A klub figyelemmel kíséri az RB Salzburg zambiai válogatott csatárát, Patson Dakát.

Szinte biztosra vehető, hogy Zlatan Ibrahimovic a következő szezonban is a Milan játékosa lesz, azonban ettől függetlenül a klub igazolni akar egy csatárt a nyári átigazolási időszakban. Az eddigi kiszemeltek között Andrea Belotti és Dusan Vlahovic neve szerepelt, azonban bővült a lista a Salzburg tehetségével.

Vito Angele, a MilanReports főszerkesztője arról számolt be, hogy a Milan szorosan figyelemmel kíséri Daka teljesítményét, aki fantasztikus idényt fut a Salzburgban. A 22 éves középcsatár minden sorozatot tekintve 32 tétmeccsen 30 gólt lőtt az idei szezonban és pályára lépett a Bajnokok Ligájában illetve az Európa Ligában is.

Daka piaci értéke 20 millió euróra tehető és a szerződése 2024 nyaráig szól az osztrák együttessel. A Milan játékosmegfigyelői számos mérkőzését megtekintették a fiatal csatárnak és úgy tűnik, hogy meggyőzte Paolo Maldinit és Frederic Massarát, akik nagyon kedvelik a játékát.

A Calciomercato szerint a Milan mellett számos angol klub is felfigyelt Daka teljesítményére, nevezetesen a Liverpool, az Arsenal, a Manchester United és az Everton.

9 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. jöjjön! nagyon jó ajánlólevél, hogy salzburgi nevelés, egy éve lehetne Ibra mellett szokni ezt a szintet, Olaszországot, magába szívni mindent az öregtől és úgy gondolom, hogy Ibra terhelhetősége miatt elég sok játéklehetőség párosulna ehhez. aztán kövi szezonban fényezheti a góllövőtopánkát elsőszámú csatárként 🙂 én egyébként régóta szívesen látnám Belottit, egy jobb, milánói hátországgal kiszakadhatna belőle ismét a gólzsák. ha kiesne a Toro, akkor ő is hasonlóan olcsón mozdítható lenne mint Daka, ha igaz ez az említettet 20-25 milla. örülök ennek a hírnek, látszik, hogy Maldiniék tudják a dolgukat, és érkezik majd ide egy csatár Ibra mellé.

 2. Daka nagyon ügyes kölyök,de bőven lesz kérője és az angol csapatokal nem hiszem hogy árban tudnánk versenyezni.Ráadásul nekünk szerintem Leao után nem biztos hogy kisérletezgetni kellene csatártehetségekkel.Én is inkább a Belotti vonalat eröltetném.

 3. 22évesen nem semmi stattjai vannak.Ràadàsul milyen klubok figyelik!
  Szemben a “sztàr” Belottival 27 és még mindig a Toro fenegyereke…
  Remélem Maldiniék se csak hazai pàlyàn néznek körül!

 4. Ügyes srác, de nem tudom komoly bajnokságban mennyire lenne erőteljes a játéka.
  BL-ben eddig 10 meccsen 1 gól 1 gólpassz
  EL 9 meccs 2 gól 2 gólpassz

  Belotti tényleg szar csapatban van és csak 6 EL selejtezőn játszott, ami nem ugyan az. Ott 6 meccsen 6 gól 1 gólpassz. Én nagyon szeretem a játékát. De Daka is rendkívül jó! Jobbal-ballal és fejjel is veszélyes.

 5. Mondjuk a Salzburgból felfedezni ma már kb. annyit tesz, mintha a Premier League-ből vagy a német Bundesligából szúrnánk ki azt a titkos tehetséget, akit valószínűleg már fél Európa ismer/figyel. 🙂 Olcsóbb ha Zambiáig megyünk megfigyelni.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet