetünket.
   Donna amúgy kiváló kapus, de nekünk most nem fér bele, hogy egy játékos 10 millát keressen. Ha megadjuk neki, az biztos hogy elégedetlenséghez vezet a csapaton belül. Kessie vagy Calha miért ne kérhetne ennyit?
   Sajnos ebből a helyzetből csak egy kiút van, el kell engedni Donnát. Ha pedig így van, akkor szabaduljunk meg Raiolától is!

   • Sajnos 1 éve el kellett volna már engedni Donna-t jó pénzért, de ez őrültségnek tűnt volna akkor. Érdekes lesz látni, hogy hogyan oldják meg, de néha nekem úgy tűnik, hogy mindig lépünk egy lépést előre és legalább egy felet hátra, mert nem akarjuk kinyitni a pénztárcát komoly játékosok leigazolásához. Elég sok példa van arra, hogy olyan csapatok vitézkednek a BL-ben, ahol nincs 10 milliót kereső játékos, csak tudatosan beépített fiatalok, akiknek nincsenek őrült igényei.

    Nem annyira katasztrófa a csapat, de sajnos hiába van 5-6 tökéletes játékos a kezdőben, amíg van egy Samu, aki nem oldja meg a széljátékot, ami miatt életképtelenné válik az összes támadás jobb oldalról. Jelenleg még nem értünk el semmit, hiába volt egy jó időszakunk.
    Az se jó már, hogy a szerződések megkötése akadozva megy és biztos rombolja a morált az is, hogy Raiola ügyfelei a társak fizetésének sokszorosát kérik, miközben annyival nem emelkednek ki.
    Az egészben az az ironikus, hogy Raiola semmi zseniálisat nem csinál, mert az ő kezében van minden kártya és ő minden esetben csak nyerhet, miközben a klubboknak van egyedül veszteni valója.

 4. Ő nem hibázott ugye? 😀 😀 😀 Amikor egy 18-19 éves csávónak 6 M eurós fizetést adtak? Úgy, hogy előtte valami 150.000 euró volt a fizetése… No kérem Mirabéli uraság! Hogy egy klasszikust idézzek: Ezt elbasztátok, nem kicsit. Nagyon! Szóval a baj itt kezdődött, és nem Maldiniéknél.

 5. Ja, és itt a lényeg: “Amint Raiola kiment az irodából, Gigio elvette a tollat és aláírta a szerződést, mindezt Mino jelenléte nélkül.”

  Ha akkor megtette, most is simán megteheti… 😀 😀 😀 Saját magát járatja le a baromja… 😀 😀 😀

  • Mondjuk azon se lennék meglepődve, ha Raiola “kivonulása” nem lett volna a tárgyalási stratégia része. Így Mirabelli azt érezhette, hogy milyen tökösen megleckéztette Raiolát, közben meg adott egy 6 milliós szerződést egy 19 éves kapusnak. Nem hiszem, hogy ennél sokkal többet ki lehetett volna hozni Gigo szerződéséből, úgy hogy a Milanban garantált kezdő helye is biztosítva volt végig.

 6. Gond ha el megy Donna, de az a nagyobb probléma, hogy ingyen menne. raiola egy gátlástalan, pofátlan, unszimpatikus majom. De a vezetőség hibája, hogy ilyen helyzet alakult ki. Ha ingyen elmegy az anyagilag nagy érvágás lesz, amit nehéz lesz feldolgozni. De legyünk optimisták, meg lesz a BL és Donna marad. FORZA MILAN!!!

 7. És milyen érdekes pont most olvasom a De Bruyne féle ügynök nélküli hosszabítást a Cityvel.Szóval lehet ezt így is ha egyértelmű a szándék.

 8. Abban egyetértek, hogy már Mirabellinek sem szabadott volna 6 milliós éves fizetést adni anno egy 19 éves kapusnak, aki a töredékét kapta csak előtte.
  A mostani véleményével viszont egyet kell, hogy értsek.
  Egyszerűen megengedhetetlen, hogy több kulcsjátékosunk szerződését is hagyják kifutni addig, amíg más csapatok már minden kötöttség nélkül megkörnyékezhetik őket és így, nagy valószínűség szerint ingyen távozhatnak majd.
  Donnarummával, Calhanogluval már réges-rég, tavaly hosszabbítani kellett volna, de már Kessié, Bennacer és Calabria aláírása is ott kéne, hogy legyen az új szerződésükön!
  Itt egyszerűen nem tudok elmenni Maldini és Massara felelőssége mellett, mert ez vastagon az ő hibájuk is. Ők mégis mivel ütik agyon az idejüket nap-mint nap?
  Tegyük fel, hogy pl. Donna esetében tavaly év elején még esélytelen lett volna szerződést aláíratni. Ez esetben viszont nem ölbe tett kézzel várok, hanem mondjuk keresek egy olyan fiatal kapust (pl. a román mágus helyett), akiben van fantázia, bizonyítási vágy és fel lehet építeni 1-1,5 év alatt arra a szintre, hogy ezzel nyomást tudok gyakorolni a Donna-Raiola duóra, mert bármikor be tudom állítani Donna helyett félelem nélkül. Mégis mit gondoltak egy 6 milliós fizetésű, nagyon fiatal, de már rutinos kapus esetében, akinek Mr. Hiéna a képviselője? Azt biztosan nem (legalábbis remélem), hogy elég lesz nekik majd ezen összegen felül egy frankó tál spagetti, amikor új szerződést kínálnak.
  Emellett szerintem legtöbb Milan szurkoló az új érkezőkkel sincs maradéktalanul kibékülve. Az rendben van, hogy nagyon limitált a költségkeret, de azt azért ne mondja senki, hogyha 2 ember, mondjuk heti 5 nap, napi 8 órában az új igazolásokkal, a csapat megerősítésével és a lejáró szerződésekkel foglakozik, akkor ebből csupán ennyi sül ki. Ráadásul elviekben úgy, hogy a csapat megerősítésével kapcsolatban még jó pár szakember, megfigyelő is segíti a munkájukat.

  • Az a limitált költségkeret olyannyira limitált, hogy igazából mindenki ingyen kölcsön érkezett. 4 kölcsön játékosból van egy használható Tomori és akkor nem számoltuk bele, Díaz-t mert róla nehéz most véleményt mondani, hogy sérült folyton. Viszont Tomori tényleg elég jó és ha ez a terv, hogy biztosra mennek és nem fizetnek senkiért, amíg nem bizonyított, akkor nem is olyan rossz a helyzet a körülményekhez képest.

   Az jó ötlet, hogy egy kapust hoztak volna Donna nyakára, de szerintem Raiola túl rafinált ehhez és sajnos nincs semmi lehetőség leülni szerződni, ha nem hajlandó erre, ezért én nem hibáztatnám teljesen Maldini-t. Szerintem azt kellett volna tenniük, hogy első lépésként eladják a kapus-t, amihez nagyon tapasztaltnak és tökösnek kell lenni, hogy ilyet akkor meglépjenek, mert mindenki hülyének nézte volna őket, de most is annak fogják nézni, ha ingyen távozik a kapus vagy ha milliókat adnak neki.

   Azt sem szabad elfelejteni, hogy ezek jelenleg csak pletykák és ha a végén Donna aláírja a BL helyezés után a 8 milliós + bónuszok szerződést, akkor kicsit fellélegezhetünk, de igazából akkor is ott liheg a nyakunkban Raiola, ami miatt folyamatosak lesznek az ilyen hírek.

   • Értem, amit mondasz, de nem mindenben értek egyet.
    Az igaz, hogy ezek csak pletykák és ki kell várni a végét.
    Abban is van ráció, hogy el lehetett volna adni már Donnarummát korábban. Valóban tökös dolog lett volna.
    Itt viszont 2 dolog, ami hirtelen eszembe jut:
    1. Akkoriban nem biztos, hogy volt rá olyan jelentkező, aki kicsengette volna érte a kért összeget.
    2. Szerintem Maldiniék egyszerűen nem hitték el (vagy nem gondolták) akkor, hogy a srác dönthet úgy, hogy elmegy. Vagy egyszerűen úgy voltak vele, hogy rá akarták építeni a jövőt és majd nyélbe ütik úgyis a hosszabbítást kérjen, amit kér.
    Még most is dönthetnek persze úgy, hogy kifizetik a kért összegeket, aztán eladják. Kérdés, hogy ez esetben kerül-e és, ha igen, akkor milyen kivásárlási ár az új szerződésbe? Ez ugye alapvetően határozná meg azt, hogy mennyibe fájna másnak a transzfer, plusz megérné-e nekünk azt a rizikót, hogy elviszi-e egyáltalán valaki, ha mélyen a zsebbe kell érte nyúlni, vagy itt marad egy horror fizetéssel. Utóbbi esetben ez félő, hogy láncreakciót és öltözői feszültséget generálna.
    Szóval nem egyszerű eset ez. Ezért tartom még most is a véleményem, miszerint egy olyan fiatalt kellett volna hozni a román rocker helyett, aki 1-1,5 éven belül konkurenciát jelentett volna Donna számára. Persze benne van a pakliban ez esetben is, amit írsz, hogy Raiola-n múlik és ő nem hajlandó szerződni. Viszont legalább nem lenne kapusgond, mert szerintem abban egyetértünk, hogy a román rokonlátogató nem egy életbiztosítás.

    Az igazolásokról…
    Igaz, a büdzsé inkább konvergált a nullához, mint az elégséges szinthez, ezt aláírom! Szóval sz.rból valóban nehéz várat építeni.
    De azért az fel kellett volna, hogy tűnjön a “szakmának”, hogy pl. az általad említett Diaz nem kimondottan az a kolosszus típus, aki kibír 2-3 medvepuszit egyhuzamban. Vagy, hogy egy db, nem nullkilométeres, 40 éves csatárral vágunk neki a szezonnak.
    Viszont a kölcsönvétel abszolút okos elgondolás, ezt aláírom, hiszen van idő eldönteni, hogy kell-e nekünk a játékos, megéri-e a pénzét. De csak akkor, ha már eleve megvan rá a keret. Mert, ha nincs mögötte büdzsé és megtartjuk a kölcsönjátékost, azaz fizetni kell érte, akkor vagy nem tudunk majd, vagy a következő átigazoláskor lesz kevesebb a keret (ami ugye amúgy is kevés), tehát megint kölcsönözni, vagy kukázni kell majd, amivel csak toljuk magunk előtt a problémát.
    Nem egyszerű dolgok ezek, de azért nem lehetetlen, mert számos példa van ügyes, átgondolt és jól felépített játékospolitikára, amit euró-százmilliókra építettek.

    • Engem az aggaszt, hogy szerintem Maldiniék ezekkel az eredményekkel is túlszárnyalták a tulajdonosok elvárásait és most pont azon a ponton vannak, hogy itt már be kéne fektetni pénzt, ha tartani akarják ezt a szintet vagy növelni. Én azt gondolom, hogy kicsit alábecsülték Maldini-t és már kész volt eredetileg a Rangnick féle tervezet, ami úgy nézhetett ki, hogy 3 év alatt bejutnak a BL-be, ehhez képest egy fél szezonig elsők voltak és ezt a tempót nem is bírták cserék nélkül, valamint az edző is eredmény kényszerből nem kockáztatott annyit a fiatalokkal, mert minden meccsen kellett a 3 pont.

     A tulajdonosok tervét és a költségvetést csak annyira ismerjük, hogy elvileg évekig spórolni kell, de közben ha úgy érzik költhetnek is néha. A BL indulás biztos segítene kinyitni a pénzcsapot minimálisan, ezért most ez egy elég fura helyzet. A szurkolóknak nehéz lesz lenyelni, ha lecsúszunk a BL helyezésről, de a legtöbb szakértőt is meglepte az idei szereplése a Milannak és a játékosok értéke is jelentősen megnövekedett, ami teljesen felboríthatta az elképzeléseket és nem állt még készen a klub arra, hogy sztárfizetést biztosítson minden játékosának.
     Ebből adódik, hogy Romagnoli és Calhangolu is elkezdett mocorogni a magasabb fizetésért, de Donnarumma helyzete már ismert lehetett régen, szóval az teljesen más és azért jogos a vezetőséget ért kritika.

     Mi nem ismerjük Donnarumma-t személyesen, ezért lehet bíznak még a megállapodásban, ami nincs lefutva, de ha 8 millió fölött fizetnének, az már pont azon a határon van, hogy akkor jogosan merül fel a kérdés, hogy hogy is van az a spórolás és talán jobban is el lehetne költeni a pénzt és miért nincs bevétel Donnarumma eladásából. Összességében szerintem nagyon pozitív, amit Maldini (és Boban) elkzedett és sajnálnám, ha Raiola miatt elbukna, mert ebből nehéz lesz jól kijönni, de reménykedek egy kicsit.

     • “már kész volt eredetileg a Rangnick féle tervezet”
      Erről az oldalról még nem néztem ezt a hosszabbításos sztorit, de maximálisan el tudom képzelni, hogy közrejátszott a dolgokban.
      Elképzelhető, hogy már tavaly, a nagy menetelés kezdetén (vagy korábban) szerettek volna hosszabbítani Donnarummával és/vagy másokkal, de ezt Gazidis, vagy az Elliot nem engedte, mert éppen folyamatban voltak a tárgyalások Rangnickal. Ősszel meg már késő volt.
      Úgy gondolom, hogy nagy vízválasztó lesz most az, hogy elérjük-e a BL helyek egyikét, vagy sem. Reméljük a legjobbakat!
      Forza!

 9. Az a baj nem emlékeztek, hogy Mirabelliéknek nem volt más lehetősége csak megadni a nagy fizut mint ahogy most sem lesz valszeg.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet